Il Capitale Umano. Cât costă fiecare om în parte?

Publicat pe Actualizat pe

human capitalDin 2013. Un fel de Crash ori de Babel, dar în variantă italiană. Aceeași poveste văzută din 3 perspective diferite, cu detalii diferite, cu nervi diferiți, cu interese diferite. Fiecare personaj cu viața lui. Pentru fiecare, problemele sale sunt cele mai mari. O poveste „aproape adevărată”. Dacă nu cumva chiar adevărată. Dino, Carla, Serena.

Totul se trăiește în goană, cu viteza specific italiană. Cu o iederă relațională cum doar în telenovele mai vezi. Dar NU, nu are nicio o treabă cu serialele sud-americane. Il Capitale Umano chiar este un film de văzut! Cu Valeria Bruni Tedeschi, excelentă și premiată prin festivaluri pentru rolul Clarei.

Dino Ossola e o lipitoare de om, care nu știe cum să se bage în seamă mai tare cu persoanele de care simte că are nevoie. Acel om pe care-l dai afară pe ușă și-ți intră înapoi pe geam. Apoi, pe horn, dacă ai horn. Prin aerisirea de la baie și tot îți intră! 🙂 Are o fată, o puștoaică frumoasă – Serena. Și o iubită tocmai însărcinată – Roberta. Iar fiica are un iubit – Massimiliano. Puști de bani gata, care-i prilejuiește lui Dino oportunitatea vieții lui.

Il capitale umano posterDrama începe cu un ciclist. Ospătar. Care pleacă noaptea acasă de la serviciu, cu bicicleta. Cineva îl lovește cu mașina pe șosea, cade în șanț și acolo rămâne. Însă mașina nu oprește; se face nevăzută.

Carla e mama lui Massimiliano și soția lui Giovanni, un om de afaceri care se îmbogățește pariind pe cracul financiar al Italiei.

Deși pare totul o amețeală, ghemul ăsta de relații e foarte bine definit, urmărit, dus în punctul culminant pentru fiecare. Pentru fiecare înseamnă altceva. Iubire, faliment, succes, adulter, ucidere din culpă, distracție, complicitate.

„După condamnarea pentru ucidere din culpă și neglijență criminală, persoana respectivă își va termina de ispășit pedeapsa toamna viitoare. Compania de asigurări a negociat cu familia victimei pentru o sumă de 218.976 de euro. Sumele de acest tip sunt calculate pe baza unor parametri specifici: speranța de viață a persoanei, capacitatea de câștig, cantitatea și calitatea legăturilor emoționale. Companiile de asigurări numesc asta… capital uman.”

Ne-am transformat viețile în marfă. Emoțiile sunt marfă, sentimentele sunt marfă, lacrimile sunt și ele marfă… Dacă vrem, la un moment dat, le putem cota la bursă.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s