Carti de dezvoltare personala (6)

Publicat pe Actualizat pe

bob-proctor„Te-ai născut bogat”, cartea lui Bob Proctor, nu e despre bani. E despre tine. Despre percepția ta vizavi de lumea exterioară, despre valorile și convingerile tale care te susțin sau, dimpotrivă, care te limitează. Iubește oamenii și folosește banii! Nu invers!

O carte ușoară, pragmatică despre cum să fii excelent în viața ta, utilizând exemplul personal al lui Bob Proctor. „Conştiinţa mentală a prosperităţii precede întotdeauna bogăţia din lumea materială.” Cu alte cuvinte: „Fii întâi în mintea ta exact ceea ce vrei să devii în realitatea fizică!”

Renunță la ideile și părerile vechi pentru a face loc celor noi. Fii atent de câte ori într-o zi folosești expresiile: „nu pot/ nu se poate, nu are cum, e greu”, în dialogul tău interior și față de ceilalți. Șterge „nu” din fiecare „nu se poate” și vezi ce se schimbă în gândirea și comportamentul tău puțin câte puțin. Dar întâi conștientizează când spui „nu pot / nu se poate” și șterge acel „nu”, nu proiecta din start rezultate negative fără ca măcar să faci exercițiul timp de câteva zile.

Când oamenii nu pot face un lucru, vor spune că nici tu nu poți. Dar cine sunt ei să știe exact ceea ce poți sau ce nu poți tu?!

Ia aminte la câteva dintre cuvintele lui Proctor!

Succesul nu înseamnă neapărat „să cauți în exterior” ceva ce nu ai, ci, mai degrabă, „să cauți în interior” și să rearanjezi piesele de puzzle care se află acolo. Te ajută să faci mult mai clar diferența între succes și eșec. De regulă, câștigătorii în loteria vieții nu sunt decât cu 2-3% mai eficienți decât cei care pierd. Doar că renunță ușor la sentimentul de inferioritate care le urâțește viețile și nu renunță la visul lor.

În anul 1923, opt dintre cei mai bogați finanțiști ai lumii s-au întâlnit la Hotelul Edgewater Beach din Chicago. Acești opt oameni controlau mai mulți bani decât întregul guvern al Statelor Unite la vremea respectivă. Printre ei se numărau:

*Președintele celei mai mari companii siderurgice independente;

*Președintele celei mai mari companii de gaze;

*Cel mai mare speculator la bursa grâului din Statele Unite;

*Președintele Bursei de Valori din New York;

*Un membru al cabinetului președintelui american;

*Cel mai mare „baron” de pe Wall Street;

*Președintele celui mai important monopol al lumii;

*Președintele  Băncii pentru Reglementări Internaționale.

Cu alte cuvinte, în acel loc s-au întâlnit câțiva dintre cei mai de succes oameni ai planetei, sau cel puțin dintre cei care au descoperit secretul de „a face bani”.

Să vedem în ce poziții au ajuns ulterior acești oameni:

*Președintele celei mai mari companii siderurgice independente, Charles Schwab, trăia din bani împrumutați. Cinci ani mai târziu a murit falit.

*Președintele celei mai mari companii de gaze din America de Nord, Howard Hopson, a înnebunit.

*Cel mai mare speculator la bursa grâului, Arthur Cutton, a murit în străinătate, îngropat în datorii.

*Președintele Bursei de Valori din New York, Richard Whitny, a fost închis în penitenciarul Sing Sing.

*Fostul membru al cabinetului prezidențial american, Albert Fall, a fost eliberat din închisoare pentru a putea muri în casa sa.

*Liderul „baronilor” de pe Wall Street, Jesse Livermore, s-a sinucis.

*Președintele celui mai mare monopol din lume, Ivar Krueger, s-a sinucis.

*Președintele Băncii pentru Reglementări Internaționale, Leon Fraser, s-a sinucis.

Toți acești oameni au învățat perfect arta de a face bani, dar niciunul dintre ei nu a învățat să trăiască „o viață de om bogat”, deși acesta era dreptul lor prin naștere. Și-au pierdut mințile.

Dar există și destui oameni bogați care sunt cu adevărat fericiți, având vieți echilibrate și armonioase. Din păcate, numărul celor care înțeleg aceste lucruri la adevărata lor valoare este mai mic de 10% din umanitate.

Reclame

9 gânduri despre „Carti de dezvoltare personala (6)

  adrian0602 a spus:
  martie 12, 2015 la 6:31 pm

  Reblogged this on adriandc.

