O super lectie, cu super umor :) (Video)

Publicat pe Actualizat pe

intelegereO scurtă, amuzantă și foarte completă lecție de leadership. Comunicarea, stabilirea de relații și influențarea cu integritate definesc un excelent dirijor al vieții sale. Iar omul care se conduce bine pe el va atrage pe mulți alții cu o viziune comună. Cine omite dezvoltarea unuia dintre cele 3 elemente mai sus numite are garanția că succesul în viață îi va fi străin. Că împlinirea, fericirea îl vor ocoli deseori și va da vina pe orice altceva, numai pe atitudinea sa nu.

De neratat discursul Ritei Pierson! M-am uitat de două ori, să nu fi pierdut nimic din informația, învățămintele și umorul acestei femei. 🙂 (e subtitrat în română)

Comunicarea, relațiile, influențarea cu integritate se îmbunătățesc în fiecare zi, nu într-o singură zi. Fii tu primul cel care te aștepți să fie omul din fața ta! Fii în permanență așa chiar dacă el nu vrea, nu știe sau nu poate fi! În viață, nu primești ceea ce-ți dorești, ci primești ceea ce ești, nu uita! Cu toții ne dorim bine; dar puțini realizează că binele crește din interior spre exterior, nu invers.

„Educația este înțelegerea relațiilor.” George Washington Carver

Iar „îmi pare rău” are o putere uriașă! „Îmi pare rău” e binevenit chiar și atunci când crezi că ai dreptate. Orgoliul se va simți rănit; dar va îmbunătăți relația ta cu celălalt și te vei trezi într-o bună zi că și respectivul va ceda chiar dacă are dreptate. Să spui îmi pare rău poate șoca, de multe ori. Și poate schimba atitudini radicale.

Atitudinea îți decide altitudinea. Hai Sus! 🙂

 

4 gânduri despre „O super lectie, cu super umor :) (Video)

  Pusa a spus:
  septembrie 24, 2015 la 7:26 pm

  Am vazut-o mai demult, am revazut-o acum cu mare placere! Este un bunsimt de la inceput pana la sfarsit. 🙂

   drstoica a răspuns:
   septembrie 24, 2015 la 11:33 pm

   Și bun-simț, și șarm, și umor, și înțelepciune, și creativitate… Excelent! 🙂

  MIHAELA a spus:
  septembrie 30, 2015 la 1:30 pm

  Foarte frumos! Cata rabdare trebuie sa ai ca sa fii dascal!!!
  Apropo de invatamant si de stabilirea de relatii! Fetita mea de 3 ani si 3 luni, incepe gradinita, in sedinta de dinainte ni se comunica scurt si clar sa lasam copii din prima zi la programul lung si sa plecam, sa nu stam pe la usi si geamuri ca inrautatim situatia. Zis si facut, doar ca ea s-a speriat , au fost adusi si niste oameni deghizati in papusi imense ca sa le distraga atentia presupun (desi mi se par cam mici), mai ales ca se bagau in sufletul lor si tipau de parca n-ar auzi, agresivi. Asa ca mi-am luat copilul plangand in hohote si speriat in brate si am plecat acasa, in ideea de a reveni treptat, azi o ora, maine doua…vorbindu-i in continuare copilului frumos despre educatoare, gradinita. Si totusi, eu te iau pe tine, te bag intr-o sufragerie cu 30 de copii si o educatoare si te las de la inceput 8 ore…nu cunosti pe nimeni, din povestile mamei, care…nu mai par asa de frumoase. O institutie care ma va lasa sa merg cu ea treptat pana se acomodeaza , sa stabileasca si ea impreuna cu mine relatii cu copii si educatorele , sper sa gasesc, niste oameni care sa inteleaga ca acomodarea se face treptat nu brusc.
  Ni s-a spus , la sedinta, ca vom fi chemati, daca e ceva… am trecut , sa-i iau pijamaua si am gasit-o „descoperita” pe educatoarea (de care copilul meu fugea, doar cand o vedea…intuitia copilului) o fetita plangea , imi spune ca de la 3 plange (de o ora, cam cate ore trebuie sa planga ca sa ne sune?) o sa chem parintii sa vina mai devreme sa o ia” mi se confeseaza mie si i-a copilul in scarba intr-o mana si se uita…Apoi la sedinta cu parintii, unde nu am fost chemata, m-a dat exemplu negativ ca mi-am luat copilul in brate si am spus „ce-ti facura , mama, astia?”…mi-a aruncat repede niste vorbe in spate, ca sa nu mai vorbesc ca a vorbit despre mine, in absenta mea. O prietena imi zicea :” Nu , draga mea, nu sunteti sensibile, sunteti normale, ele sunt niste brute intr-un sistem bolnav, comunist!”
  Orice relatie umana sau conexiune se face in timp, cu rabdare si multa dragoste si iertare de sine.
  Toata stima dascalilor care reusesc sa faca asa ceva si cand gresesc, isi cer iertare (cum fac si eu copilului meu) nu lovesc pe la spate.
  Am momente cand ma simt vinovata , ma intreb de ce nu ma mai suna nimeni si sun eu… constat ca asteptau telefonul meu sa-l intreb „ce mai faci?” 🙂

   drstoica a răspuns:
   septembrie 30, 2015 la 5:53 pm

   Da, stabilirea de relații sănătoase, autentice, benefice e mare lucru! Relațiile nu se construiesc în 5 minute, nu cu agresivitate, nu cu superioritate.
   Sunt oameni care încep un curs, un Mastermind cu mine, pornind de la premisa că, pentru ei, relațiile nu-s atât de importante în viață, în intenția de a-i influența pe oameni, cu integritate și succes. Și, la final de curs, ne despărțim cu altă atitudine, cu alte întrebări în minte, cu alte convingeri care-i dirijează, cu alt comportament, măcar mai introspectiv, mai calm; cu mult zâmbet pe buze. Iar eu nu pot decât să mă bucur. Înseamnă că am mai contribuit un pic, oricât de puțin, la înfrumusețarea acestei lumi deja frumoase. 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s