Cei 3C: Creativitate, Curiozitate, Curaj

Publicat pe

inceputWalt Disney nu mai are nevoie de nicio prezentare. Toată lumea îl știe ca pe cel mai mare, ca pe cel mai tare, unicul, incomparabilul, cel care a lăsat în urmă o moștenire imensă – artistică și financiară. Dar oamenii nu prea cunosc faptul că Disney a fost refuzat inițial de TOATE studiourile (cam 1000) la care și-a depus cererea de angajare în Los Angeles. Unii dintre angajatori i-au spus chiar: „îmi pare rău, nu vreau să te jignesc, dar nu ai talent, măi, băiete”.

Câteva luni mai târziu își deschidea propria afacere. Din multitudinea de eșecuri, acel Walt Disney – anonimul, omul pe care nimeni nu-l cunoștea și majoritatea îl refuza, a început să aibă succes. Nu succesul devastator de mai târziu. Nu imediat. Dar s-a autoprogramat, zi de zi, mental și emoțional, astfel încât să facă pași înainte, știind că autovictimizarea nu-l va duce nicăieri. Pașii înseamnă acțiune, înseamnă să schimbi tot ce observi că nu-ți creează rezultatele dorite. Să schimbi la tine, nu la alții. Să înlocuiești plângerile cu activități care să-ți facă plăcere, să te provoace să visezi la ceea ce vrei să ai și nu la ceea ce nu vrei să ai.

Succesul apare undeva printre eșecuri, timid la început, nebăgat în seamă de cei din jur. Dar cei din jur s-ar putea să nu fie cei care să-ți poată da feedbackul cuvenit. Chiar și atunci când era în plină glorie, lumea i-a spus lui Disney că „un parc de distracție va fi greșeala vieții lui”. El a mers înainte, a deschis primul Disneyland și a avut un succes răsunător. Bineînțeles că nu au fost mulți care să-și fi recunoscut ulterior propria limitare în gândire. După ce o persoană poate face un lucru, ceilalți își dau seama că îl pot face și ei. Ori se limitează încă și mai mult, spunând: „ăla a avut bani, pile, relații, talent cu carul, o inteligență superioară, s-a născut în America și de-aia”. Ei, aș! La început, toți îl refuzau și-i spuneau că e netalentat, că nu are viitor în meseria de desenator animat, că mai bine se apucă de altceva. Până ce a avut inspirația acelui șoricel care avea să cucerească o lume întreagă, adulți și copii, deopotrivă.

În altă ordine de idei, știi că unicul parc neproiectat de Disney este cel din Paris și singurul care a avut vreodată probleme financiare dintre toate cele numite Disneyland?

Încrederea, curiozitatea, curajul, puterea de a schimba tot timpul câte ceva, perseverența l-au dus acolo unde cu toții ne-am dori să ajungem.

“Mickey Mouse s-a născut în mintea mea pe o foaie de hârtie acum 20 de ani, pe o cursă de tren de la Manhattan la Hollywood, în vremuri când afacerea fratelui meu Roy și a mea era în declin, iar falimentul părea să fie mereu după colț.” Walt Disney

4 gânduri despre „Cei 3C: Creativitate, Curiozitate, Curaj

  dana alexandru a spus:
  mai 11, 2015 la 12:19 pm

  …nu vorbesc de celelalte personaje Disney,dar cu soricelul asta chiar a dat lovitura.Daca adultii il indragesc,copiii intre 2-5ani il iubesc la nebunie.:) Iti spun eu,care are acasa o „camera Mickey” in care absolut orice obiect are chipul poznasului.
  W . Disney,un model ca se poate,oriunde,oricand,cu incredere si perseverenta.In sine,nu in ceilalti.

   drstoica a răspuns:
   mai 11, 2015 la 2:13 pm

   Și eu mi-aș face o cameră numa’ cu Mickey Mouse. :))

    dana alexandru a spus:
    mai 11, 2015 la 2:41 pm

    …bun de stiut.Daca aterizezi in zona Valenciei,te cazam in „camera Mickey”,daca nu cumva vrei „camera Fc Barcelona”. 🙂 Si seara,in loc de maraton de seriale,facem un maraton de desene animate Mickey Mouse. 🙂

     drstoica a răspuns:
     mai 11, 2015 la 3:41 pm

     :)) Excelent! Mickey Mouse, noul supertransfer la FC Barcelona!

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s