Ce înseamna sa fii puternic? Sa fii Tu.

Publicat pe Actualizat pe

reghecampfMostră simplă de ce înseamnă inteligența emoțională, unde duce lipsa ei și ce ar fi de făcut pentru o îmbunătățire a situației.

Laurențiu Reghecampf a antrenat Steaua cu foarte bune rezultate interne și fără unele notabile pe plan extern. Dar, la vârsta lui, se poate spune că este un antrenor inteligent, ambițios și pregătit să obțină performanțe din ce în ce mai mari.

Între timp, după ce a plecat de la Steaua și a fost concediat de la Al Hilal (Orientul Mijlociu), și-a deschis o academie de fotbal în Statele Unite, împreună cu soția sa. O inițiativă îndrăzneață, un lucru lăudabil.

Gândindu-se, probabil, că America e mult prea departe de România pentru ca noi, ăștia de-aici, să vedem ce se întâmplă, pe afișul de promovare al academiei au scris așa: „Ca antrenor, Laurențiu Reghecampf a jucat cu echipa sa în sferturile Ligii Campionilor Europeni.” Numai noi știam că Steaua a terminat pe ultimul loc în grupa UCL. Foaaarte departe de sferturi. 🙂

Cam atât de tare suferă unii oameni. Deși au rezultate bune, în general, există o obsesie bolnavă pentru aplauze. Fiind în stare să mintă oricât, oricum pentru asta. Gândind că nimeni, niciodată nu va putea afla… „Minciuni nevinovate”, vor spune.

E o situație care trădează o stimă de sine mult mai scăzută decât se vede din afară. Treaba cu gardul și leopardul. Omul ăsta nu se simte nici pe departe atât de puternic pe cât vrea să-l vadă ceilalți. Păcat. Iar soția îi întărește slăbiciunile prin propriile slăbiciuni: „sus cu orice preț”, „scopul scuză mijloacele”, „al meu e cel mai bun dintre toți”… Principiul în spiritul căruia, din păcate, ne educă societatea, familia, școala: dacă nu ești primul, nu exiști. „Ori eu, ori tu.”

Eu, personal, prefer: „și eu, și tu”.

E ca și cum, pentru că mă consider nebăgat în seamă, insuficient de bun cu ce am făcut până acum, neapreciat și în mod nejustificat dat la o parte de societate, m-aș apuca să spun că tocmai am jucat într-un film cu Bruce Willis, la Hollywood. Fiind sigur că nimeni nu va ajunge vreodată la Bruce Willis să-l întrebe dacă e adevărat. De ce aș face așa ceva? Unde ar duce lucrul ăsta în final? Cu ce m-ar ajuta pe mine pe termen lung??

Fii recunoscător pentru ceea ce ești, ce faci, ce ai! Și străduiește-te, în fiecare zi, să devii cea mai bună dintre toate variantele tale! Trăiește curat, știind că tot ceea ce gândești, simți și faci are urmări inevitabile în lumea exterioară. Când spun „curat”, înțeleg o autoeducare a propriului Eu, cognitiv și emoțional, astfel încât să obții cu adevărat și în mod lăudabil ceea ce visezi pentru tine. Dacă alții îți zic că nu ești bun, nu te apuca să le  îndeplinești toate ordinele, în ideea în care ai deveni pe placul lor. Și nici nu minți ca să le pari altfel decât ești. Fiindcă te minți pe tine. Și cazi în loc să te ridici. Tu cazi, nu ei.

Când ai încredere în tine, nu simți nevoia să minți, să te prefaci ori să te autovictimizezi pentru a primi atenție, apreciere, recunoaștere.

adevarul

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s