Chaplin trăiește

Publicat pe

charlie-chaplinToată lumea îl place pe Chaplin, nu? Ce a rămas în urma lui se putea numi, la vremea respectivă, clarviziune, anticipare, inovație, umor autentic și drama vieții, echilibru și mesaje profunde. Astăzi, toate acestea, adeverite, consumate, se numesc simplu înțelepciune. E și înțelepciunea o artă.

Citește mai jos niște vorbe de-ale cineastului, spuse cu… mai bine de 70 de ani în urmă, și vezi (subtitrat) discursul de senzație, anticipativ, ce i-ar putea aparține și astăzi omului care, inițial, se lasă dus de val, dar care-și revine, înțelege pentru ce s-a născut… Și nu suntem puțini cei care, în mod inconștient, ne lăsăm pradă unui val nefericit… Chiar dacă nu rezonezi cu tot ce spune Chaplin, ceva-ceva de-acolo tot poate schimba ceva la tine, în bine.

„În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că în toate împrejurările mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Şi atunci, am putut să mă liniştesc. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte… stimă de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte… autenticitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viaţă diferită şi am început să înţeleg că tot ceea ce mi se întâmplă contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi, ştiu că aceasta se numeste… maturitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greşeală să forţez o situaţie sau o persoană, cu singurul scop de a obţine ceea ce doresc, ştiind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiţi şi că nu este momentul… Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte… respect.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic… Persoane, situaţii, tot ceea ce îmi consuma energia în mod negativ. La început, raţiunea mea numea asta egoism. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte… iubire de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber şi am renunţat să mai fac planuri mari, am abandonat mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place şi în ritmul meu. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte… simplitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama cât de des m-am înşelat. Astăzi, am descoperit… modestia.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile. Şi aceasta se numeste… plenitudine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că raţiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte preţios. Și toate acestea înseamnă… să ştii să trăieşti cu adevărat!”

6 gânduri despre „Chaplin trăiește

  july a spus:
  mai 29, 2014 la 3:38 pm

  subscriu la tot, Doc ! :d

   drstoica a răspuns:
   mai 29, 2014 la 3:47 pm

   Subscriem, July. 🙂

  Claudia a spus:
  mai 29, 2014 la 4:29 pm

  Tot ce este obișnuit este simplu,dar nu tot ce este simplu este obișnuit .Simplitatea este unul din principalele caractere ale frumuseti ;ea este esentiala sublimului.

   drstoica a răspuns:
   mai 29, 2014 la 4:48 pm

   Bine spus! Simplitatea are o infinitate de calități…

  incredibleyoung a spus:
  iunie 1, 2014 la 5:40 pm

  Ce profund…mi se pare ca are dreptate…:)

   drstoica a răspuns:
   iunie 1, 2014 la 6:33 pm

   și mie. 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s