Cine vrea să fie un lider? Dar un lider bun?

Publicat pe

Liderii nu sunt manageri. Sunt modele.

Liderii sunt acei oameni pe care ceilalți îi urmează chiar fără să li se ceară asta.

Liderii sunt persoanele care-și împing în permanență propriile limite. Limitele iubirii față de ceilalți, limitele învățării și experimentării, limitele despre care cei mai mulți spun că sunt de nedepășit. Nu există limite de nedepășit.

Unii zic: „Eu nu vreau să fiu lider”. Sigur?? Adică, tu nu vrei să iei niciodată o decizie în relația de cuplu, în familie, la serviciu, la școală, între prieteni? Nu vrei să inițiezi niciodată nimic? Aștepți întotdeauna doar să ți se spună exact ce e de făcut?

Iisus, Buddha, Gandhi, Mandela… câteva nume foarte respecate, lideri incredibili pe care oamenii îi urmează chiar și acum când nu mai sunt printre noi.

A fi lider se învață pas cu pas.

liderii

4 gânduri despre „Cine vrea să fie un lider? Dar un lider bun?

  Mala a spus:
  martie 16, 2015 la 7:49 am

  In primul rind, ei sunt lideri pt ei insisi apoi pt ceilalti. De aici pleaca totul.

   drstoica a răspuns:
   martie 16, 2015 la 10:36 am

   Foarte adevărat! A fi lider înseamnă să te dezvolți pe tine până când ceilalți te vor considera un model.

  dana alexandru a spus:
  martie 16, 2015 la 1:58 pm

  Adevarul e ca noi,romanii,nu prea stim bine definitia cuvantului lider.Dupa atatia ani de comunism cand a trebuit doar sa ascultam si sa urmam indicatiile pretioase venite „de sus”…Iar dupa revolutie,multi au preluat gresit ideea ca lider e „acela din frunte,care conduce si care musai trebuie ascultat,indiferent ce spune”.Da,cum sa nu,toti vrem sa fim lideri,dar prea putini realizeaza ca asta inseamna ca trebuie sa fii un model ,unul bun de urmat,un model de iubire,de bunatate si intelegere a oamenilor.Si cum ai spus,asta se invata zi de zi,nu vine la nastere.Imi vine in minte o intamplare de acum cateva zile,legata oarecum de subiect:o cunostinta mi se plangea ca in familie,nimeni nu l asculta:nici partenerul de viata,nici macar cei doi copii,ca nu i se pare normal ca doar e capul familiei 🙂 .S a plans de aceeasi situatie si la psihologul scolii si dupa ce au fost chemati la o evaluare,exact asa i s a spus: cei din familie,in special ,copiii nu vad in respectiva persoana UN MODEL.Sincer,sper ca asta sa i fi dat macar de gandit,desi cand povestea era total indignat.

   drstoica a răspuns:
   martie 16, 2015 la 6:26 pm

   Da, națiunea asta are o definiție în general greșită a liderului, exact din motivul evocat de tine. Confundăm liderul cu șeful, cu managerul, cu directorul…

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s