10 lecții realiste pentru succesul Tău personal!

Publicat pe

iubirea-einstein-adbEinstein este unanim acceptat drept cea mai genială minte măcar din secolul XX. Și-a trăit viața în felul lui, a ignorat de foarte multe ori gura lumii, a făcut greșeli mai multe decât mulți dintre noi, dar a învățat din ele și a dat mai departe ce a descoperit el însuși, pe principiul „pay it forward”, care mie mi-e foarte drag. 🙂

Regăsim vorbele astea pe net la fiecare pas. Unii le redistribuie încântați. Alții nici nu le bagă în seamă; le consideră de tip Tony Poptămaș și se enervează. 🙂 Prea puțini, însă, își dau un minut pentru a săpa în propriul interior cu astfel de cuvinte. Ele ni se aplică și nouă, nu doar celorlalți. Când postăm un citat, când dăm un sfat, o sugestie, merită să privim acel mesaj din toate unghiurile posibile, să ne punem inclusiv în locul celui care-l primește. Fiindcă, inevitabil, suntem cu toții, la un moment dat, și în postura celui care are dreptate, dar și în a celui care nu are. Și în postura celui inspirat, dar și în postura celui care greșește. Și în postura înțeleptului, dar și în postura celui care mai are de învățat. Corect?

Uite ce spunea Einstein, iar eu mă întreb la fiecare citire cât reușesc să respect de fiecare dată ceea ce le transmit altora că ar fi bine să facă.

1.Dezvoltarea personala începe la nastere si se termină pe patul de moarte. Niciodată nu e prea târziu să înveți o meserie nouă, să experimentezi ceva ce nu credeai că poți face, să schimbi ceva în viața ta, spre binele tău.

2.Învata din ieri, traieste astazi si spera pentru mâine. Singurul timp care există, conform fizicii cuantice, este momentul prezent. Regretele infinite pentru trecut și frica de viitor sunt inutile, împiedică soluțiile să fie descoperite și aplicate cu succes.

3.O persoana care nu a gresit deloc nu a facut niciodata ceva nou. Liderii adevărați sunt cei care au greșit de multe ori, au învățat de fiecare dată din greșeli, iar acum chiar au idee ce e de făcut în situații limită. Știi și tu: nu contează de câte ori cazi; contează de câte ori te ridici.

4.Nicio problema nu poate fi rezolvata cu aceeasi minte care a creat-o / la acelasi nivel de gândire care a creat-o. Ai nevoie să-ți schimbi starea de spirit pentru a rezolva o situație delicată. Nu răspunde celuilalt cu aceeași monedă doar pentru că așa îți dictează orgoliul și educația socială.

5.E semn de nebunie sa faci zilnic aceleasi lucruri, asteptând rezultate diferite si mai bune. Dacă vrei să ți se întâmple lucruri mai frumoase și vezi că, făcând mereu aceiași pași, nu reușești, schimbă ceva, ieși din zona de confort, fă ce n-ai mai făcut chiar dacă nu ai chef, nu ai timp, nu ai bani…

6.Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de pedeapsa si spera la o recompensa, atunci suntem o specie lipsita de speranta. Avem nevoie să ne stimulăm reciproc, sincer, simplu, emoțional. „Iartă-mă”, „te rog”, „mulțumesc”, „te iert”, „bravo”, „te iubesc”, „mai încearcă o dată, ai să poți” sunt formule Magice!

7.Nu tot ceea ce poate fi numarat, masurat conteaza. Nu tot ceea ce conteaza poate fi masurat, numarat. Dumnezeu, în viziunea clasică, nu poate fi nici măsurat, nici numărat. Dar asta nu înseamnă că El nu există. Fizica spune că e un Univers inteligent de energie subtilă. Totul este energie! E=mc2. c e viteza luminii, o constantă. Și se reduce la 1. 1 la pătrat egal tot cu 1. Rămâne că Energia este egală cu masa. Doar că nu reușim noi să vedem asta cu ochiul liber. 🙂

8.Un om ar trebui sa fie ceea ce este cu adevarat, nu ceea ce crede el ca trebuie sa fie. Omul, cât e foarte mic, plânge doar de nevoie sau de durere fizică, însă râde fără niciun motiv. Apoi, îi este în mod obsesiv educată credința că nu poate râde fără motiv, iar a (se) plânge e un fel obișnuit de a fi.

