Viața îți dă. Trebuie doar să știi să iei

Publicat pe Actualizat pe

suroriCei de la Singular redau, pe scurt, povestea adevărată a două surori. Doi oameni la fel ca tine, la fel ca mine, la fel ca mulți alții din România. Cu vreo 15 ani în urmă, ai fi zis că sunt niște orfane, niște ghinioniste, niște persoane care nu vor reuși în viață din cauză că, din cauza lui și bineînțeles, pentru toate astea, țara e de vină. Dar ele au crezut altceva. S-au întrebat pe ele însele dacă pot și nu pe altcineva. Au căutat soluții în ele și nu la alții. Și-au trăit propriile convingeri și nu pe ale altora. Au acționat de fiecare dată, indiferent cât de grea și cât de lentă părea schimbarea unor obiceiuri. Ghici unde le-a dus această mentalitate!

ANA (31), manager, și MĂDĂLINA (33), specialist comunicare.

“Ce va aduc?”, a întrebat-o chelnerul. “Un job?”, i-a raspuns Madalina, fara sa clipeasca. Avea 18 ani si se trezise brusc pe cont propriu. Ana era înca la liceu. Aveau amândoua nevoie de un apartament în care sa stea si de un job care sa plateasca “fița” asta. “E greu sa treci peste abandon… Încercam sa-i iertam… Ne-au facut pe amândoua, asta a fost un lucru bun, daca nu ne aveam una pe alta, nu razbeam… Sunt parintii nostri. Atât au putut… ” S-au crescut una pe alta. S-au sustinut neconditionat. Au stiut sa ia din viata ce e bun. Le-au legat curajul si convingerea ca, atâta timp cât sunt împreuna, vor fi bine.
“Am facut un juramânt atunci, ne-am promis una alteia ca niciodată nu vom mai ajunge în situatia aia, noi sau ai nostri, nu ne-am uitat înapoi, am mers numai înainte”.
15 ani mai târziu, Ana si Madalina sunt acolo unde si-au dorit. Cu cariere de succes si o familie mare si unita, ca-n filme. Ana e manager într-o companie de top, unde conduce o echipa de 250 de oameni. Madalina lucreaza într-o institutie de stat, e studenta la Marketing & Afaceri Internaționale si viseaza sa-si deschida o brutarie sic, cu vitrina la strada. Familia este totul pentru ele. Sunt în continuare fiicele parintilor care le-au abandonat. Sunt mame. Sunt sotii. Sunt surori.
Dragostea, generozitatea, iertarea. Tenacitatea, energia, drive-ul. Nu exista „nu mai pot”-ul. Nu se uita înapoi cu mânie. Iar când le întrebi despre viata, îti spun ca au avut noroc.
“Daca gândesti bine, ajungi bine! To infinity and beyond! ”

foto: Andreea Retinschi

Anunțuri

2 gânduri despre „Viața îți dă. Trebuie doar să știi să iei

  incredibleyoung a spus:
  Decembrie 4, 2014 la 12:59 pm

  Super! Foarte motivant.

   drstoica a răspuns:
   Decembrie 4, 2014 la 4:07 pm

   Și eu la fel consider povestea lor.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s