Wozniacki, un fel de Halep

Publicat pe Actualizat pe

halepAstăzi, Simona Halep întâlnește, în semifinala de la Stuttgart, o altă campioană la calitate și valoare umană: Caroline Wozniacki. La fel ca și românca, daneza nu a câștigat niciun turneu de Grand Slam până acum (are 24 de ani), dar a urcat puternic în clasamentul WTA, ajungând, la un moment dat, chiar numărul 1 mondial.

Dincolo de performanțele sportive, Caroline s-a remarcat, în timp, prin câteva lucruri ce nu se vor șterge niciodată din memoria oamenilor. Sunt acele momente, reușite, întâmplări care construiesc un caracter; care conduc, poate în mod nevăzut și nu suficient apreciat, către ceea ce omul vrea cu adevărat să trăiască în viață. Chiar dacă nu realizăm asta și poate afirmăm altceva, fiecare dintre noi preferă fericirea în schimbul gloriei.

*Wozniacki are o personalitate cum nu mulți o au. La vârsta de 10 ani, a sunat singură la Adidas și, vorbind bine limba engleză, și-a obținut un contract cu producătorul german de echipament sportiv!!! „Puteam să-mi comand în acea perioadă tot ce doream, de parcă era Crăciunul”, povestește daneza.

barama caroline*În primăvara aceasta, a jucat tenis, timp de câteva minute, împotriva președintelui american Barack Obama, sprijinind astfel inițiativa primei doamne a Statelor Unite, care îi încurajează pe copii să facă mișcare.

*Pe finalul lui 2014, a alergat, în scop caritabil (strângând bani pentru copii), maratonul de la New York – 42 de kilometri, terminând pe locul 440. Niciun alt sportiv profesionist (nealergător) nu face așa ceva. Riscul de a se accidenta este crescut, iar posibilitatea de a termina de alergat toată distanța e destul de redusă. Caroline a avut curaj să participe și a alergat până la capăt. Nu a interesat-o locul pe care urma să-l ocupe, ci să ajute copiii.

*În 2014, logodnicul său a anulat nunta, urmând, bineînțeles, despărțirea. Daneza a fost foarte afectată, dar nu a făcut niciodată declarații publice împotriva fostului său logodnic, nu a acuzat, nu a vorbit urât pe nimeni. Singura reacție a avut-o pe o rețea de socializare unde a scris simplu: „E o situație dificilă. Mulțumesc tuturor pentru mesajele frumoase.” A mai postat ulterior: „Susțin Liverpool și sunt fericită pentru asta, fiindcă niciodată nu voi merge singură”, aluzie la imnul echipei engleze de fotbal „You’ll Never Walk Alone”.

*A declarat că se bucură mai degrabă să rămână în topul celor mai bune jucătoare ale lumii și dacă ar triumfa într-un turneu de Grand Slam decât de banii mulți câștigați din tenis.

Mai multe detalii despre Caroline Wozniacki găsești aici, în Prosport.

caroline-wozniacki

4 gânduri despre „Wozniacki, un fel de Halep

  Mala a spus:
  aprilie 25, 2015 la 3:31 pm

  Si mai vine la pachet si cu un zimbet cuceritor!

   drstoica a răspuns:
   aprilie 25, 2015 la 7:34 pm

   Vine, vine. 🙂

  kariris a spus:
  aprilie 28, 2015 la 10:13 am

  Multumesc pentru informatii, a fost frumos meciul pacat ca a pierdut Halep ! Next time, I hope !

   drstoica a răspuns:
   aprilie 28, 2015 la 11:54 am

   Și mie mi-a părut rău pentru Halep. Dar, vorba ei, m-am bucurat de tenis. 🙂 Și, la fel ca tine, sunt recunoscător că am mai aflat ceva despre un om bun.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s