Despre minte, despre alegeri, despre rezultate (Video)

Publicat pe

adevarulFilmul, prin definiție, e o metaforă. O poveste menită să te pună pe gânduri, să sape în subconștientul privitorului, acolo de unde vin atât limitările (învățate, educate), cât și resursele, reușitele potențiale (înnăscute).

Se fac mult mai multe filme cu bătăi, pistoale, sex și subiecte ușoare pentru că oamenii refuză întrebările care-i scot din zona de confort, amână să-și acorde timp pentru autocunoaștere. Cei mai mulți nu au disponibilitatea de a se privi în oglindă, decât pentru a-și aranja bretonul și un rimel acolo unde e cazul. 🙂

A vorbi cu tine însuți/însăți e o nevoie și o trebuință, nu un moft sau o pierdere de vreme. Când exersezi dialogul serios cu tine în fiecare zi, vei constata că soluțiile la problemele pe care le ai se înmulțesc și îmbunătățesc. Când nu o faci, te vaiți că lumea nu te ajută, că tu ești bun, dar restul nu, că țara, că președintele sau premierul, că prietenii din lista de pe facebook, că nu poți fi tu bun când ăilalți sunt răi… Și fix asta ți-e viața, deși nu-ți place. În plus, te mai și enervează cei care își construiesc o altfel de viață, cu altă atitudine și alte rezultate.

Tatal: Asta e felul în care arata lucrurile. Nu poti schimba natura, nu ai ce sa faci, îmi pare rau.

Fiul: Schimbarea este însasi natura, tata. Partea pe care o poti influenta. Si începe atunci când decidem noi însine.

E un dialog din Ratatouille.

Natura ești Tu. Cu Tine începe pentru tine natura. Fă-o să arate așa cum îți place, fiindcă le va plăcea și celorlalți, cu siguranță.

Nu lasa pe nimeni sa-ti defineasca limitele din cauza mediului din care provii. Daca te concentrezi pe ceea ce ai lasat în urma, nu vei fi niciodata în stare să vezi ce se afla înainte.

Tot din Ratatouille.

Cineva a avut inspirația să pună cap la cap replici interesante din 40 de filme. Ce a ieșit mie îmi place. Ție? Hai Sus! 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s