  Şerban Stănescu a spus:
  martie 14, 2015 la 10:03 am

  De opt ani vă spun să SCOATEŢI NEGAŢIILE DIN VOCABULARUL VOSTRU ŞI DIN MINTE! Dar eu vorbesc, eu aud…
  Cătălin, de ce predici tu APĂ şi BEI VIN?
  Ia fă bine şi numără-ţi NEGAŢIILE DIN TEXTELE TALE şi abia după asta atrage atenţia altora!
  Aveţi exemple destule despre cum să scrieţi FĂRĂ NEGAŢII, pe Şcoala ZENLA, pe Vibraţia Numerelor, pe blogul meu (adresa este sub nume). Cine vrea cu adevărat, să facă bine să înceapă de undeva şi acest „undeva”, este EL ÎNSUŞI.
  „Orice drum de o mie de LI, începe cu UN PAS.” Aşa spun chinezii de mii de ani şi bine spun!

   drstoica a răspuns:
   martie 14, 2015 la 7:26 pm

   Îți mulțumesc, Șerban. Acum văd că ai comentat și aici, după ce tocmai ți-am răspuns pe blogul tău.
   O rugăminte: fără să folosesc cuvinte de tip tabloid, gen „stupefiat de”, zic să nu confundăm lucrurile. Nicăieri în textul meu nu scrie să scoatem din exprimarea cotidiană cuvântul „nu”. E un simplu cuvânt românesc așa cum e un cuvânt prezent în vocabularul oricărei alte limbi de pe Terra. Eu m-am referit cred că foarte explicit la negațiile de tip „nu pot, nu se poate, nu are cum…” atunci când tindem ca, prin intermediul lor, să ne limităm într-un fel sau altul. Ferește-te să scoți din context. Orice alt cititor îți poate spune, probabil, același lucru.
   În rest, sunt situații destule în viață în care trebuie să învățăm a spune „nu”. Ca acum, de exemplu. 🙂 Nu rezonez cu părerea, dar o respect, deși dezinformează parțial prin modul de interpretare.
   Te rog, mai citește o dată textul meu și vezi exact ce vreau să spun. De apă spun, apă beau. Sau de vin zic, vin beau. 🙂
   Baftă!

  Şapte ani fără negaţii | Şcoala ZENLA a spus:
  martie 14, 2015 la 6:49 pm

  […] Acest articol, este un răspuns la articolul lui Cătălin Stoica, intitulat „Cărţi de dezvoltare personală (6)”. […]

  Şerban Stănescu a spus:
  martie 14, 2015 la 7:50 pm

  Cătălin, tocmai despre ASTA este vorba, despre faptul că E IMPOISIBIL SĂ GÂNDEŞTI ALTFEL, când scrii aşa. Scrisul este EXPRESIA GTÂNDIRII ori tu, exact asta ai demonstrat, că eşti incapabil să gândeşti ALTFEL, pentru că mintea ta este condiţionată să folosească NEGAŢII. Pur şi simplu ţi se pare ceva IMPOSIBIL DE ADMIS, tocmai pentru că TOATĂ LUMEA LE FOLOSEŞTE.
  Eu le-am eliminat, TOCMAI PENTRU CĂ „I WANT TO MAKE THE DIFFERENCE.”
  Şi te asigur eu, am ajuns mult mai repede şi mult mai dparte decât a ajuns „ştiinţa negaţiilor” pe care o îmbrăţişezi tu acum cu atâta îndârjire.

   drstoica a răspuns:
   martie 14, 2015 la 8:05 pm

   Fără supărare, Șerban: înverșunarea cu care tu îți susții un punct de vedere, felul în care te exprimi îl anulează pe celălalt, pe cel care nu e de acord cu tine. Și Einstein zicea că totul e relativ. Eu nu am pretenția că dețin adevărul. Doar pe-al meu; și specific asta mai mereu pentru cine mă cunoaște și mă urmărește.

  Milostenia şi pomana | Şcoala ZENLA a spus:
  martie 21, 2015 la 2:22 pm

  […] vieţile multimiliardarilor de la începutul secolului XX şi vezi cum au sfârşit oameni care învârteau soarta lumii pe […]

  Irina a spus:
  martie 23, 2015 la 6:43 am

  Am cumparat-o ieri si-mi place ceea ce scrie acolo. 🙂
  Thanks, doc. 🙂

   drstoica a răspuns:
   martie 23, 2015 la 11:24 am

   Bravo, Irina, cu mare plăcere! 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s