Cine are o oglindă pentru el însuși? (VIDEO)

Publicat pe Actualizat pe

mirror2Închipuie-ți cum ar fi ca mâine, după amiază, pe la 3, în drum spre casă ori prin parc, în timp ce, culmea, la ora aia ești singur în zonă,… cum ar fi să apară un extraterestru! Unul micuț, banal, de treabă, curios. Care te întreabă despre progresul speciei, despre lideri, despre Guvern. Așa începe, iar conversația se lungește cu întrebări complementare. Te întreabă ca un copil care nu știe nimic, dar poate înțelege dacă-i răspunzi.

Uite mai jos cum ar decurge dialogul vostru! 🙂

E cam trist… te pune pe gânduri, nici nu știi ce să mai crezi ori parcă-ți vine să te revolți, nu? Vinovații să plătească! Ok, gândește-te apoi și la asta: se întâmplă ca inclusiv individul să se transforme, să se poarte zilnic ca un Guvern în relațiile cu familia, cu prietenii, colegii, subalternii, oamenii pe care-i vede la televizor, necunoscuții de pe stradă, amicii de pe internet?…

Filmulețul este o metaforă extraordinară! Guvernul ăla va fi altfel doar atunci când fiecare individ va fi altfel. Frică, reguli, furie, ambiții, pedepse, bani, progres… Ne caracterizează oare pe toți, mai mult sau mai puțin? Când suntem în tabăra care „trebuie”, nu mai contează. Când suntem în cealaltă, ne revoltăm.

Important e să ne privim în oglindă și să vedem ce putem repara, schimba, îmbunătăți acolo. Acolo înainte de toate. După aceea, va părea mai ușor și cu ceilalți. Fiindcă ceilalți sunt tot oameni. Tot imperfecți ca și noi. Dintre noi au ajuns unii ce, cum, unde au ajuns. Puteam fi în locul lor. Ba da, puteam, nu zice nu.

3 gânduri despre „Cine are o oglindă pentru el însuși? (VIDEO)

  lorelad a spus:
  noiembrie 21, 2014 la 2:35 pm

  adica oglinda e pentru altii? 🙂
  sau cum?

   drstoica a răspuns:
   noiembrie 21, 2014 la 6:09 pm

   Adică, chiar dacă avem o oglindă pe-acasă, o punem doar în fața altora. 🙂 Considerăm mai mereu că ei sunt cei care au nevoie.

    lorelad a spus:
    noiembrie 21, 2014 la 11:06 pm

    Ha-ha…noi nu, ca ne speriem! 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s