Da, viața chiar bate filmul!

Publicat pe

mer2Are 30 de ani, la 20 absolvea școala profesională și se angaja într-o fabrică din Sebeș, cu specializarea „prelucrător prin așchiere”. De anul ăsta, e director general al producătorului Mercedes-Benz România, care fabrică la Sebeș cutii de viteză. Primele uzine în afara Germaniei care montează așa ceva pentru grupul Daimler!

Ghiță Nistor e numele tipului și abia în vară termină și facultatea. Pentru nemți n-a contat că nu avea studii. Important a fost că, pornind de jos, băiatul a muncit, a învățat, s-a dezvoltat personal, profesional, până ce a reușit să conducă echipe de oameni ca nimeni altul. Încă o dată: e vorba de Mercedes-Benz, da? Care a investit 300 de milioane de euro la Sebeș! Iar acolo nu se pune problema de pile, relații, cunoștințe, așa cum tindem să explicăm de fiecare dată astfel de reușite autohtone.

Se poate și în România? Da, se poate!!! Dacă vrem, dacă ne străduim, dacă perseverăm, dacă uităm acel „nu se poate”, se poate!!! Pe Ghiță Nistor tre’ să-l luăm ca exemplu, că eu, unul, m-am săturat să vorbim numai despre ce e negativ, urât, greșit în țara asta.

Dacă vrei să citești mai multe despre el, aici, în Business Magazin.

10 gânduri despre „Da, viața chiar bate filmul!

  Mala a spus:
  mai 23, 2014 la 9:31 am

  I-am studiat olecuţă profilul .. are o anume carismă Ghiţă Nistor al nostru!

   drstoica a răspuns:
   mai 23, 2014 la 10:10 am

   Charismă pe care singur și-a construit-o. Ceea ce putem face și noi, ceilalți, nu? 🙂

  Ana-Maria a spus:
  mai 23, 2014 la 10:24 am

  Bravo lui! Este un exemplu….

   drstoica a răspuns:
   mai 23, 2014 la 10:43 am

   Asta presupune că nimeni nu e limitat în reuși ceea ce-și propune. Mintea sa îi poate fi singurul dușman. Sau, dimpotrivă, cel mai bun prieten și aliat.

  Dan G a spus:
  mai 23, 2014 la 12:09 pm

  Se poate! Asta e de retinut.

   drstoica a răspuns:
   mai 23, 2014 la 3:31 pm

   Da, Dan, se poate și merită să apreciem cum se cuvine așa ceva!

  ninacremeneanu a spus:
  mai 23, 2014 la 5:11 pm

  am o intrebare : unde va fi „ghita”peste 2-3 ani ?? nu cumva acolo unde s-au dus toti „”ghita”” de valoare din romanica'”??!!!!

   drstoica a răspuns:
   mai 23, 2014 la 5:25 pm

   E doar o presupunere, Nina. Eu știu destui Ghiță care au rămas aici, se consideră oameni împliniți, dar noi refuzăm să-i vedem pentru că nu sunt senzaționali și scandaloși, pentru că nu ne confirmă afirmația că asta e o țară de rahat. Orice s-ar spune, eu nu pot crede același lucru despre România. Dacă aș vorbi continuu urât despre națiunea asta, m-aș include automat și pe mine, chiar mi-ar plăcea să cred că eu sunt un cal breaz între ăia nasoi. Și dacă aș vorbi continuu urât despre România, normal că n-aș fi altfel decât cei pe care i-aș blama, fiindcă un om care vrea să evolueze și are pretenția că o face, își pune mai mult atenția pe lucrurile bune și frumoase. Iar lucrurile astea chiar există! Pentru noi, rău e când plouă, rău e când nu plouă. 🙂
   Unul dintre „legămintele” lui Miguel Ruiz: „Nu face presupuneri inutile”. Mă străduiesc să-l respect, e spre binele meu, nu al celorlalți.

    ninacremeneanu a spus:
    mai 23, 2014 la 5:36 pm

    doctore ,imi pare bine ca esti asa de optimist cu „”involutia”” tarisoarei…si-mi pare rau ca ma acuzi de presupuneri …pentru mine este o certitudine ca „”ghita „” PLEACA ….singura supozitie ( guilty) este CAND???

     drstoica a răspuns:
     mai 23, 2014 la 5:50 pm

     Eu „acuz”?! 🙂 E o altă presupunere, nu te supăra pe mine. 🙂 Viețile noastre sunt pline de „presupuneri inutile”; de aceea nu reușim niciodată să vedem și jumătatea plină a paharului. Chiar dacă ea există, trebuie să presupunem că se va goli curând. 🙂
     Dacă vom vorbi peste 10 ani și Ghiță va fi tot aici, ce-mi vei răspunde? „A, s-a întâmplat…” 🙂 Așa cum spuneam, eu am exemple de Ghiță care n-au plecat. Exemple serioase!
     Dacă americanii fugeau de pe continentul ăla în zecile, sutele de ani în care erau vai mama lor, acum America era populată în continuare doar de băștinași. Însă au înțeles că a se văita nu-i ajută absolut deloc. A găsi permanent vinovați nu rezolvă problema. A se bucura că sunt acolo și a visa pozitiv i-a adus în poziție de lideri mondiali.
     Eu nu vreau nici să polemizăm, nici să te contrazic doar de dragul de a avea eu dreptate. Oricum, fiecare rămâne cu părerea lui. Să fim doar atenți la ce stare ne duce pe fiecare în parte părerea personală. De aici decurge totul în viață. Ghiță de-aia a ajuns ce/unde a ajuns: fiindcă n-a crezut că tre’ să plece neapărat „afară” ca să-i fie bine. Cel mai indicat ar fi să-l întrebi pe el ce crede despre România și vorbim după. 🙂 Cu care părere crezi că va fi el de acord: cu a mea sau cu a ta? 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s