Decât să-l omori, mai bine transformă-l! (VIDEO)

Publicat pe Actualizat pe

ganduriSimți, la un moment dat, într-o dimineață/seară nașpa, cum gândurile negre ori alea nesimțite ori cele enervante nu-ți dau pace… Te agiți și parcă te apucă nebunia… din ce în ce mai tare.

Totul începe, în general, de la un singur gând. E gând urât fiindcă așa îl percepi tu. Medicina spune că stresul e dat nu de întâmplare în sine, ci de reacția ta la întâmplarea respectivă.

„X e prost și mă scoate din sărite”, „Y mi-a f…t toată ziua”, „Idiotul de Z e de neiertat”… și lista poate fi muuult mai lungă. Cam de-aici până la Paris. 🙂 Când un gând de genul ăsta îți ocupă mintea, nu te lupți cu el. E ultimul lucru care te poate ajuta. Dacă te superi pe acel gând urât, dacă pornești un război împotriva lui, supărarea, războiul reprezintă deja alte gânduri la fel de urâte. Vrei să strivești gândurile urâte și ele, culmea, se înmulțesc și mai tare, se aud și mai strident în mintea ta. STOP! Nu te mai lupta cu ele, nu mai crede că vei învinge gândurile rele cu alte gânduri rele!

Maica Tereza avea o vorbă: „Nu mă mai chemați, vă rog, la nicio manifestație, miting, adunare împotriva a ceva anume, căci n-am să vin. Voi veni, însă, cu mare plăcere ori de câte ori veți organiza o manifestație, un miting, o adunare pentru/pro ceva anume. Nu ‘contra războiului’, ci ‘pentru pace’. Nu ‘împotriva bolilor’, ci ‘pentru sănătate’.”

Este esențial cum privim lucrurile. Dacă vrem ca un gând negru să dispară, nu-l tăiem în două, căci el se multiplică. Nu-l izgonim, căci mintea nu poate rămâne goală. Îl TRANSFORMĂM. Îl înlocuim cu un altul = o altă percepție asupra realității, un alt mod de a vedea lucrurile, cu un gând frumos adus din altă parte. Când privești un tablou din spate, el nu-ți spune nimic bun. Când treci de partea cealaltă, lucrurile se pot schimba radical. Caută mereu și găsește în câte feluri poți privi o situație, indiferent că ești sau nu ești de acord cu rezultatele. Exersează asta, zilnic, cu cele mai banale dintre gândurile tale. Vei descoperi inevitabil că, după ce treci prin toate variantele, nu te mai poți întoarce la aia neagră de care nu te dezlipeai inițial. Lasă mintea să gândească larg, să schimbe culorile, să înlocuiască sunetele, să găsească soluția ideală, nu pe cea care te scoate din sărite. Întotdeauna există o soluție ideală. Dacă tu crezi că trăiești rău doar pentru că te-ai născut în România, între Ponta și Iohannis, trebuie să te dezamăgesc: nu e așa. Asta rămâne, de fapt, soluția ta ca să nu faci mai mult și altceva pentru a te dezvolta cu adevărat. Oriunde te-ai afla, poți face să-ți fie mai bine, oricât de rău sau de bine ți-ar fi deja. Apucă-te și fă de-acum să-ți fie mai bine! Întâi TU pentru Tine, cu gândurile tale, cu emoțiile tale, cu acțiunile/faptele tale! Abia apoi așteaptă ceva și de la alții.

Filmulețul de mai jos este foarte tare! Ilustrează perfect ceea ce ți-am scris până aici. Dacă nu exersezi în mod cotidian reperceperea întâmplărilor din viața ta, pornind de la cele mai mărunte, nu vei reuși niciodată să fii fericit. Dar, pe bune, știu că poți, că vrei, că meriți! Cine naiba nu vrea să trăiască mai bine?!? Așa că apucă-te și modelează-ți viața după cum îți place! Atitudinea îți decide Altitudinea!!! Atitudinea înseamnă 20% din eforturile tale, dar 80% din succes; Aptitudinea, 80% din eforturile tale și doar 20% din succesul pe care-l ai. Regula lui Pareto.

5 gânduri despre „Decât să-l omori, mai bine transformă-l! (VIDEO)

  incredibleyoung a spus:
  noiembrie 26, 2014 la 11:07 pm

  🙂 Multumesc pentru portia de ganduri pozitive.

   drstoica a răspuns:
   noiembrie 26, 2014 la 11:15 pm

   Cu mare plăcere, Tina, mulțumesc și eu. 🙂

  Pusa a spus:
  noiembrie 27, 2014 la 10:05 am

  Ca sa n-avem vorbe! 🙂
  Te citesc de ceva timp si-mi pica la casa sufletului tot ce postezi (ganduri, fotografii). Multumesc! 🙂

   drstoica a răspuns:
   noiembrie 27, 2014 la 11:51 am

   🙂 Cu mare plăcere, Pusa, și mulțumesc asemenea! Să ne fie bine, bine, zic! 🙂

  zaraza26 a spus:
  decembrie 4, 2014 la 2:38 pm

  O mica remarca. Nu astepta niciodata nimic de la ceilalti. Doar daruieste… Si asteapta-te la miracole. 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s