Fericirea se exersează. În liniște, fără orgoliu, cu zâmbetul pe buze. :)

Publicat pe

Fericiți nu sunt oamenii care nu au niciodată probleme, ci acei oameni care știu să treacă altfel prin ele. Cei care nu-și mai aglomerează zilele, conversațiile, postările online cu judecăți, critici, pedepse (măcar verbale), obsesii la adresa celorlalți. Cei care se focusează mai degrabă pe soluții decât pe vinovați și pe: „ți-am zis eu că am dreptate?”.

puternic2-adb

11 gânduri despre „Fericirea se exersează. În liniște, fără orgoliu, cu zâmbetul pe buze. :)

  adrian0602 a spus:
  martie 13, 2015 la 7:10 am

  Reblogged this on adriandc.

  fata vesela a spus:
  martie 13, 2015 la 7:47 am

  Înseamnă că eu sunt tare fericită !..:))

   drstoica a răspuns:
   martie 13, 2015 la 11:42 am

   Mă bucur să citesc asta! Dă-i înainte! 🙂

    fata vesela a spus:
    martie 13, 2015 la 11:52 am

    Ți-am zis că înapoi eu n-am cum!..:)) Și-apăi eu vreau să experimentez lucruri noi !

     drstoica a răspuns:
     martie 13, 2015 la 12:12 pm

     Bun așa! Lucrurile noi extind întotdeauna zona de confort, îmbogățesc experiența și înmulțesc soluțiile.

  dana alexandru a spus:
  martie 13, 2015 la 2:01 pm

  Ce ti-e si cu fericirea asta.. 🙂 Asa torsionat e perceputa.Daca ai casa,bani,masina…musai tre’ sa fii fericit,nu?Ca,deh,ce motive ai avea sa nu fii?? 🙂 Si apoi,daca esti fericit,cum sa o traiesti in tacere? Fugi de aici:o strigi in gura mare peste tot,chiar si online,asa sa se bucure prietenii,dar mai ales,” sa moara dujmanii” 🙂 .
  La fel,daca esti om obisnuit,simplu,cu problemele tale,dar incerci sa le rezolvi cu mintea deschisa,pozitiva si cu zambetul pe buze,iar nu i bine.”Razi ,ce ti pasa,esti fericita,nu stii tu ce i necazul”…Ca daca ai avea probleme,la fel,ar trebui sa le expui publicului,sa ti dea like,sa te compatimeasca,sa gasiti niste vinovati,pe care normal sa i injuram putin,sa ne enervam si sa ne plangem de mila,de parca asta ar rezolva vreo problema.
  Nu stiu daca sa rad sau sa plang de situatia asta.Dar imi pare rau ca ne irosim vietile ,mintea si sufletele cu nimicuri inutile.Ne am nascut bogati,vorba cartii,iar fericirea ne e la indemana tuturor.Dar suntem orbi si nu mai vedem motivele infinite ptr care zilnic putem sa ne simtim fericiti:de la rasaritul soarelui,la un pom inflorit,de la zambetul unui copil si chiar faptul ca traim,toate ar trebui sa ne aduca bucurie si fericire.

   drstoica a răspuns:
   martie 13, 2015 la 11:27 pm

   Nici eu n-aș fi putut scrie mai frumos, Dana! 🙂
   Pentru că am ajuns să credem că toate cele bune ni se cuvin indiferent ce-am face sau ce n-am face în viață. Dar nu contează când, cum, important este să ne trezim, vorba lui Jung. Și oamenii chiar o fac. Nici eu nu sunt perfect; nu pot avea pretenția ca alții să fie. Mă bucur atunci când îi văd pe oameni cum încep să-și înlocuiască, zi de zi, convingerile limitative cu cele care le dau o stare de bine, de încredere, de succes personal.

  Şerban Stănescu a spus:
  martie 14, 2015 la 7:38 am

  Bună dimineaţa, tuturor!
  Tare frumos ziceţi cu toţii!
  Aşae, e Adevărat, TOŢI călcăm strâmb, oricât de sus am fi!
  Ceea ce aduce lucrurile la locul lor firesc, este BALANŢA, ECHILIBRUL.
  Ne-au fost date două Căi, să mergem pe amândouă, dar CU PAŞI MĂSURAŢI.
  Aşadar, vorba luii Nick Vijicic, contează mai puţin cum începi. Contează să termini şi restul, vorba lui Steve Jobs, sunt „puncte”. Dacă le lăsăm aşa, rămân PUNCTE. „Connect the dots!” zice Steve, deci, hai să conectăm punctele între ele şi CALEA, ESTE SUMA, este REUNIUNEA PUNCTELOR, nicidecum intersecţia lor, adică DISJUNCŢIA.
  Lexical vorbind, hai să punem în loc de „ori-ori” „ŞI-ŞI”, abia DUPĂ asta, putem trage linie şi vedea unde mai e ceva de pus. 😉
  VIAŢA, e o combinaţie subtilă între toate, nicidecum un adevăr anost, monocrom, susţinut cu îndârjire (nah, că se poartă: cu fundamentalism…).
  Monocromia, a fost cândva, dar toate evoluează şi cum bine a zis Samuel Norman (Morgan Freeman), „e sarcina noastră, e ALEGEREA NOASTRĂ, să trecem de le E-voluţie, la RE-voluţie”

   drstoica a răspuns:
   martie 14, 2015 la 7:46 pm

   Așa e, Șerban.
   Dar ce ne facem cu apa și cu vinul? 🙂 „Nicidecum” e o negație absolută. O ștergem sau o lăsăm? 🙂 Glumesc. Eu sunt de părere că e nevoie de fiecare cuvânt pe care vocabularul autohton îl are în componență. Chiar citeam un studiu neuro-lingvistic pe tema asta și mi-a plăcut mult. Iar „nicidecum” e un cuvânt românesc, chiar dacă el ți-a întrerupt tocmai astăzi cei 7 ani fără negații. 🙂
   Mai puțină înverșunare înseamnă mai multă voie bună.

    Şerban Stănescu a spus:
    martie 14, 2015 la 7:54 pm

    Ai văzut puţin dincolo de ceaţă.
    Particula la care mă refer e cea care o ştii foarte bine şi care trebuie eliminată, pentru că este UN NONSENS LINGVISTIC. E o mulţime vidă cu care vrem să construim ceva. Dacă adunăm 0+0+0+0 la infinit şi ţinem să credem că am realizat ceva, e OK din partea mea, fiecare e liber să aleagă! 😉
    Am explicat în carte despre ce e vorba. Durează prea mult să o iau de la capăt cu fiecare.
    Şi de ce aş face-o?
    Toată lumea are dreptul să fie săracă şi bolnavă. Unii, se flosesc de acest drept, alţii chiar abuzează. 😉

     drstoica a răspuns:
     martie 14, 2015 la 8:02 pm

     Oamenii trăiesc după regulile lor, nu după regulile noastre. N-ar trebui să ne doară asta, e lucru firesc. Să nu fim mai dornici să ni se dea dreptate decât să fim fericiți.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s