Fii aliatul, nu inamicul tău! (VIDEO)

Publicat pe

evolutie-adbTrăim zi de zi cu impresia că tot ce avem ni se cuvine, că am muncit, că e normal să avem și sănătate, și casă, și masă, și soare, și aer, și apă… Ca și când am avea vreun merit pentru existența soarelui.

Abia când renunțăm la ceea ce CREDEM că suntem (roluri, funcții, elemente care vin din afară), când renunțăm la ceea ce AM ÎNVĂȚAT de la alții că ar trebui să trăim, abia atunci vom deveni cu adevărat ceea ce putem fi, ceea ce exprimă potențialul infinit al fiecăruia dintre noi. Cu alte cuvinte… sau cu alt cuvânt, putem deveni în mod real FERICIȚI.

Uită-te la femeia asta! Ascultă cu Atenție fiecare cuvânt pe care-l spune, cum îl spune și, mai ales, observă-i bucuria exprimată nonverbal! E imposibil să nu te regăsești în măcar unul din pasajele ei. Probabil că într-un an și jumătate a trăit cât nu reușim unii dintre noi într-o viață.

Fii sincer/ă: crezi că acei doctori sunt singurii „răspunzători” de ceea ce a devenit ea? Păi, de ce nu se întâmplă la fel cu toți pacienții lor?! Zici că norocul e cel răspunzător? Păi, cine i-a creat norocul ăla?!

Înainte de tot și toate, MINTEA ei a decis refacerea organismului! Atitudinea, faptul că, după ce s-a simțit înfrântă, a luat-o de la capăt cu încă și mai mare încredere a dus-o în punctul în care se află acum! Nimeni nu te poate ajuta și nu te poate învinge mai bine și mai ușor decât Tine!

De ce trebuie neapărat să ajungem acolo, jos, foarte jos, pentru a realiza cât de bogați suntem cu adevărat? De ce, în loc să ne bucurăm de ceea ce avem deja, căutăm obsesiv ceea ce ne lipsește, ceea ce avem impresia că ni se cuvine, dar oamenii răi ne împiedică să avem? Dacă chiar ni se cuvine, înseamnă că vom merge înainte indiferent de circumstanțe. Înseamnă că nu ne vom opri până ce nu vom obține. Dar vom înceta să ne mai văităm continuu, să-i mai judecăm pe cei care nu ne plac, vom înceta să supraviețuim. Pentru că ne-am născut să trăim, nu să supraviețuim! Atitudinea decide Altitudinea!

„Dacă nu pot merge, atunci voi zbura!” zice Janine Shepherd.

(primul filmuleț e subtitrat.)

Reclame

6 gânduri despre „Fii aliatul, nu inamicul tău! (VIDEO)

  zaraza26 a spus:
  Decembrie 16, 2014 la 2:05 pm

  Am urmarit cu maxim interes primul video. Fara cuvinte…
  La al doilea ii las pe cei care cunosc engleza. 🙂

   drstoica a răspuns:
   Decembrie 16, 2014 la 2:12 pm

   În al doilea, povestea e prezentată și dintr-un alt unghi, dar, în esență, ea e aceeași.

  Pusa a spus:
  Decembrie 17, 2014 la 12:20 am

  Coincidenta sau nu, in ultimul timp vin spre mine din ce in ce mai multe informatii legate de ”atitudine” si ”altitudine”, ceea ce este minunat. Citeam undeva ca primim ceea ce ne dorim. Povestea este impresionanta si merita cunoscuta de cat mai multi oameni, macar numai pentru a sti ca ..se poate!

   drstoica a răspuns:
   Decembrie 17, 2014 la 12:26 am

   Îți dai seama prin ce a trecut femeia asta? Și totuși acum e pe picioarele ei, pilotează avioane, îi mai învață și pe alții să o facă și are o organizație de dezvoltare personală.
   Putem. Orice. Cu toții.

  Pusa a spus:
  Decembrie 17, 2014 la 11:00 pm

  🙂 in timpul filmului gandeam „Nimic nu-i intamplator!”. Trebuia sa i se intample accidentul, sa ”vada” avionul…. clar a fost sustinuta, cum suntem toti de fapt, dar sa aiba si ochii si sufletul deschise. Si… da, putem orice.

   drstoica a răspuns:
   Decembrie 17, 2014 la 11:06 pm

   Da, da, da!!! „Da” până la capăt. 🙂 De deschidere avem nevoie. Și de propia intuiție, inspirație, aspirație și susținere!

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s