„Eșecul este o opțiune; frica nu.” James Cameron (Video)

Publicat pe

magieAșa se materializează visurile, dorințele, aspirațiile. Nu e noroc, nu e întâmplare, nu e vrăjeală. Totul pornește de la capacitatea de a face ca lucrurile să se întâmple în detaliu întâi în mințile noastre, permanent, dincolo de frânele puse de „n-are cum, așa mi-a spus X. n-am citit nicăieri că se poate. e greu, am încercat o dată și e greu”. Încearcă zilnic! Pune gândul, emoția și comportamentul în sprijinul a ceea ce vrei să se întâmple și nu în slujba lui „e greu, n-are cum”. Cuvintele astea din urmă creează emoția care te blochează, care îți limitează visarea și acțiunile necesare împlinirii visurilor. Nu spune că nu (mai) poți, că lumea e împotriva ta, că nimeni nu-ți arată ce e de făcut. Ești adult și doar TU știi exact ce e de făcut. Dacă nu știi încă, înseamnă că nu te-ai întrebat suficient.

James Cameron, regizorul. Titanic, Aliens, Terminator, Avatar… „Am crescut într-un mic sătuc din Canada. Mergeam o oră cu autobuzul până la școală și încă o oră înapoi, până acasă. Desenam, pictam… Și am descoperit că, nefiind saturația asta de jocuri video și filme CG (grafică pe calculator), a trebuit să creez imagini în mintea mea. Ca orice copil care citește o carte și, prin intermediul descrierilor făcute de autor, am pus ceva pe ecranul cinematografic al minții mele. Când faci asta, totul prinde viață, ca și cum s-ar întâmpla deja. La ora de matematică, eram mereu prins mâzgălind pe caiet. Așa ceva se întâmplă pentru că această creativitate trebuie să-și găsească o cale de ieșire din spațiul minții, o cale de manifestare fizică. Imaginația naturii este atât de lipsită de limite în comparație cu a noastră… Imaginația ta creează realitatea. Nu te limita pe tine însuți! Vor face alții asta pentru tine; nu ți-o face și singur, nu paria împotriva ta! Și asumă-ți riscuri! Nicio realizare importantă din viața ta nu s-a făcut fără riscuri. Trebuie să fii dispus să-ți asumi niște riscuri. În orice faci, eșecul ESTE o opțiune… dar frica NU. Mulțumesc.”

Ideea poveștii din Avatar i-a venit la jumătatea anilor ’90. Nu a putut fi pusă în practică din lipsa tehnologiei necesare. Așa că a lăsat ideea deoparte, nu a renunțat, nu a disperat, a făcut Titanic, a continuat să învețe, el, James Cameron, iar, în 2009, Avatar a apărut în cinematografe drept un film revoluționar din multe puncte de vedere: efecte speciale, emoții noi, salt mare în proiecțiile 3D, încasări record… Dar a așteptat vreo 15 ani pentru asta, fără să-și abandoneze nicio clipă visul. Știa că tot ce face în fiecare zi îl apropie din ce în ce mai tare de împlinirea acelui vis.

E o lege universală: ceea ce faci zi de de zi în tine, cu tine, pentru tine te apropie sau te îndepărtează de rezultatul dorit. TU hotărăști. Știi deja… atitudinea îți decide altitudinea. Întotdeauna!

Povestea spusă de James Cameron mai jos chiar e fascinantă! (subtitrată)

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s