7 pași simpli pentru un 2015 Excelent!

Publicat pe Actualizat pe

extraordinar-adbAzi suntem în 29 decembrie. Ai de gând să fii fericit în 2015? Pune-te pe treabă! 🙂

Anul vechi se schimbă cu un an nou. Precum garda regală de la Buckingham. Ce-i de făcut? Schimbă-te și tu înainte să fie nevoie. Schimbă în viața ta pentru că vrei mai mult, nu pentru că te împinge ceva sau cineva.

Controlează-ți destinul! Altfel, o vor face alții în locul tău. Asta înseamnă să încetezi să mai cauți tot timpul vinovați care nu vor fi pedepsiți niciodată. Caută-te pe tine, găsește-te și fă ceva ce-ți place mult cu viața ta! Visează la ce vrei să ai și nu la ce NU vrei să ai sau la ce te-ar putea împiedica să ai! Piedicile de nedepășit sunt doar în mintea ta. Concentrează-te pe ce ai de făcut ca să-ți împlinești dorințele! Întreabă-te tot timpul: „cum ar fi dac-ar fi?”.

Ce ai de facut pentru ca 2015 sa fie cel mai bun an din viata ta de pâna acum??? Notează ce-ți scriu în continuare. Și nu considera a fi doar o idee bună ori o chestie drăguță ori o pierdere de vreme. Acționează! Fără acțiune, fericirea rămâne doar un ideal. Așadar, cheia succesului tău personal este verbul „A FACE”. Asta te va ajuta să-ți formezi noi obiceiuri. Obiceiurile oamenilor de succes, obiceiurile persoanelor fericite! De minim 21 de zile are nevoie creierul uman pentru a transforma ceva nou în obicei de gândire și de comportament.

Uite, fă exact ce și cum îți spun acum, aici și, dacă la anul, pe vremea asta, nu vei fi mulțumit/ă de 2015, trage-mă la răspundere în mod public! 🙂 Pe bune!

1.Fă 7 liste cu cele mai importante 7 obiective pentru tine în 2015! Câte un obiectiv pe fiecare coală de hârtie. Scrie obiectivul în capul listei, cu litere mari, cu markerul, alternând culorile de la un obiectiv la altul!

2.Sub fiecare obiectiv, pune una sau mai multe imagini care să exprime obiectivul tău în mod cât mai sugestiv, exact așa cum îl vrei împlinit. Să fie fotografii cu rezultatul dorit. Apoi, printează cele 7 coli. Color, dacă ai posibilitatea.

3.Obiectivele tale trebuie să te privească pe tine, nu pe alții! Nu-ți propune ca Simona Halep să câștige un turneu de Grand Slam, pentru că ăla nu e obiectivul tău, tu nu ai nimic de făcut pentru așa ceva. Gândește-te doar la tine și la ce te privește pe tine în fiecare zi.

4.Pe o altă coală de hârtie, scrie cu pixul de ce anume vrei să se întâmple ceea ce vrei să se întâmple. Nu de ce NU s-ar putea întâmpla!

5.Dimineața, la trezire, ai grijă ca aceste liste să fie primele lucruri pe care le vezi și citește-le de fiecare dată, chiar înainte de a merge la baie! 🙂

Seara, uită-te din nou peste aceste liste exact atunci când te-ai așezat pe marginea patului înainte de culcare.

Fă asta timp de 21 de zile consecutiv și observă ce se întâmplă cu tine, în mintea ta, cu emoțiile tale și cu comportamentul tău cotidian. Iar dacă vei avea chef, continuă, nu te opri după 21 de zile.

6.Nu vorbi cu oamenii despre obiectivele tale, cerându-le sau așteptându-le părerea, confirmarea! Dacă vrei să le spui, spune-le ca și când totul ar fi ceva foarte firesc, ca și când obiectivele tale urmează să fie atinse fără probleme. Vorbește despre ele ca despre niște lucruri normale și frumoase din viața ta.

7.Și încă ceva: fă o listă cu 7 lucruri noi pe care urmează să le faci în 2015, chiar dacă înainte aveai impresia că ar fi pierdere de vreme. Să citești o carte care nu intră în domeniul tău de interes. Să practici un sport la care nu te-ai fi gândit înainte. Să mergi undeva unde nu știi exact ce vei găsi.

Vrei să-ți dau 2-3 exemple din viața mea? La finele lui 2013, mi-am scris acele activități pe care nu le mai făcusem și la care nici nu mă gândisem în mod serios să le fac vreodată. Una dintre ele a sunat așa: „un sport de dezvoltare personală”. Și a venit brusc, pe neașteptate, în mod fantastic de potrivit wing chun kung fu. 🙂 Niciodată nu-mi dorisem să învăț arte marțiale. Niciodată! Nici la filmele de gen nu m-am prea uitat în copilărie. Acum, realizez cât am de câștigat practicând wing chun – stilul de luptă care l-a consacrat pe Bruce Lee. Îmi schimbă viața, nu exagerez cu nimic! Nu mă interesează să bat pe nimeni. 🙂 Dar abilitățile dezvoltate – viteză de reacție, încredere, coordonare, rezistență, răbdare, concentrare, sănătate – sunt de un real folos indiferent cu ce mă ocup în rest.

Pe lista de obiective aveam trecut: „în 2014, să fac două vacanțe de senzație în afara țării și una lungă prin țară”. S-a împlinit. Inițial, mă gândeam la Japonia, dar am realizat că nu e încă timpul pentru ea. Și am ales întâi Spania, apoi Germania. Iar prin țară a fost magnific.

