Oameni Mari vs oameni mici

Publicat pe Actualizat pe

pasiuneaRobert De Niro tocmai a ținut un discurs absolvenților unei facultăți de arte din cadrul New York University (Tisch School of the Arts). Șacalii care își spun jurnaliști au simțit mirosul unui pic de sânge, au intuit un țânțar din care să facă un nou armăsar. Boala societății contemporane, boala oamenilor mici.

Acum, poți descoperi pe net tot felul de titluri bombastice, scoateri din context, numai pentru a oferi un pic de mizerie amatorilor de așa-zis senzațional.

„De Niro told grads: You’re f*cked”. Au folosit steluță, fiindcă se consideră oameni civilizați, educați, decenți. Titlul ăsta se regăsește și în presa românească. Cât mai explicit, cât mai explicat, astfel încât să înțeleagă toată lumea cum marele De Niro le-a zis studenților că sunt „futuți”. „Mesaj hilar” l-a numit chiar Agerpres. Însă dacă citești tot pasajul actorului sau dacă urmărești înregistrarea discursului chiar pe site-ul Tisch School of the Arts, realizezi mizeria publicistică. Mizeria din mințile acelor oameni care s-au străduit mult să transforme un mesaj. Dar să transforme un mesaj greșit într-unul frumos nu se străduiește nimeni, din păcate.

De Niro a apreciat la absolvenții de Arte că și-au urmat pasiunea, că au ales să facă ce le place în viață. Dar le-a spus că pasiunea „te mănâncă”. La asta se referă în mod evident actorul când spune: „You’re f*ucked.” E nevoie ca pasiunea sinceră, curată, sănătoasă să te conducă în viață dacă chiar vrei să fii un om împlinit, indiferent cât de greu ar părea drumul către atingerea obiectivelor. Mergi înainte, lasă-te „mâncat” de plăcerea de a-ți trăi viața așa cum vrei, nu așa cum ți se dictează. Altfel, vei considera tot timpul că țara în care locuiești e total defectă, că oamenii te trădează încontinuu, că nimic nu poate funcționa și asta niciodată din cauza ta. Te trezești blestemând în fiecare săptămână ziua de luni și trăind obsesiv cu gândul la ziua de vineri.

Este exact ce postam deunăzi de la Nietzsche: „Cel care găsește un DE CE pentru care să trăiască poate îndura aproape orice”. Și oriunde, aș zice eu. Cu zâmbetul pe buze.

Festivitatea de absolvire la Tisch School of the Arts o poți vedea integral aici.

Reclame

7 gânduri despre „Oameni Mari vs oameni mici

  adrian0602 a spus:
  mai 24, 2015 la 2:05 pm

  Reblogged this on adriandc.

  ane a spus:
  mai 24, 2015 la 3:44 pm

  Cati am ales sa facem ce ne place in viata din pasiune. De cele mai multe ori alegem cu mintea. Pasiunea vine pe parcurs 🙂

   drstoica a răspuns:
   mai 24, 2015 la 5:31 pm

   Câți am vrut. 🙂
   Ultimul lucru pe care l-am ales cu mintea a fost facultatea. Însă, imediat ce-am plecat de-acasă, la facultate, am început și am continuat să fac doar ceea mi-a plăcut, ce m-a pasionat. Și se tot întâmplă asta de mai bine de 20 de ani. 🙂 Eu chiar cred că se poate. E nevoie doar să vrem, să decidem așa ceva odată ajunși pe picioarele noastre.

  Cristiana a spus:
  mai 24, 2015 la 8:13 pm

  Si eu zic la fel, se poate orice atunci cand vrei! 🙂 Si nu, nu pasiunea te mananca ci mai degraba cei din jur care au aleg sa faca lucrurile mecanic pentru ca asa trebuie.

   drstoica a răspuns:
   mai 24, 2015 la 8:21 pm

   Te „mănâncă” în sensul că te absoarbe, te determină să te dedici acelui lucru care-ți place foarte mult. 🙂

  Cristiana a spus:
  mai 24, 2015 la 9:29 pm

  Da, am inteles ce ai vrut zici 🙂 chiar daca am sfarsit prin a exprima altceva, ce am vrut sa spun se referea la experienta mea cu cei din imediata mea apropiere si sensul era de a fi oprit a face ce-ti place :))

   drstoica a răspuns:
   mai 24, 2015 la 10:17 pm

   Sunt multe cazurile în care cei dragi hotărăsc pentru noi, în loc să ne încurajeze să experimentăm, să facem alegeri, să visăm frumos. Dar asta e; ne ridicăm și schimbăm macazul. 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s