Despre răbdare, scurt și foarte cuprinzător!

Publicat pe Actualizat pe

simonaCu detașare, cu calmul său specific scrie Ovidiu Ioanițoaia despre Simona Halep, despre forma ei sportivă din ultima perioadă și despre cei care o înconjoară, adică și despre noi. Cu aceeași detașare ar fi bine să citim părerea omului și să ne punem întrebări, cu atenția la noi înșine. E un mod de a descoperi și a ne păstra echilibrul în gând, în exprimare, în comportament. Am un respect deosebit pentru acest jurnalist, chiar dacă nu întotdeauna sunt de acord cu el.

„Ajunsa numarul 2 mondial gratie victoriilor, dar si unui concurs de împrejurari favorabil, Halep a pierdut din ce în ce mai des si mai surprinzator. N-ar fi asta cea mai mare nenorocire de pe pamînt. În fond, constanta nu-i prima calitate a jucatoarelor din elita. Inclusiv Serena Williams, sefa clasei în momentul actual, se mai poticneste uneori la figurat si alteori la propriu.

Mai trist e însa ca tocmai cei care îi dedicau ode Simonei au început s-o vorbeasca  pe la colturi.  Cunoasteti stilul. Peste noapte, admiratorii ei s-au transformat în contestatari, dovada ca un vechi prieten, care statea noptile s-o aplaude pe Halep, mi-a transmis, dupa ce Muguruza a batut-o în China, ca ‘Simona m-a dezamagit si am scos-o definitiv de la suflet!’.

Cum am cerut rabdare în iunie, cer si acum. Întelegere si sprijin  moral pentru o tenismana de 23 de ani, îi va sarbatori chiar sîmbata, care resimte saltul de la jucatoarea de provincie la primadona mitraliata cu blitz-uri lînga Tour Eiffel! Resimte saltul si-l acuza! De imaginat ca si noile obligatii aparute, sesiunile nesfîrsite de interviuri si de autografe, participarile obligatorii la evenimentele sponsorilor, aparitiile televizate si asa mai departe, au scos-o din ritmul obisnuit. Au derutat-o, au împovarat-o.

Adesea e mai usor sa traiesti ca un oarecare decît sa fii cineva, iar constanteanca are nevoie de timp spre a se acomoda cu conditia de superstar. Daca e numai atît, problema nu va întîrzia sa se rezolve si Simona sa reconfirme. Daca e însa altceva, ar trebui sa stie si sa gaseasca solutii cei din anturajul ei, care mi se par, opinia unui nespecialist, prea multi. Dar unde-i pîine calda, totdeauna e coada!”

Tot textul e aici, dacă vreți să-l citiți. Se numește „Răbdare pentru Simona!”.

Reclame

2 gânduri despre „Despre răbdare, scurt și foarte cuprinzător!

  geanina a spus:
  septembrie 26, 2014 la 9:55 pm

  Offf! Cat am mai tinut si eu piept avalanselor de nemultumiri ale unora in privinta Simonei. Ca e foarte tare, apoi ca-i varza, iar ca -i tare , apoi ca e momaie! E incredibil cu cata usurinta judeam. E incredibil cat de usor ne schimbam parerile asa, de la o serva la alta….:)
  Recunosc ca am si refuzat dialogul de multe ori ca sa nu ma mai enervez . E o fata incredibila. Si are tot timpul din lume sa se mai faca….;)

   drstoica a răspuns:
   septembrie 26, 2014 la 11:45 pm

   Bineînțeles, Geanina, că are o grămadă de timp pentru o ascensiune istorică în tenisul românesc; dar și dacă nu s-ar întâmpla, e treaba ei, nu a mea. Cu ce drept să o judec eu pentru nereușitele ei. Am contribuit cu ceva la rezultatele de acum ale fetei? Sunt eu mai bun decât ea? O cunosc eu cu adevărat ca să știu de ce câștigă și de ce nu câștigă? Mă ajută pe mine cu ceva dacă o judec?
   Prefer să mă bucur când joacă frumos, să o felicit, chiar dacă nu mă aude 🙂 , și să-i doresc mult succes în continuare. Și din victorii, și din înfrângeri, e mereu câte ceva de învățat.
   Da, sunt foarte de acord cu tine: e o fată extraordinară!

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s