1. 2.

Publicat pe Actualizat pe

ger1.După ce au câștigat Cupa Mondială, nemții s-au întors la Berlin și au celebrat victoria cu peste 500.000 de fani. În toiul petrecerii, 6 jucători, conduși la microfon de Klose și Gotze, s-au apucat să imite sarcastic „dansul los gauchos” al argentinienilor. Un gest poate jignitor la adresa foștilor adversari sau poate doar amuzant; chestie de percepție. Însă, cotidianul berlinez Tagesspiegel i-a taxat imediat pe respectivii: „De prost gust acest dans. Dintr-o dată, modestia germană a dispărut după triumf. Plăcerea nu putea fi completă fără să transmită un pic de ironie argentinienilor”. Iar Frankfurter Allgemeine Zeitung a scris: „Sărbătoarea a devenit un autogol imens. Campionii au stricat imaginea unei națiuni deschise și tolerante”.

Cam asta face educația lui „fii cel mai bun dintre toți, rezultatul e tot ce contează!”. Aduce, în mod inconștient, dorința nu de a fi neapărat tu cel mai bun, ci de a-l vedea pe celălalt mai slab decât tine, ivindu-se astfel ocazia să-l umilești, măcar puțin. Cât de greu e să te bucuri de ceea ce ai și nu neapărat de ceea ce celălalt nu are?

casca2.Pilotul german de Formula1 Nico Rosberg, înainte de cursa de la Hockenheim, și-a comandat o cască pe care stătea desenată proaspăta Cupă Mondială la fotbal, câștigată de conaționalii săi. FIFA, însă, nu i-a dat voie să folosească însemnele respective, așa încât Rosberg și-a desenat 4 steluțe reprezentând cele 4 cupe mondiale adjudecate de Germania până acum. Rosberg a scris pe twitter: „Pacat! Am vrut sa port acea casca din respect pentru ce-au reusit baietii. Dar trebuie sa respect legile”. O reconsiderare, o reevaluare, o recadrare a situației. În loc să înjure FIFA pentru interdicție, ca să nu pară el mai slab decât forul fotbalistic mondial, neamțul a ales să-și manifeste respectul pentru lege și pentru naționala de fotbal a țării sale. Observă diferența dintre ceea ce au tot postat mulți români pe net, gen: „Sunt mândru de tine, Simona Halep!” și „Am vrut să port acea cască din RESPECT pentru ce-au reușit băieții”. Nu poți fi mândru de ceva ce nu-ți aparține, la care nu ai contribuit cu nimic, fiindcă asta, de fapt, înseamnă că în viața ta nu găsești nimic de care să fii mândru, că te agăți de realizările altora pentru ca, în sfârșit, să fii mândru că ești aici. Te poți bucura pentru reușita cuiva, poți admira persoana, poți respecta succesul ei, dar mândru fii doar pentru ceea ce ești și pentru ce faci tu! Doar așa încrederea și stima de sine îți vor crește și îți vor face viața mai frumoasă! Altfel, cum nu mai câștigă Halep nimic, cum vei redeveni supărat, nerealizat, frustrat… Și de ce să fii așa? Pentru că, sunt SIGUR, ai muuulte motive pentru care să fii mândru de tine și de ceea ce realizezi Tu în viața ta! Toți avem astfel de motive, mici sau mari; trebuie doar să ne descoperim bunătatea de a le observa.

2 gânduri despre „1. 2.

  racoltapetru6 a spus:
  iulie 18, 2014 la 6:57 am

  Pot să fiu mândru că sunt român, la fel ca Simona Halep și alți sportivi care ne onorează națiunea.

   drstoica a răspuns:
   iulie 18, 2014 la 10:59 am

   Și eu mă simt foarte bine ca român, consider că m-am născut fix unde trebuia să mă nasc pentru cele mai potrivite lecții de viață pe care le primesc.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s