Viața frumoasă, ca afrodiziac :)

Publicat pe Actualizat pe

afroO unguroaică, Ágnes Sós, a făcut un scurt metraj documentar într-un sat din Transilvania, locuit numai de etnici maghiari. „Stream of Love”. Sau „Izvorul tinereții”, după cum l-a numit în limba română HBO, cel care îl va și dufuza pe 14 august. Foarte simpatic! Tipa a participat cu acest documentar la un festival din Zagreb, Croația.

Satul cu pricina e plin de bătrâni. Și toată povestea se referă la iubirea fizică dintre un bărbat și o femeie. Iubire serioasă, cu tot tacâmul, la vârste la care cei mai mulți cred că au și uitat cum e. 🙂

Ingredientul de bază pentru o partidă sănătoasă: urzicile cu semințe. Așa zice o tanti care se pregătește de zor pentru diseară. 🙂 Le cosește, le mărunțește și… ea știe ce face cu ele mai departe. Că doar nu i le strecoară moșului în pantaloni. 🙂

Bătrânii aceia simpatici au o deschidere atât de frumoasă când vine vorba de iubăreală, încât documentarul cred că ar trebui predat și pe la orele de dirigenție din liceu. Povestea e curată, e naivă, e amuzantă și e de luat în seamă. Nu contează cât de virili mai sunt bătrânii âia cu adevărat, ci mesajul în sine. Că viața se trăiește din plin până la capăt.

Uite mai jos un trailer subtitrat în engleză. Sub el, am pus filmulețul integral (18 minute, restul e fade), dar pentru cei care înțeleg maghiara. Eu nu. 🙂

 

Anunțuri

10 gânduri despre „Viața frumoasă, ca afrodiziac :)

  Soap Bazar a spus:
  Iulie 25, 2014 la 11:44 am

  Ar fi o treaba sa i le strecoare mosului in paltaloni proaspat culese 🙂

   drstoica a răspuns:
   Iulie 25, 2014 la 12:02 pm

   Ești sadică. :)) Tu ai face-o? :))

    Soap Bazar a spus:
    Iulie 25, 2014 la 1:41 pm

    Daca ajuta, de ce nu 🙂

     drstoica a răspuns:
     Iulie 25, 2014 la 2:05 pm

     Pffff!… Numai la tine te gândești! :)))

  dana alexandru a spus:
  Iulie 25, 2014 la 2:25 pm

  Adorabili acesti oameni….cu cata simplitate,bucurie si nonsalanta vorbesc despre viata si toate bucuriile ei.De care noi,astia mai „atinsi”de civilizatie,stres,am cam uitat.Si e pacat cum ne pierdem anii cu lucruri si mai trecatoare.Am stat o saptamana intr un sat asemanator din Salaj,cu rom si maghiari.Sunt asa simpatici,vorbareti,deschisi,nu poti sta suparat sau trist in preajma lor.Poate i ajuta putin si palinca,care e ca ceaiul dimineata,obligatoriu.:) Glumesc.Sunt uimitori,iti povestesc atatea lucruri de care habar n.aveai.Uite…partea cu urzicile..de tinut minte,pt viitorul indepartat,sa speram:))) Cum ai scris si tu:viata e frumoasa,plina de dragoste,la orice varsta.De noi depinde sa i dam voie,sa o facem sa fie asa.Mersi…am inceput weekendul bine.:))

   drstoica a răspuns:
   Iulie 25, 2014 la 2:29 pm

   Potrivit cuvânt: adorabili! Autentici. Ei înșiși. Molipsitori.
   Weekend perfect să ai! 🙂

  dana alexandru a spus:
  Iulie 25, 2014 la 2:33 pm

  Multumesc…si al tau sa fie exact cum ti l doresti. 🙂

   drstoica a răspuns:
   Iulie 25, 2014 la 2:44 pm

   Mulțam fain! 🙂

  Mala a spus:
  Iulie 25, 2014 la 8:00 pm

  Pfffff, Doc! Trăiesc printre ei şi le cunosc năravul! Unguroaicele sunt recunoscute ca fiind mari maestre intr-ale iubirii şi , ceea ce se vede (spune) în film e purul adevăr.
  Dincolo de toate astea e vorba şi de comunicarea care există între ei, de iubirea dublată de sex şi invers, de recunoaşterea plăcerii dincolo de tipare, preconcepţii şi alte tîmpenii tradiţionaliste.
  Esenţa acestei iubiri pînă la adînci bătrîneţi e în cuvintele ultime ale trailerului( ”and then to melt together, etc”)… şi nimic mai mult. Cine poate….

   drstoica a răspuns:
   Iulie 25, 2014 la 8:05 pm

   Frumos ai descris, Mala! Este în esența iubirii de viață ceea ce scrii tu. Viața le include pe toate, în felul potrivit, la momentul potrivit. Când ceva e dat la o parte din cine știe ce complexe ori prejudecăți, ceva în mecanismul vieții începe să ruginească și efectul este ca unul de domino, de multe ori.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s