4 reguli care deblochează o minte

Publicat pe Actualizat pe

problemeAcolo, în India, oamenii le zic legi spirituale. Aici, în Vest (cum denumesc ei ținuturile euro-americane), le spunem psihologie. Programarea neuro-lingvistică a preluat, dezvoltat și făcut integrabile aceste 4 principii despre mersul înainte al vieții. Sunt acele reguli menite să deblocheze o minte, să curețe începând din interior către exterior. Totul apare în mințile noastre. Doar acolo există probleme fără, aparent, nicio rezolvare.

1.Persoanele pe care le întâlnești, pe care le cunoști (direct sau indirect) sunt persoanele de care chiar aveai nevoie ca să înveți niște lucruri despre tine. Apropo inclusiv de cei 5-6 oameni cu care intri cel mai des în contact, zi de zi, devenind tu însuți media acelor caractere, vrei, nu vrei. Și atunci, decide singur în compania cui îți dorești să fii tot timpul!

2.Ni se întâmplă în fiecare moment cel mai potrivit lucru care ni s-ar putea întâmpla. Dacă știi să înțelegi, să accepți și să te bucuri de ce primești, viața ta se derulează la un alt nivel de fericire. Când trăim ceva neplăcut și reacționăm agresiv ori suferim la nesfârșit, e clar că mai avem de învățat. Când înțelepciunea e cea care guvernează situația neplăcută, nici nu-ți mai dai seama cât de grav e ce se întâmplă. Așa apare soluția.

3.Orice moment în care începi ceva e momentul potrivit. Dacă amâni pentru că ți se tot pare că nu ești gata să faci un lucru, ai dreptate: nu ești încă pregătit să ai succes, nu ești pregătit să reușești. Iar amânarea acțiunii duce inevitabil la amânarea succesului.

4.Când ceva se termină, se termină. Let it go! Dă-i drumul din mintea ta, lasă-l să plece, vezi ce oportunități ți se creează așa și nu neapărat ce ai pierdut și nu vei mai găsi niciodată. Eliberează-te spre binele tău! Privește spre ușa nouă care ți se deschide după ce aia veche s-a închis. Când un episod e gata, un altul e pregătit să înceapă. Ca în orice serial de televiziune. 🙂

Mie, din India, îmi place enorm un proverb care-mi ghidează viața: „dacă finalul nu e fericit, înseamnă că nu e finalul”. Ceea ce tu crezi că s-a terminat te va duce către acea împlinire superioară, către „și mai bine”, chiar dacă, în prima fază, nici măcar nu vrei să accepți că poate fi posibil. Tocmai de aceea, pentru ca viața să curgă în direcția dorită și cerută, e foarte important să ridici piciorul de pe frână, să admiți că nu tot ceea ce crezi și vrei tu în mod concret în fiecare clipă e cel mai potrivit lucru care să te conducă la destinația visată.

Am redescoperit enumerate aceste „legi” pe blogul Estelei și-i mulțumesc că mi-a amintit de ele.

9 gânduri despre „4 reguli care deblochează o minte

  Mala a spus:
  martie 8, 2015 la 4:48 pm

  Interesanta descoperire e blogul Estelei, multumesc Doc!

   drstoica a răspuns:
   martie 8, 2015 la 10:37 pm

   Mă bucur că-ți place, Mala!

  adrian0602 a spus:
  martie 8, 2015 la 7:26 pm

  Reblogged this on adriandc.

  tssecrets a spus:
  martie 8, 2015 la 9:52 pm

  Nu este buton de dublu like ca-l apasam 🙂

   drstoica a răspuns:
   martie 8, 2015 la 10:37 pm

   Am reținut, nici nu mai contează că nu e buton. 🙂 Mulțumesc mult!

  dana alexandru a spus:
  martie 9, 2015 la 1:43 am

  Citind cele patru reguli,relativ simple,realizez cat de usor ne ar fi noua oamenilor sa traim bine si frumos,daca le am constientiza.Iar „daca finalul nu e fericit,inseamna ca nu e finalul”,e si unul din preferatele mele.:)

   drstoica a răspuns:
   martie 9, 2015 la 10:23 am

   De aceea suntem pe-aici. Să conștientizăm, să experimentăm, să înțelegem, să evoluăm… către finalul fericit. 🙂

  Fata naivă a spus:
  martie 9, 2015 la 10:27 am

  o sa imi printez asta!

   drstoica a răspuns:
   martie 9, 2015 la 11:13 am

   Bravo!
   A scrie, a printa, a-ți pune mereu în fața ochilor niște valori susținătoare reprezintă un pas extrem de important către schimbare, către acțiune, către atingerea obiectivelor, către mai bine în viața de zi cu zi. Este un pas care se traduce prin responsabilizare: da, vreau și fac!

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s