Potentialul sta în imaginatie. Foloseste-o!

Publicat pe Actualizat pe

Creierul nu are capacitatea de a face în mod real distincție între realitate și imaginație. El doar crede că vede realitatea și îi atribuie literă de lege. De fapt, mintea omului prestează cu două instrumente mari și late: amintiri și imaginație. Copilul, neavând prea multe amintiri, se dezvoltă accelerat, impresionează prin creativitate, învață fără să-l oblige nimeni, vede de multe ori lucruri pe care un adult nu le vede. Adultul se agață de amintiri, selectiv. Deseori, alege ori unele urâte și își spune că la fel i se va întâmpla toată viața lui… ori unele frumoase și își zice că așa ceva nu va mai trăi niciodată. Dacă nu-și pune imaginația la bătaie în sens susținător, un om își blochează propriul potențial.

Imaginația, creativitatea fac minuni în viața oricui se folosește de ele. În viața personală, în viața de familie, în viața profesională… oriunde e nevoie de creativitate, de nou, de altceva în fiecare zi.

visuri

3 gânduri despre „Potentialul sta în imaginatie. Foloseste-o!

  Diana a spus:
  august 15, 2015 la 1:49 pm

  Cât mai multă gândire pozitivă și cât mai mult frâu liber imaginației, deci. Nu ne vor face viața minunată în secunda doi, dar cu siguranță o vor îmbunătăți zilnic. 🙂

   drstoica a răspuns:
   august 15, 2015 la 2:10 pm

   Absolut, Diana! Imaginația schimbă stări de la o clipă la alta, dar, cel mai important, schimbă convingeri și obiceiuri, schimbă rezultatele în viață pe termen lung și foarte lung, chiar dacă nu cât ai bate din palme.
   În fiecare zi se poate mai bine. Important este să facem din imaginație un motor susținător în fiecare zi, nu într-o singură zi.
   Știi cum e: mai bine să fii optimist și să te mai înșeli câteodată, decât să fii pesimist și să nu te înșeli niciodată. 🙂 Atitudinea decide Altitudinea!

    Diana a spus:
    august 15, 2015 la 2:11 pm

    Mereu mi-a placut vorba aceea legata de pesimism si optimism 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s