Să învățăm e un proces fără sfârșit

Publicat pe

Când termini anii de școală generală, de liceu și de facultate, bucură-te maxim! Bucură-te nu pentru că ai terminat cu învățatul, ci pentru că, în sfârșit, poți învăța în fiecare zi numai ceea ce vrei și îți place ție! Autoeducația nu se termină niciodată. Sau… depinde ce vrei de la viață.

autoeducatie

5 gânduri despre „Să învățăm e un proces fără sfârșit

  dana alexandru a spus:
  aprilie 9, 2015 la 1:41 am

  Omul cat traieste,invata,nu?Despre educatia din institutiile de invatamant,nu spun multe:scoate de cele mai multe ori niste robotei plini de informatie,dar totusi nepregatiti sa se descurce in viata.Dar autoeducatia…e o materie asa frumoasa ca as introduce o si in scoli. 🙂 Cum sa nu ti placa,doar tu esti principalul subiect de studiu,viata ta,trairile tale,gandurile si emotiile tale?Cand tu iti esti si elev,si profesor? Cand zilnic te straduiesti sa devii mai bun,corectand si inlaturand ce e rau,nefolositor pentru starea ta de bine?Autoeducatia e gratuita..si nelimitata.Poti invata oricand de la fiecare om din jurul tau,de la natura…iti poti imbogati mintea si spititul.Trebuie doar sa vrei,uneori pare greu,dar te vei simti tot mai bine ,mai fericit in propria-ti piele,in propria ti viata.

   drstoica a răspuns:
   aprilie 9, 2015 la 2:07 pm

   O, da! 🙂 Învățăm din tot și toate, la fiecare pas pe care-l facem și pe care nu-l facem. Viața în sine ne e un profesor strălucit. Important este ca noi să acceptăm procesul continuu de învățare. 🙂

  adrian0602 a spus:
  aprilie 9, 2015 la 8:30 am

  Reblogged this on adriandc.

  Gabriela a spus:
  aprilie 9, 2015 la 9:42 am

  Autoeducatia trebuie sa fie mereu pe lista noastra. Mai ales in ziua de azi, cand suntem bombardati cu tot felul de informatii, nu toate pertinente sau educative.
  Traim in era informatiei si a accesului la informatie si totusi suntem mai analfabeti si mai indobitociti si manipulati ca niciodata. Pentru ca refuzam sa mai gandim pentru noi, refuzam sa mai invatam si mergem cu turma. Suna dur? Da. Dar asta e adevarul.
  Se poate invata nu numai din carti, dar si din jurul nostru, observand, ascultand si incercand chestii, si nu criticand, acuzand si urand. Dar totul tine de fiecare, ce si cat isi doreste de la viata, pentru viata, pentru el si pentru cei din jurul lui.
  Dupa cum zicea Malcom Forbes “ Scopul (auto)educatiei este sa inlocuiasca o minte goala cu o minte deschisa!” sau Nelson Mandela “(Auto)Educatia este cea mai puternica arma pe care o poti folosi ca sa schimbi lumea”. Sa o folosim cu intelepciune , zic! 🙂

   drstoica a răspuns:
   aprilie 9, 2015 la 2:09 pm

   Corect! Să luăm din toate ce ne place, ce ne ajută, ce ne este de folos. Să aplicăm ce învățăm și să continuăm procesul câte zile om avea pe-aici. 🙂 A fi un bun observator și ascultător înseamnă a fi profesor emerit în propria viață. 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s