9.Logica te va duce din punctul A în punctul B. Imaginatia te va duce oriunde. Tu pe ce anume te bazezi mai des? Imaginează, creează, dă-i viață în mintea ta, apoi treci la acțiune și materializează ce ai imaginat. Dacă nu ajungi să materializezi, înseamnă că nu ți-ai imaginat suficient de detaliat și de plin de emoția reușitei înainte chiar să reușești.

10.Sa nu-ti piezi niciodata curiozitatea! Asta înseamna sa treci la actiune, ca sa vezi ce se aplica si ce nu cu succes, pentru tine. Dacă întâi nu-ți imaginezi, nu ai ce să aplici. Dar dacă ți-ai imaginat deja suficient și eviți să acționezi pentru că e greu, e scump, n-ai timp, visul va rămâne toată viața un vis.

 

6 gânduri despre „10 lecții realiste pentru succesul Tău personal!

  lorelad a spus:
  ianuarie 26, 2015 la 9:21 pm

  Catalin, foarte pretioase lectiile lui Einstein.
  Pe masura ce le descoper si le aplic, imi dau seama cat de diferit este acest diamant-viata, in functie de fatetele sale.

   drstoica a răspuns:
   ianuarie 26, 2015 la 9:57 pm

   Foarte de acord cu tine, Loredana. Sunt lucruri simple pe care oamenii tind să le trateze prea ușor, cu indiferență sau doar ca pe niște chestii interesante de cultură generală. Dar dacă tot par atât de simple, de ce nu le și aplică, să vadă fiecare cât și cum funcționează aceste lecții pentru el?
   Exact la fel gândesc și observ și eu: e incredibil ce beneficii aduc în viața mea aceste lucruri odată puse în practică. Și normal că în felul acesta le transformi în obiceiuri. Bune obiceiuri. 🙂

  lorelad a spus:
  ianuarie 27, 2015 la 5:43 pm

  Mai greu pana devine obicei, obicei bun. Exersat si iar exersat si de obicei 🙂 suntem prea atrasi de obiceiurile rele.
  Dar, suntem informati! :))

   drstoica a răspuns:
   ianuarie 27, 2015 la 6:19 pm

   :)) Măcar atât.

  Şerban Stănescu a spus:
  februarie 4, 2015 la 9:08 am

  Tare frumoasă colecţia ta de principii simple!
  Trebuie să recunosc, îl admir şi eu pe Einstein şi am multe motive să o fac.
  Îl citez des, mai puţin pentru că mi-ar lipsi imaginaţia să inventez „vorbe cu miez”. Îl citez, pentru că îmi place de el şi vreau să îl ţin viu. Eu cred că el ESTE!
  Şi, Fiinţarea, e o opţiune individuală, neîndoielnic, dar Fiinţarea versus posesia – existenţa motorizată de verbul „a avea” – este o perspectivă care seamănă mult cu conceptul matematic de mulţime divergentă. Altfel spus, Viaţa este mult mai colorată când avem mai multe opţiuni, când imprevizibilul stă la fiecare colţ de stradă şi Magia, e o stare intrinsecă a sistemului din care, sunt şi eu o parte infinitezimală.
  În vreme ce posesia mă leagă invariabil de o problemă insolubilă – o spirală inflaţionistă a acumulărilor care determină cantonarea în Jungla Exterioară, care îmi neagă exponenţial capacitatea de a afla cine sunt eu – Fiinţarea, mă obligă să am succes, pentru că ASTA E NATURA: o colecţie infinită de succese „microscopice”, AGREGATE ÎNTR-UN ÎNTREG FUNCŢIONAL.

   drstoica a răspuns:
   februarie 4, 2015 la 10:12 am

   Mulțumesc. Ție și lui Einstein, de asemenea. 🙂
   De acord, succesele mici se constituie în marile succese.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s