Ce-o fi puterea? Ne răspundem pe bune? (Video)

Publicat pe Actualizat pe

bunatateO vorbă foarte celebră spune: „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!”. Dar dacă nu te iubești suficient pe tine, lăsându-te astfel condus de visurile, de frustrările, de obligațiile, de convingerile altora, nu prea ai cum să relaționezi corect (cu succes) nici cu aproapele. Când în viața ta, să-i judeci pe ceilalți și să-i etichetezi cât ai clipi din ochi reprezintă activități de bază, zi de zi, considerând că acuzațiile pe care le aduci sunt veșnic întemeiate și nu merită un pic de reflecție, e greu să te simți bine cu tine. Vei fi dominat de neputință, de permanenta atenție la ce nu ai, în loc să vezi cât de mult ai în realitate. Te vei bucura văzând cum te aplaudă cei care gândesc la fel ca tine, fără să iei în calcul că ei, la rândul lor, sunt măcinați de suferință interioară. Lumea exterioară n-o poți controla decât controlându-te întâi pe tine, fiind atent la gândurile, emoțiile și comportamentul tău.

Încearcă în fiecare zi să ierți ceva sau pe cineva. Puțin, nu forțat. Iartă mărunțișuri, evită să le mai strigi în gura mare pe facebook ca să primești confirmare pentru că ai dreptate.

Apoi, gândește-te la tot ce ai, oricât de neînsemnat ți s-ar părea. Și vei descoperi negreșit că ai mai mult și mai bun decât mulți alții.

Exersează o altfel de atitudine, exersează liniștea, exersează zâmbetul chiar și atunci când nu-ți vine s-o faci! Și vei rămâne uimit de cum se va schimba atitudinea multora față de tine. NIMENI nu caută în mod real compania celor veșnic triști, supărați pe viață. Decât cei la fel ca ei, ca să-și plângă încontinuu de milă și să înjure împreună, fără să rezolve ceva. Ai observat că, deși ești supărat, deși nu-ți arde de nimeni și nimic, atunci când lângă tine apare o persoană plăcută, cu vorbele potrivite, te scoate din stare. Și data viitoare, vei căuta din nou compania acelei persoane. Așa au rezistat în timp Stan și Bran, de exemplu. 🙂 Doar închipuie-ți cum reacționezi văzându-i câteva minute. Nu-mi spune că-ți vine să-i iei la bătaie! 🙂 Fii tu o astfel de persoană pentru ceilalți! Dăruiește imaterial, știind că totul se întoarce mai devreme sau mai târziu! Am fost învățați că, dacă dăruim, noi nu vom mai avea, noi pierdem premiul cel mare, rămânem în urmă, sărăcim… Cât de fals am descoperit că poate fi acest principiu!… Dăruiește fără să te aștepți la o răsplată, fără să aștepți feedbackul ideal fix de la persoana căreia i-ai dăruit. Nu știi niciodată când vei primi un dar de unde te aștepți mai puțin!

Ajută-l pe cel slab să se ridice, să devină mai puternic, să poată; nu-l face să pară, să fie încă și mai slab!

Uite într-un excelent material video ce înseamnă forța grupului, puterea de a fi tolerant, de a ierta, de a dărui simplu, de a te dezvolta cu adevărat! Suferi din pricina unui om rău? Iartă-l, ca să nu fie doi oameni răi. Așa fac cei puternici, care au ajuns undeva, la starea dorită, din toate punctele de vedere, nu neapărat financiar sau politic.

6 gânduri despre „Ce-o fi puterea? Ne răspundem pe bune? (Video)

  lemanshots a spus:
  septembrie 15, 2014 la 11:22 am

  A very haunting movie – great artwork!

   drstoica a răspuns:
   septembrie 15, 2014 la 11:52 am

   Yes, Josephine, you’re right, it’s a profound movie, it works inside.

  brunaiq a spus:
  septembrie 15, 2014 la 7:53 pm

  1. Chinezii au un proverb care spune sa „ai grija ce-ti doresti pentru ca s-ar putea sa se implineasca”. Nu pentru ca micii chinezi se tem ca ar putea fi prea multumiti ci pentru ca, este posibil sa-ti doresti ceva ce nu ti se potriveste, dorinta care poate veni dintr-o emotie distructiva, cum ar fi orgoliul, egoismul, ura. Apoi dorinta o data implinita e posibil sa constati ca nu-ti foloseste la nimic, pe scurt ca nu ti se potriveste.
  2. A oferi e un act care-ti aduce tie poate mai mult decat celui de-i oferi. Lumina din ochii celui caruia i-ai oferit o stare de bine este ceva ce nu poate fi cumparat si cu care nu te poti lauda, prinzand-o la nutoniera. Dar e acel ceva care te face sa dormi linistit si sa traiesti bine cu tine.

   drstoica a răspuns:
   septembrie 15, 2014 la 9:37 pm

   Excelent spus! Când dăruiești, primul beneficiu e al tău, prin starea de bine creată, de încredere în tine și în puterea ta interioară. Dacă nu poți dărui niciodată nimic, decât foarte condiționat, vei crede mereu că, dăruind, pierzi ceva, că niciodată nu ai suficient.
   Fă întotdeauna, indiferent de situație, ceea ce alții ți-ar plăcea să-ți facă ție. Fii tu ceea ce vrei să vezi în ceilalți.

  Diana a spus:
  septembrie 15, 2014 la 8:03 pm

  Foarte inspirațional clipul. Aveam nevoie de așa ceva azi 🙂

   drstoica a răspuns:
   septembrie 15, 2014 la 9:38 pm

   Și mie la fel mi s-a părut, Diana. 🙂 Mulțumesc și mă bucur pentru că ți-a plăcut.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s