Zâmbet pro viață

Publicat pe

gmkGerdi McKenna are 35 de ani și e din Africa de Sud. La finele anului trecut, a fost diagnosticată cu cancer. Starea de rău pe care ți-o dă situația în sine e dublată de suferința opțională pe care o alegi neputincios, gândindu-te permanent la cât de grav vei fi curând, la un deznodământ nefericit, la ce spun ceilalți… Pentru a o susține moral, pentru a-i transforma starea menită să o conducă spre vindecare, prietenele lui Gerdi au hotărât să facă un gest deosebit. Ceva ce, poate, nu făcuseră în viețile lor. Dar când gestul tău poate însemna un zâmbet sănătos pentru cel bolnav, ajungi să nu mai ai niciun gram de regrete.

Gerdi McKenna e rasă pe cap, din cauza bolii. Prietenele ei au hotărât să-i semene, în mod voluntar, cu zâmbetul pe buze. Au chemat-o la o ședință foto, fără ca ea să știe ce-o așteaptă, și i-au făcut surpriza. Filmulețul e motivațional. Tu ai face asta pentru cineva drag într-o atare situație?

8 gânduri despre „Zâmbet pro viață

    Mirela a spus:
    martie 21, 2014 la 8:42 pm

    Eu recunosc ca n-as face asta, ca mi-ar fi groaza sa mai ies din casa. Tocmai de aceea le apreciez pe prietenele respectivei fete si am toata stima pentru ele si pentru sacrificiul facut…. ca e totusi un sacrificiu.

    Pe de alta parte, le va creste parul foarte sanatos dupa episodul asta 😀 . Adica pe langa gestul frumos de solidaritate au si o rasplata, la final. Sau mai multe, poate unele invizibile 😉

      drstoica a răspuns:
      martie 21, 2014 la 9:32 pm

      Da, cred că răsplata cea mai mare e invizibilă. Le admir pentru gestul lor într-un asemenea moment. Fiindcă, exact cum spui și tu, nu e ușor să te razi în cap, ca femeie. Probabil că ele n-ar fi făcut-o nici pe bani dacă nu era vorba de prietena lor bolnavă. Însă, de multe ori, sentimentul de compasiune și solidaritate rupe bariere.

        Mirela a spus:
        martie 21, 2014 la 9:44 pm

        Da. Probabil e un fel de panica din cauza situatiei, si atunci nu stii ce sa mai faci pentru ca persoana draga aflata in dificultate sa se simta cat mai bine. Ca e stiut ca moralul bun conteaza mult in terapie, in cazul ala extrem.

          drstoica a răspuns:
          martie 21, 2014 la 9:58 pm

          Franz Ruppert (german) este unul dintre cei mai mari psihiatri și cercetători contemporani în domeniu:
          „După părerea mea, medicii, psihologii, psihoterapeuții sau lucrătorii sociali nu au nevoie în primul rând de metode noi, rețete sau reforme structurale în lucrul cu pacienții și clienții. Ceea ce ne trebuie cu adevărat este o mai profundă înțelegere a cauzelor, cum apar bolile și de ce adesea oamenii nu-și mai pot dirija ei înșiși procesele sufletești. Așadar, de ce devin victime și de ce ajung făptași. Abia atunci randamentul, ameliorarea sau vindecarea vor avea considerabil mai mult succes decât astăzi.” Din „Psohoterapia traumei”.
          Moralul e cel care contează cel mai mult în procesul de vindecare. Dacă Placebo nu e, nimeni/ nimic altceva nu vindecă de unul singur.

    erys a spus:
    martie 21, 2014 la 11:44 pm

    un gest exceptional din partea prietenelor sale. si a cantarit mai mult, cu cat s-au aliat acestei initiative mai multe persoane. da, as face asa ceva pentru cineva drag. pana la urma, cum spunea una dintre doamne, parul e doar o mica parte din noi, mult mai importanta e sanatatea.

      drstoica a răspuns:
      martie 22, 2014 la 7:24 pm

      Foarte adevărat, sunt de acord cu tine.

    Camelia Vasile a spus:
    martie 23, 2014 la 11:37 am

    Minunat gest din partea prietenelor ei! Am ramas cu ochii in lacrimi dupa ce am vazut filmuletul. Tks for sharing!

      drstoica a răspuns:
      martie 23, 2014 la 7:44 pm

      Da, e un gest pe cât de simplu pentru noi, privitorii, pe atât de important pentru femeia aia.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!