Unthinkable. Sa vezi si sa (nu) crezi!

Publicat pe Actualizat pe

Cred ca e cel mai bun thriller psihologic pe care l-am vazut in ultimii ani. Sau poate, in clipa asta, nu mi le mai amintesc eu pe celelalte. Mi-e prea proaspata in minte imaginea unei catastrofe iminente. Dincolo de ideea deloc noua, sta exprimarea ei.

Sfarsitul lor sau sfarsitul nostru? Violenta contra violenta? Sange cu orice pret? Scopul scuza mijloacele? Adevar sau minciuna? Dar care-i unul si care-i alta?

Un american alb se converteste la islamism. Si lupta impotriva terorii de orice fel. Lupta cu propriile arme: 3 bombe nucleare amorsate in 3 mari orase americane. Bine, asta poate parea cliseu. Insa rolul pe care il face Michael Sheen (excelent si in „Frost/Nixon”, din 2008) il recomanda cu brio pentru o nominalizare la Oscarul de acum cateva saptamani. Nu e cu nimic inferior celor care s-au plimbat anul asta pe covorul rosu din L.A.

Fata-n fata cu teroristul justitiar stau eroii oficiali: un agent FBI cu suflet si tact (Carrie-Anne Moss), un interogator fara limite si eficient (Samuel L. Jackson excelent) si o gasca de oameni care se pierd in cosmarul unui viitor incert. Cine-i bun si cine-i rau aici?

Interogatoriu, grav, cu final dramatic:

„-Crezi ca pot face asta?

-Cred, cred!!!

-A crede nu e de ajuns… Trebuie sa stii!

-STIU!!

-A sti nu e de ajuns… Trebuie sa vezi!”

Trebuie sa vezi filmul. Macar pentru Michael Sheen. Eu nici nu stiu daca-s in tabara celor buni sau intr-a celorlalti…

P.S.: Mai jos, e si posterul filmului dintr-o tara hispanica, n-am stat sa caut exact care. Cat de prosti pot fi ca sa puna pe afis fata lui Gill Bellows si sa scrie in dreptul lui „Michael Sheen”??? 🙂

2 gânduri despre „Unthinkable. Sa vezi si sa (nu) crezi!

  sophie a spus:
  martie 29, 2011 la 4:37 pm

  La intrebarea ‘Cat de prosti pot fi?’, trebuie sa ai si o scara de valori: saraci cu duhul, prostuti, prosti, foarte prosti, prosti gramada. Sigur, se poate dezvolta.
  Sau era o intrebare retorica ? :))

  drstoica a răspuns:
  martie 29, 2011 la 6:50 pm

  Cred ca era retorica. :)) Oricum, nici la romani nu s-ar intampla o asemenea prostie. Cred. 🙂 Sa concepi o campanie de promovare a unui film, sa faci vreo 10 mii de afise, iar astea sa fie gresite in asemenea hal.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s