În orice fel de cuplu, TU construiești fundația (VIDEO)

Publicat pe Actualizat pe

coupleDacă, în viață, vrei să construiești o relație solidă cu cineva (cuplu, prietenie, afaceri, profesie etc), e nevoie, în primul rând, ca tu să-ți găsești poziția perfectă! De echilibru. Tu, pe a Ta, înainte de toate! Asta înseamnă să ai încredere în tine, să depinzi tot mai des de părerea ta decât de a altora, să faci tot mai mult ceea ce-ți place pentru tine și pentru ceilalți. Să oferi fără să contabilizezi cât ai primit înapoi. Să schimbi câte puțin orice, zilnic, măcar drumul de la serviciu acasă ori marca de pufuleți cu care te-ai obișnuit 🙂 , pentru a învăța mintea că se poate și altfel, că schimbarea nu e deloc un capăt de țară, ci mereu un nou început. Iar atunci când n-ai schimbat inspirat, schimbi din nou până reușești, știind că „binele” poate fi transformat întotdeauna în „si mai bine”.

Uită-te la cest clip care exprimă totul în doar 3 minute!

Când poziția ta e cea potrivită, celălalt va observa asta, chiar dacă în mod nonconștient/inconștient, chiar dacă nu-ți va spune. Și va începe să-și crească și el încrederea în propria persoană, te va observa cu atenție și va căpăta încredere și în tine. Încredere, nu teamă de tine, nu teamă de singurătate, nu teamă de a pierde ceva. ÎNCREDERE. Va adopta propria poziție perfectă. Și veți construi împreună poziții dintre cele mai potrivite, mai echilibrate, mai pline de creativitate, de rezultate excelente! Chiar dacă există riscul unei rupturi la un moment dat, nu te vei gândi cu frică la asta. Nu poți avea control deplin asupra viitorului, asupra celorlalți. Dar dacă ai asupra ta, vei ști că după orice ruptură, după orice căzătură, după orice ploaie, apare soarele. Așa a fost și înainte de ploaie și e perfect repetabil, nu? Ancorează în mintea ta tiparele de viață care te susțin, care-ți arată cum poți, nu cum nu poți. Iar când vechi tipare de gândire, de acțiune nu te mai ajută, schimbă-le, adu în loc unele proaspete, eficiente, diferite, care te încurajează, care-ți arată că s-ar putea rezolva și altfel.

Iau cei doi din video în calcul că s-ar putea să cadă, din greșeală? Iau. Și ce fac, se opresc, renunță? Nu, merg înainte, fiind siguri că vor reuși. Se gândesc la momente în care alții au reușit, în care au reușit ei înșiși, nu încontinuu la situații în care nu le ieșea nimic.

Când ai mare încredere în celălalt/ceilalți, denotă că ai, în primul rând, încredere în tine, în cine ești tu, în ceea ce faci tu… Cu orice risc.

Mie mi se pare senzațional clipul!

 

4 gânduri despre „În orice fel de cuplu, TU construiești fundația (VIDEO)

  slowaholic a spus:
  noiembrie 10, 2014 la 10:24 am

  Wow! Sunt uluitori! Cat despre incredere… 🙂 Nimeni nu-ți poate garanta nimic. Dar nu poți înceta să trăiești doar pentru că ți-e teamă.

   drstoica a răspuns:
   noiembrie 10, 2014 la 10:33 am

   Uite, dacă unul dintre ei n-ar avea suficientă încredere în celălalt, ar cădea amândoi. Nici nu mai contează cine în cine nu a avut încredere. 🙂 Însă, pentru a avea încredere în partener, el/ea are în primul rând încredere în sine, în capacitatea sa de a rezolva lucrurile, de a face să fie bine, cel mai bine, de a-l încuraja și pe celălalt.

  Angy a spus:
  noiembrie 16, 2014 la 2:53 pm

  Increderea, vine la fel ca intelepciunea, in timp si printr-o continua perpetuare a cunoasterii. Clipul este fabulos, prin echilibrul fizic care-l ofera! Insa, in viata, e nevoie de mai mult decat tehnica fizica.

   drstoica a răspuns:
   noiembrie 16, 2014 la 3:06 pm

   Dansul lor e o metaforă, Angy. 🙂 Pentru ca ei să ajungă la performanțele din clip, au muncit mult cu ei înșiși, s-au cunoscut bine, au avut încredere unul în celălalt, și-au stimulat calitățile, abilitățile unul altuia… Ca-n viață. 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s