Noi și insectele :)

Publicat pe

Natura planetei nu e la dispoziția rasei umane, ci rasa umană face parte integrantă din natura planetei. Însă omul a evoluat într-o direcție care-i spune că-și poate permite orice și că asta va rămâne fără urmări sau urmările vor fi mereu în favoarea omului. Cam… fals.

Jonas Salk este inventatorul vaccinului contra poliomielitei. Medicul de care vorbesc a cercetat viața și evoluția ei pe Terra, ajungând la o concluzie care, în loc să ne lase indiferenți, ar trebui să ne pună pe gânduri.

„Dacă toate insectele ar dispărea de pe Pământ, în 50 de ani, întreaga viață a planetei ar înceta definitiv. Dacă toți oamenii ar dispărea de pe Pământ, în 50 de ani, toate formele de viață ar prospera într-un mod fantastic.”

Primul impuls ar fi să ne gândim repede la cei „răi”, la oamenii din cauza cărora afirmația lui Salk a devenit adevărată. La conducători, de exemplu. Însă afirmația se referă nu doar la unii dintre noi, ci la toți, la specia umană.

Dacă vrem ca lumea să se schimbe, să devină mai bună, hai să ne gândim puțin mai mult la ceea ce facem noi înșine, la ce am putea corecta la noi în mod simplu, cotidian, la ce am putea îmbunătăți la gândirea și comportamentul nostru, înainte de a încerca încontinuu să-i schimbăm pe ceilalți.

Știu sigur că nu sunt perfect. Așa că prefer să fiu atent la mine mai mult decât la alții.

Anunțuri

Un gând despre „Noi și insectele :)

    Perla Suferintei a spus:
    Ianuarie 9, 2015 la 5:13 pm

    Reblogged this on Pentru minte şi suflet.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s