Iubirea nu face rating. Face mai mult decât atât

Publicat pe

love„Sînt un hater!”, declară, mîndru, MM Stoica atunci cînd reușește să provoace scandal în jurul său. Pentru că unii îl aplaudă, îl susțin, îi spun ce inteligent și ce puternic e. Iar el devine în fiecare zi și mai hater.

Andrei Vochin, un jurnalist/editorialist înțelept, din gama celor pe cale de dispariție, a scris pe blogul său, aici, despre opusul hater-ului. Despre lover. Nu, nu despre macho. 🙂 Lover în accepțiunea sa naturală, a omului care iubește frumosul. Cel care ne poate determina, poate inconștient, să-i urmăm exemplul.

Cu Vochin am călătorit întâmplător în același avion spre Germania. Am și interacționat puțin. Am văzut la el aceeași imagine pe care o afișează public. Amabil, rezervat, lipsit de ipocrizie.

„Din fericire pentru lumea în care trăim, există şi loveri, ca să le zic aşa. Termenul nu e brevetat, deoarece nu  devine interesant un tip care abordează chestiuni pozitive. Aşa le zic eu celor care, în loc să critice, oferă un exemplu. Celor care nu vînează greşeli, ci apreciază fapte. Celor care în loc să sape bolnav după defectele unui om, sînt preocupaţi cu găsitul calităţilor. Celor ce ajută atunci cînd pot, iar cînd sînt depăşiţi de situaţie, nu abandonează, ci caută un prieten mai puternic care să rezolve problema. George Ogăraru e un exemplu. Un lover. A dovedit-o şi cînd a creat Asociaţia ProVita, ce-i sprijină pe copiii orfani, şi cînd a iniţiat campaniile de depistare a picilor talentaţi din această categorie defavorizată şi de a le finanţa aptitudinile în domeniul sportului, al artei sau al culturii. Mai nou, o dovedeşte cînd se implică în crearea unei clase speciale la Liceul „Eliade” pentru copii cu sindromul Down. Şi asta pentru că George iubeşte în loc să urască. Construieşte în loc să dărîme. Chiar cu riscul de a nu face rating.”

9 gânduri despre „Iubirea nu face rating. Face mai mult decât atât

    incredibleyoung a spus:
    februarie 28, 2014 la 8:10 pm

    Cred ca majoritatea iubim ceea ce e frumos,sau predominant frumos.Important este sa gasim ce e frumos in ceea ce e predominant urat si sa insistam pe asta.Cred ca vine si din a te multumi cu putin toata treaba asta…

      drstoica a răspuns:
      februarie 28, 2014 la 8:31 pm

      Așa e, să găsim ceva frumos și în ceea ce ni se pare urât. Fiindcă n-avem de unde ști întotdeauna că dacă ni se pare nouă urât, chiar e urât.
      Nu cred că trebuie să ne mulțumim cu puțin. Ce înseamnă mult sau puțin? Cine hotărăște că e mult sau puțin? Fiecare pentru el. Cred că, mai degrabă, trebuie să fim recunoscători pentru ce avem, știind că totul va veni în continuare într-un mod firesc, chiar natural, din ce în ce mai mult, suficient când să ne fie bine.

        incredibleyoung a spus:
        februarie 28, 2014 la 8:34 pm

        …felicitari ca gandesti asa…:)

          drstoica a răspuns:
          februarie 28, 2014 la 8:36 pm

          🙂 Mulțumesc. Am exersat pentru asta. 🙂

    erys a spus:
    februarie 28, 2014 la 10:04 pm

    george e un om bine motivat si stie sa lupte pentru ceea ce crede. cinste lui!

      drstoica a răspuns:
      martie 1, 2014 la 1:23 am

      Într-adevăr, cinste lui! Hai să-l urmăm, într-un fel sau altul!

    Mala a spus:
    martie 1, 2014 la 3:35 pm

    Un genunchi in pamint in fata celor care stiu sa daruiasca….

      drstoica a răspuns:
      martie 1, 2014 la 11:22 pm

      Da, îl pun și eu. E mare lucru să dăruiești fără să te lauzi cu asta. De fapt, așa ceva înseamnă cu adevărat să dăruiești: neașteptând în schimb nici măcar mulțumiri.

        Mala a spus:
        martie 2, 2014 la 7:54 pm

        Cred ca si sa primesti e o mare arta pe care, nu prea multi o au ca stiinta.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s