Legea Efortului Minim

Publicat pe Actualizat pe

lawInteligența naturii funcționează fără nici cel mai mic efort. Țăranul aruncă sămânța, sămânța se afundă în pământ, iar țăranul știe că ea va încolți singură, va răsări planta singură, va rodi, iar el va culege rodul. Nu stă să dezgroape sămânța în fiecare zi doar pentru a se asigura că ea încolțește. Fiindcă îndoiala astfel manifestată va strica bunul mers al lucrurilor, iar sămânța, privată de căldura și siguranța pământului care o acoperă, nu va mai încolți niciodată. Țăranul, atunci când seamănă, are deja în minte recolta de anul viitor, o vede, o simte, zâmbește cu gândul la belșug, povestește și altora despre ce va face cu toată recolta aia.

Așa funcționează mintea atunci când îți pui o dorință. Este legea efortului minim, prezentă la toate nivelurile acestui Univers. Creierul omului este el însuși foarte leneș. Vrem maxim cu efort minim. Și atunci, apar marile idei, inovații, descoperiri. Descoperim cum să ne ușurăm, înfrumusețăm, îmbogățim viețile. Nu uita că pentru unul care inventează, să zicem, o armă nouă, asta lui îi înfrumusețează viața, îi aduce satisfacție personală, dincolo de lipsa integrității. Legea funcționează în toate sensurile posibile. Mă gândesc că cel mai înțelept ar fi să o dirijăm spre binele tuturor. Nu-mi poate fi bine doar mie, iar celorlalți rău. Ăla e un bine fals, de care-mi voi da seama într-o zi.

Legea efortului minim este una universală. Nu e ca legile create de om pe care le respectăm doar dacă vrem. Alt exemplu? Legea gravitației. De la balcon, vom cădea mereu în jos, chiar dacă de azi ne-am hotărâ să nu mai respectăm legea asta. 🙂

„O ființă centrată în Sine cunoaște fără a se deplasa, vede fără să privească și realizează fără să înfăptuiască.” Lao Tse.

Universal-Law-of-Belief-Mind-Map

Anunțuri

6 gânduri despre „Legea Efortului Minim

  erys a spus:
  Februarie 28, 2014 la 10:09 pm

  of, efort minim? la noi in casa, orice lucrusor dorit se obtine foarte greu. de unde si vorba pe care o aud aproape in fiecare zi: nimic nu poate fi usor in familia noastra..:)

   drstoica a răspuns:
   Martie 1, 2014 la 1:22 am

   😀 Încercați puțin și varianta cealaltă, experimental. 🙂

  Mirela a spus:
  Martie 2, 2014 la 12:58 pm

  Vrea sa fac o precizare legat de dorinte : e adevarat ce spui tu, pentru o dorinta de-a ta legat de un obiect sau o actiune care depinde exclusiv de tine – atunci da, iti pui dorinta, vizualizezi indeplinirea ei si te vei mobiliza in sensul asta, cu succes garantat. Insa asta nu functioneaza atundi cand ai o dorinta care implica o alta fiinta umana, pentu ca in cazul asta e neaparat necesar ca dorinta aceea a ta sa fie si a celeilate persoane. Adica sa se intalneasca energiile din ambele sensuri, undeva la mijloc. Altfel, daca vrei ceva care il implica pe altul si acela nu vrea si el, poti sa-ti pui dorinta aia de o mie de ori si va fi degeaba, te vei lovi de un zid pana cand faci cucuie 😆 .

   drstoica a răspuns:
   Martie 2, 2014 la 6:47 pm

   Vorbesc despre țăranul care se referă la sămânța lui, nu a vecinului. 🙂

    Mirela a spus:
    Martie 2, 2014 la 7:10 pm

    Eu ziceam de dorinte in general, taranul era o metafora, nu ? 😛

     drstoica a răspuns:
     Martie 2, 2014 la 8:05 pm

     Da, era o metaforă. 😀 Doar că metafora tocmai asta exprima: dorința mea pentru mine, nu pentru altcineva.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s