Nu e greu să fii om. Chiar nu e.

Publicat pe

deligiorgisSirieni și eritreeni se chinuie să scape din coșmarul pe care îl trăiesc în țările lor. Își dau tot ce au pentru a ajunge cu bine într-un loc sigur, într-o țară unde pot trăi, nu doar supraviețui. În situația asta s-au aflat și cei de pe nava scufundată săptămâna trecută în apele Greciei.

93 de oameni au fost în pericolul de a se îneca în marea plină de păcură și de stânci tăioase, greu de evitat pentru cei care voiau să se salveze înotând. Pe lângă echipajele autorităților, a mai dat o mână de ajutor și un tip pe nume Antonis Deligiorgis, care-și bea cafeaua pe plajă împreună cu soția sa. 20 de persoane a salvat Deligiorgis de unul singur! 

„Nava s-a dezintegrat în câteva minute, povestește grecul. M-am tăiat destul de rău la mâini și la picioare, dar nu mă gândeam decât cum să-i salvez pe bieții oameni.”

Locuitorii s-au grăbit să-i ajute cum au putut pe imigranți. O femeie a scos hainele copilului ei pentru a înfășa un bebeluș sirian, iar alții au donat mâncare și haine.

„Nu ne-a venit să credem la început. Am crezut că este un vas turistic; sunt atâtea hoteluri pe plajă… N-am văzut niciodată așa ceva, teroarea care poate hăitui un om.”

Una dintre femeile salvate de Antonis Deligiorgis era însărcinată. A născut ulterior într-un spital grecesc. Și-a botezat copilul după numele salvatorului său.

Pentru mine, asta înseamnă eroism. Să fii om cu toate puterile tale. Războiul și actele care presupun violență exagerată sunt ceva ce nu mai creează de mult eroii de care avem nevoie.

schimbare2-adb

3 gânduri despre „Nu e greu să fii om. Chiar nu e.

  dana alexandru a spus:
  aprilie 27, 2015 la 3:50 pm

  Chiar nu e greu sa fii om,iar binele ne e la indemana mereu,depinde de noi daca il facem sau intoarcem capul indiferenti.Cum ai spus si tu,omul asta e un erou,un om simplu,dar un erou.La fel cum fiecare,in felul nostru,poate fi.Un mare respect pentru asemenea oameni,un exemplu de admirat si urmat.

   drstoica a răspuns:
   aprilie 27, 2015 la 10:19 pm

   Așa este, ei sunt adevărații eroi. Cei pe care-i putem copia toți, fără să facem rău nimănui.

  adrian0602 a spus:
  aprilie 27, 2015 la 5:14 pm

  Reblogged this on adriandc.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s