Tu cum te simți față de tine? (Video)

Publicat pe

viataVrei să știi la ce nivel de evoluție interioară, de dezvoltare personală, de fericire autentică ai ajuns? Fii atent la cum te exprimi față de ceilalți. La cum le vorbești sau la ce postezi pe net.

Când toate pe care le spui sau scrii sunt doar sfaturi pentru alții, situații care te scuză pe tine și-ți dau mereu dreptate în raport cu altcineva, mai ai de lucru.

Vei descoperi că te-ai întors cu adevărat către tine abia atunci când ceea ce spui, scrii, postezi se referă inclusiv la persoana ta, corectează ceva ce ești conștient că și tu ar fi bine să îmbunătățești la tine.

Observ cum oamenii distribuie pe facebook articole, poze, citate care-i vizează mereu pe cei considerați a le fi greșit în vreun fel. Întrebarea: „oare n-am greșit și eu pe undeva?” e tabu. Sau, oricum, „nu trebuie să știe lumea că și eu am greșit/greșesc”. Însă abia atunci când te confrunți deschis cu umbrele tale, în zona întunecată se face lumină, se aduc soluții de schimbare, slăbiciunea și frica se transformă în putere și încredere. Iar ceilalți observă și, conștient sau inconștient, îți dau tot mai multă valoare.

Dacă suntem siguri că doar ceilalți ne greșesc nouă, vom face mereu aceleași eforturi inutile de a schimba lumea, în ideea că noi suntem (aproape) perfecți. Nimeni nu e perfect. Nici nu e nevoie. Eu vreau doar să fiu fericit. 🙂 Iar pentru asta, înainte de toate, trebuie să mă împac, zi de zi, cu mine însumi. Împăcarea cu ceilalți vine apoi de la sine.

Șochează-i pe cei din jur iertându-i ori de câte ori se ivește ocazia! Când ei se așteaptă ori nu se așteaptă la asta. Filmulețul de mai jos e despre ceva ce nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Gesturi care eliberează, care vindecă. Iertarea nu schimbă trecutul, dar dă o șansă viitorului.

Hai să fim fericiți, vrei? 🙂

2 gânduri despre „Tu cum te simți față de tine? (Video)

  zaraza26 a spus:
  ianuarie 16, 2015 la 12:20 pm

  Cand te confrunti deschis cu umbrele tale, nu cred ca se intampla asa si nu ma intereseaza cata valoare mi se da. Fiecare ar trebui sa stie ca e valoros. Dar din acel moment al confruntarii deschise, fiecare capata mai multe sanse sa afle cine e, se descopera pe sine si descopera Adevarul. Ni se deschid larg portile spre noi insine si spre fericirea/implinirea noastra. 🙂
  Super filmuletul, o sa-l postez pe facebook. 🙂 De fapt mesajul care reiese e important, filmul e doar suportul care accentueaza/usureaza intelegerea, receptivitatea.

   drstoica a răspuns:
   ianuarie 16, 2015 la 12:39 pm

   DE ACORD. Orice altă completare a mea e de prisos. 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s