Tot în lista cu obiective, am avut înscris: o sănătate perfectă. Tot anul 2014 eu nu am luat niciun medicament chimic, nici măcar pentru o răceală sau durere de ceva. Și am ajuns să constat că sănătatea e încă și mai bună decât înainte.

Fotografia postată în acest articol înseamnă ceva foarte frumos pentru mine, e o ancoră care-mi susține visele; nu am nevoie de ancorele care mă limitează. Mulțumesc.

8 gânduri despre „7 pași simpli pentru un 2015 Excelent!

  Gabriela a spus:
  decembrie 29, 2014 la 6:41 pm

  Desi nu sunt de acord cu traditia asta cel putin bizara de a face liste cu hotarari pentru noul an la sfarsit an deoarece cel mai bun moment de a te apuca sa faci ceva e ACUM (daca iti doresti cu adevarat sa faci o schimbare), imi place idea ta cu cele 7 liste. Orice obiectiv, gand, dorinta scrisa pe o bucata de hartie si vizualizat/a constant, e de 10 ori mai probabil sa fie realizat/a.
  Iti doresc un 2015 plin de dorinte implinite, dar si de surprize placute 🙂

  PS: subscriu la faza cu medicamentele chimice, sanatatea rezista!!!

   drstoica a răspuns:
   decembrie 29, 2014 la 9:12 pm

   Îți mulțumesc, Gabriela!
   Ai pus punctul pe unul dintre i-uri. 🙂 Pentru creier, ceea ce scrii se constituie într-un soi de legământ, ca un prim foarte important pas către crearea de noi conexiuni neuronale.
   Un al doilea i e dat de faptul că faci circumstanțele cât mai concrete și ușor identificabile: 7 liste, 7 reguli, 7 obiective. Nici eu nu rezonam deloc cu asta, eram fix de părerea ta. 🙂 Dar am descoperit, apoi constatat de fiecare dată, că atunci când delimitezi foarte clar lucrurile, ești mult mai decis să te ții de ele, le reții mai ușor, le contabilizezi rezultatele, le urmărești disciplinat. Cu alte cuvinte, asta înseamnă o disciplinare a minții. Mintea are nevoie de desciplină. De o disciplină asumată cu plăcere, nu de una impusă.
   E mult de vorbit pe tema asta. Dacă e ok ce-ți propun, crede-mă pe cuvânt că tehnica pe care am dat-o în articol a funcționat pentru mulți oameni, de fiecare dată. Inclusiv pentru mine. 🙂 Aplic-o în mod conștient și consecvent și, dacă până în decembrie 2015 nu dă rezultate, trage-mă de urechi, nu mă voi împotrivi. 🙂
   Apropo de numărul de pași, de reguli, de metode etc. E ca și cum, atunci când mergi la pâine, ceri: „dați-mi franzele, vă rog”. „Câte?” întreabă vânzătoarea. 🙂 Sau: pleci într-o călătorie. Te vei întreba instant: câți kilometri sunt până acolo, câte ore fac pe drum, cât costă drumul, cazarea, masa?… Mintea are nevoie să lămurească și să delimiteze, să contorizeze. Este treaba de fiecare zi a emisferei stângi (responsabilă cu logica) și trebuie să i-o respecți. 🙂

   Să ai un An Nou minunat, cu cele mai frumoase realizări personale, așa cum îți dorești! 🙂

   drstoica a răspuns:
   decembrie 29, 2014 la 9:50 pm

   A, și da, ai dreptate: cel mai bun moment să începi ceva este Acum. Doar că oamenii nu dau cuvenita importanță lui Acum. De aceea, puternica ancoră mentală creată de trecerea dintre ani e foarte binevenită. 🙂

  Mala a spus:
  decembrie 29, 2014 la 9:24 pm

  Eu stiu doar ca in 2014, ianuarie, m-am last de fumat. Pur si simplu. Mi-am cumparat un cartus de tigari, ca de obicei, apoi mi-am repetat si iar repetat: „cind se termina tigarile, ma las de fumat, le las, nu o sa le mai reiau”. Si-asa a fost. Mi-a fost greu cu gestul in sine dar asta a trecut. Inca mai visez ca fumez sau inca mai simt in nari aroma de tutun dar e in regula. Desi am avut acum, la final de an, un eveniment negru care mi-a intors viata cu 180 de grade, nu am reluat fumatul. Tuturor le spun…daca eu am putut, si voi puteti. Daca un fumator a 2 pachete pe zi a reusit sa le lase si voi puteti.
  Cit despre realizarile din 2015 ? Vor fi. Sunt sigura.

   drstoica a răspuns:
   decembrie 29, 2014 la 10:16 pm

   Foarte bine, felicitări, Mala! Așa funcționează mintea omului. Poate orice. Tocmai de aceea ar trebui să fim mai atenți la asta, să reținem momentele de reușită, să le modelăm și să le repetăm în orice altă situație similară. În spatele renunțării la țigări a stat un set de valori, de emoții și de convingeri care au decis, care au schimbat tiparul. Când reușești să identifici acel set, vei reuși orice altfel de schimbare dorită, oricât de dificil ar părea.

  mikyangel007 a spus:
  decembrie 30, 2014 la 8:53 pm

  O sa-mi fac si eu o liste cu 7 obiective pentru la anul, sa vad ce se intimpla. 🙂 La multi ani!

   drstoica a răspuns:
   decembrie 30, 2014 la 10:21 pm

   Perfect! 🙂 Dar, pentru ca totul să funcționeze foare bine, respectă fiecare din sugestiile date în articol. La mulți, mulți ani și ție! 🙂

  […] ți-ai făcut lista cu obiective despre care îți vorbeam Aici, ai maaari șanse ca viața să-ți creeze circumstanțele pentru îndeplinirea obiectivelor […]

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s