Războiul din mintea mea/ta (video)

Publicat pe Actualizat pe

ceea-ce-creziDeseori, mintea ne e plină de voci care se ceartă, se contrazic, care ne spun ce să facem, că numai așa e bine, cum zice fiecare în parte. Și tu pe care naiba s-o asculți??? Confuzie, tristețe, supărare și… rezultate nedorite. Jumătatea creativă a creierului are întotdeauna soluții diferite de jumătatea logică, rațională. Contează foarte tare care, cât și cum conduce. 🙂 Trăim doar în amintiri (în trecut) – ne bazăm doar pe soluții/răspunsuri logice – sau dăm voie aspirațiilor să se portretizeze în imaginație, să ne arate ce putem avea dacă am proceda așa sau așa sau așa?… Întotdeauna există mai multe moduri de a vedea lumea. Pe lângă observarea ei cât mai realistă și înțeleaptă, e nevoie de creativitatea care ajută neîndoielnic la schimbarea percepției, la împlinire, la evoluție.

Lasă jumătatea inconștientă să viseze, iar logica doar să supravegheze, să vină cu suportul tehnic, cu manualul de utilizare. Update-ul îl va face mereu imaginația. Altfel, prea multă logică inhibă, spune că nu poți face, n-ai cum, e greu. Iar intuiția și inspirația pun degetul pe soluția momentului prezent. Dacă îți dai voie să fii „open mind”, cum s-ar zice pe la mine pe la țară. 🙂 Intuiția și inspirația nu se raportează niciodată la trecut sau la viitor, ci doar la ceva ce ai de făcut Acum.

Uită-te la acest filmuleț! Ce scandal între jumătățile creierului! 🙂 Ce conflict! Și nu e păcat pentru deținător? O colaborare înțeleaptă va duce la rezultatele așteptate. Alea frumoase.

6 gânduri despre „Războiul din mintea mea/ta (video)

  Mirela a spus:
  octombrie 31, 2014 la 12:18 pm

  :)) foarte funny filmulețul, cu final neașteptat…. sau nu ? 😀

   drstoica a răspuns:
   octombrie 31, 2014 la 7:57 pm

   Cu final neașteptat… sau nu. 🙂

  ana luisa a spus:
  octombrie 31, 2014 la 8:41 pm

  Frumos filmul eu l-am mai vazut si e bine facut desi e scurt transmite multe….desi cele doua jumatati se certau pentru ca …creierul rosu voiabsa il lase asa cum e el(chiar putin mai macho)iar creierul albastru dorea sa fie punctual.domn.respectos…si astfel na el era controlat pana la urma .,…nu facea nimic din buna lui vointa si da are o corelanta cu ce ai scris tu . M-ai sus .

   drstoica a răspuns:
   octombrie 31, 2014 la 9:59 pm

   Când, în mod ideal, jumătatea creativă a creierului e susținută în mod potrivit de jumătatea logică, rațională, succesul personal în viață ia proporții nebănuite. 🙂

  Philip a spus:
  ianuarie 31, 2015 la 9:47 am

  Buna dimineata!
  Am dat intamplator(dar nu din intamplare) de blog-ul Dvs. cu doar cateva zile in urma. Imi place foarte mult. Multe lurcruri stiute, si sper asimilate, gasesc aici dar pe care imi face placere sa le recitesc si aprofundez. Multumesc pentru asta!
  Filmuletut!
  Funny, poate putin trist, dar adevarat. Imi displace oarecum faptul ca se refera doar la „creier”-ul logic si rational, la atat de ravnita „dezvoltare personala” in stil american/occidental la care aspira mai toata lumea. Sunt de parere ca daca ar fi fost introdus in scenariu si un al treilea personaj, unul alb si luminos(Sufletul), iesea mai bine. Si personajul si filmuletul. Si puteam sa vedem acolo o „devenire” in locul „dezvoltarii”. Dar asta ar fi luat din caracterul „funnny” al animatiei.
  Zic si eu, dar nu sunt critic de film. Nu sunt critic, de fapt.
  Inca o data, multumiri si respect pentru toate scrierile!

   drstoica a răspuns:
   ianuarie 31, 2015 la 6:07 pm

   Salutare! Îți mulțumesc foarte mult pentru vizită și pentru aprecieri!
   Ai mare dreptate: sunt multe lucruri pe care le știm deja atunci când ne ies în cale. Dar, în loc să ne spunem: „a, știam”, e mult mai ok pentru creier să ne zicem: „interesant, știam!”. Asta se reflectă ca două comenzi total diferite date minții subconștiente. Una denotă dezamăgire și tinzi să-ți spui că ți-ai pierdut vremea, iar cealaltă denotă curiozitate, bucuria că „știam deja și eu astfel de lucruri interesante, deci chiar sunt pe drumul bun”.
   Corect și cu filmulețul. Ideea realizatorilor a fost să-l facă funny, să atragă tot mai mulți oameni la ceva amuzant, dar care, în final, să facă un „aha” în mintea lor. Ceea ce se și întâmplă. 🙂
   Mulțumesc și eu încă o dată și mă bucur să am un cititor atât de profund și de înțelept ca tine!

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s