Manglehorn. Doare

Publicat pe

manglehorn-2014Filmul ăsta, din 2014, e o dramă statică, sâcâitoare, care te doare fără să-ți facă nimic. Greoi. 97 de minute, dar par de două ori mai multe. NU e un film rău. E doar foarte realist. Prea fidel extras dintr-o viață de om care și-a pierdut speranța, care trăiește în virtutea inerției, care crede că el e bun, iar  ceilalți au toți câte o problemă sau mai multe.

Al Pacino e Manglehorn, un proprietar de magazin mecanic. Singur, bătrân, curtat, urâcios, departe de copilul lui, la figurat, nu la propriu. Își iubește maxim nepoțica, are o pisică la care ține ca la un om și niște oameni în jur la care se preface că nu ține deloc.

E o poveste despre inerția convingerilor care limitează ce-i frumos în viață. Despre nefericire ca decizie inconștientă a propriei minți. Și despre schimbare. Despre ce înseamnă schimbarea și cum stă ea la îndemâna fiecăruia dintre noi. Schimbarea adevărată e grea. Dar ucigător de necesară dacă vrei să fii fericit/ă.

Manglehorn, vorbind în gând cu fiul său: Am coborât din autobuz, tinându-te în brate în primele tale zile de viata, si ne-am întâlnit cu o veche amica de-ale mele. S-a uitat la mine… s-a uitat la noi… si a zis: „omule, tu chiar stii ce e dragostea. Nu realizezi ca toti sunt invidiosi pe cât de bine îsi este tie acum… pe câta dragoste ai în tine. Într-o zi, vei afla si tu cât de bine îsi este deja.”

Sunt atâția oameni care se supără când le sugerezi că ei trebuie să se schimbe și nu ceilalți…

Anunțuri

5 gânduri despre „Manglehorn. Doare

  samewhiteblue a spus:
  August 1, 2015 la 9:13 pm

  Trebuie să îți spun că am văzut atunci Iubirea la 5 la 7, sau cum era? Nu mi-a influențat strategia de branding, dar am rămas cu o întrebare ciudată în minte; oare ,,iubirea” nu e doar un apanaj al minții în multe dintre momentele vieții noastre? 😀

   drstoica a răspuns:
   August 1, 2015 la 9:38 pm

   Într-o relație de cuplu, ea este mult mai degrabă un apanaj al minții, așa cum e înțeleasă și aplicată de oameni. Iubirea ar trebui să elibereze și să stimuleze, nu să închidă pe cineva în ceva.

    samewhiteblue a spus:
    August 1, 2015 la 9:51 pm

    Nu m-am dumirit. Nici nu cred că o voi face vreodată. E o problemă prea înaltă pentru mine. Le-o las oamenilor :))

  Flory a spus:
  August 6, 2015 la 10:16 pm

  Nici filmul ,,Fericire cu orice pret, 2014,cu Jennifer Aniston, nu e mai prejos, ma refer la ,,suferinta ,durere ,,din filmul amintit mai sus .Finalul filmului se termina dureros de brusc…(filmul mentionat de mine).poate regizorul ne-a lasat sa interpretam cum vrem noi,imaginatia sa-si faca datoria:)Pe Jennifer am vazut-o in multe comedii romantice,dar aici chiar sufera, si isi arata varsta reala,e o scumpa oricum.

   drstoica a răspuns:
   August 6, 2015 la 10:29 pm

   Nu știu, nu l-am văzut, dar mulțumesc pentru recomandare! 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s