Suntem mai buni decât migranții africani?

Publicat pe Actualizat pe

ganduri-caracterSe tot vorbește, în ultimele zile, despre „invazia afro-arabă organizată”, despre „ocuparea Europei în mod bine premeditat, de către o armată sub acoperire”.

În filmulețul ăsta se vede foarte clar pe fețele imigranților că sunt, într-adevăr, niște invadatori deghizați în amărâți, niște aliens gata să ne ia continentul și să plece cu el acasă. Mâine, poimâine, va apărea însuși Vader, fluturându-și prin aer sabia laser. Împreună cu ăla mic de respiră greu.

În multe din țările arabe și africane, oamenii sunt crescuți și ținuți într-o lipsă de educație cruntă, într-o ignoranță devastatoare. Asta conferă conducătorilor lor o imensă putere de manipulare. Regăsim o astfel de ignoranță și în România, pe ici, pe colo, la oamenii care nu citesc decât Libertatea și se uită numai la Măruță. Ne dăm cu părerea din fața calculatoarelor ca și când am fi terminat Biblioteca din Alexandria, am fi experimentat tot ce poate fi experimentat și-i cunoaștem pe ăia din Orientul Mijlociu ca pe rudele cele mai apropiate. Știm tot, suntem analiștii perfecți și-i condamnăm la moarte pe cei ale căror fețe nu ne plac nouă.

Persoanelor din acest filmuleț, ajunse în Macedonia, le sunt aduse alimente oferite de Crucea Roșie. Imigranții le refuză din cauza simbolisticii creștine a organizației: crucea.

Îți dai seama cât de înapoiat poate fi cineva încât să refuze mâncare pentru că pachetul are desenată o cruce roșie pe el??

Citeam pe fb că ăștia sunt invadatorii, foarte bine organizați, și refuzul alimentelor de la Crucea Roșie e dovada cea mai clară că ne confruntăm cu spioni și războinici bine pregătiți. Ok. Uită-te la fețele lor. Gândește-te la străbunicul tău de la țară. Arăta el a invadator?

Eu, personal, nu pot spune nimic sigur despre imigranți. Nici de bine, nici de rău. Dar nu mă îndoiesc că serviciile secrete ale marilor puteri cunosc situația mult mai bine decât ne putem noi închipui. Nu voi ști eu niciodată despre arabi și africani ceea ce știe, de exemplu, MI6. De aceea, nici nu fac afirmații belicoase. Mă informez și aștept să văd ce se întâmplă, ca să-mi dau cu părerea doar atunci când mă bazez pe ceva, nu doar pe propriile mele frustrări.

Mai multă empatie, ceva maturitate emoțională și o mai mare înțelepciune n-ar strica, oameni buni! Gândiți-vă doar atât: că tot ceea ce spuneți despre alții vorbește perfect despre voi înșivă.

Vreți să lăsăm niște semeni, oricât de înapoiați ar fi, să moară de foame pentru că nu avem nici măcar pentru noi? Românii au cheltuit în primele 6 luni ale anului 2015 aproape 280 de milioane de euro numai pe telefoane mobile. Realizați că se întâmplă asta în fiecare an? Într-o țară în care „murim de foame”?

Degeaba trăim în Europa dacă ne comportăm ca niște africani (semi)analfabeți…

Uită-te puțin și la al doilea filmuleț. Observă ce curați, ce recunoscători, ce bucuroși sunt imigranții din corturi pentru ceea ce au primit după ce și-au abandonat în țările lor și case și tot. Sunt oameni educați, talentați, care n-ar fi plecat de acasă dacă era liniște și pace. Sunt oameni ca și noi, care ar munci cot la cot cu noi, care ar ajuta la prosperitatea acestei țări dacă le-am da credit. Noi înșine suntem un popor din care se extrag 3 milioane de imigranți. E perfect în regulă ca fiecare să aleagă pentru el cum și unde trăiește. Dar de ce să-i respingem pe cei care vor ceea ce ai noștri nu mai vor? N-ar fi mai bine să profităm de potențialul unora care s-au văzut izgoniți din țările lor?

Un gând despre „Suntem mai buni decât migranții africani?

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s