Oferă, oferă, oferă. Abia apoi cere. Vei primi mai mult decât ai oferit.

Publicat pe Actualizat pe

Am învățat din proprie experiență că, în viață, există o regulă nescrisă: întâi trebuie să oferi, să tot oferi, până când ceilalți se conving că meriți. Și vei primi ceva în schimb. Din ce în ce mai mult. Vei primi dincolo de cât te așteptai. Vei primi înzecit. Dacă nu se întâmplă asta, pune-te pe învățat, pe schimbat, pe aplicat, pe oferit, cu atitudinea potrivită!

Întâi ai muncit mult ca să înveți să citești și să scrii. Dar beneficiile ulterioare se păstrează, se întăresc și se amplifică pe tot parcursul vieții, nu ți le mai ia nimeni. Cu condiția să dezvolți cu adevărat, nu doar ocazional, ceea ce ai învățat să faci.

bani-experienta

Reclame

9 gânduri despre „Oferă, oferă, oferă. Abia apoi cere. Vei primi mai mult decât ai oferit.

  zaraza26 a spus:
  Mai 26, 2015 la 8:57 am

  E o idee pe care as exprima-o putin altfel, dupa experienta mea:

  Daruieste si bucura-te de ceea ce ai!
  Daruieste si bucura-te de ceea ce ai!
  Daruieste si bucura-te!
  Daruieste!
  Daruieste!

  Daruieste cand este nevoie, chiar daca (doar) crezi ca nu ai ceea ce este nevoie.
  Discerne cand este nevoie si discerne cand persoana respectiva se complace in situatii de lipsuri. Nu poti umple un sac fara fund.
  Daruieste si bucura-te de ceea ce ai!

  Intr-o buna zi vei descoperi ca ai avut tot timpul tot ce ai avut nevoie!

   drstoica a răspuns:
   Mai 26, 2015 la 7:38 pm

   E foarte frumos și înțelept ceea ce scrii tu, Zaraza. Dar pentru a ajunge cu adevărat acolo, trecem prin viața trăită în societatea contemporană, în care valorile oamenilor nu-s întotdeauna cele mai fericite. Dacă nu învățăm să ȘI cerem, cum să cerem, vor fi prea multe situațiile în care nu vom primi. Am descoperit că uneori e de ajuns să deschizi gura pentru a primi mult mai mult decât te-ai fi așteptat. „Cere și ți se va da”, nu-i așa? 🙂

    zaraza26 a spus:
    Mai 27, 2015 la 1:59 pm

    In relatiile cu altii trebuie sa te comporti ca si cum ai avea deja. Sa iti impui dorintele fara sa le negi pe ale altora. Asa cum ziceam cuiva, cand un om e hotarat, ceilalti ii fac loc. Respectam pe oamenii determinati.

  Pusa a spus:
  Mai 26, 2015 la 10:29 am

  Aha, exista si-un ”cere” in toata fraza asta! Buun, am invatat si azi o lectie! Usor cu „oferitul”, greu cu „cerutul”. Este util in relatiile profesionale, in cele personale.. subscriu celor spuse de Zaraza.

   drstoica a răspuns:
   Mai 26, 2015 la 7:43 pm

   A cere reflectă încrederea ta în tine, Pușa. Când omul cere cu jumătate de gură sau când cere agresiv sau când nu cere deloc, deși are nevoie, deși e în regulă să primească, îi lipsește încrederea în propria persoană, iar ceilalți înțeleg asta în mod conștient ori inconștient și vor reacționa în consecință.
   Oferim, dăruim cât putem de mult. Dar, așa cum îi scriam și Zarazei, există vorba aceea mult prea înțeleaptă a unui lider absolut în istoria umană: „cere și ți se va da!”. 🙂

    Pusa a spus:
    Mai 26, 2015 la 9:29 pm

    „îi lipsește încrederea în propria persoană”… da, posibil, desi eu nu ma vad asa. O sa incerc sa cer cu toata gura, fara agresivitate, sa vad ce iese. Cred ca am nevoie de niste repetitii in fata oglinzii. 🙂

     drstoica a răspuns:
     Mai 26, 2015 la 9:34 pm

     EXACT, Pușa, foarte bine! Niște repetiții cu tine, în fața oglinzii, îți vor oferi o altă perspectivă asupra realității. Exercițiul cu oglinda pe care-l recomandam pe aici săptămâna trecută, cred. Întotdeauna, comunicarea complexă și completă duce la rezultate maxime. Dar nu încerca. „Încerc” este „în cerc”. 🙂 Mintea își ia doar scuza de a nu reuși. Fă-o! O dată… și încă o dată… și încă o dată… perseverența face minuni.

      Pusa a spus:
      Mai 27, 2015 la 11:57 am

      Inca o limpezire! Iar ai dreptate, voi scoate din vocabular ”incerc”. 🙂

  adrian0602 a spus:
  Mai 27, 2015 la 5:12 am

  Reblogged this on adriandc.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s