Fata asta ar trebui predată la școală. „Cursul de Simona Halep”

Publicat pe Actualizat pe

shPeter Bodo, reputat cronicar american, editorialist al revistei Tennis, publică niște rânduri despre Simona Halep. Scrie așezat, omenește, pentru cititorii de literatură sportivă, nu pentru amatorii de cancanuri ieftine. Scrie pentru cine vrea să ia exemplu, să învețe, să înțeleagă unele lucruri. Extras:

„Simona are instinctele unei mari competitoare pe două niveluri. Primul: face mereu ce e nevoie pentru a câştiga punctul. Nu mai puţin, nu mai mult. Doar atât. Şi acesta este un har real. Al doilea: nu oferă cadouri adversarelor.

În plus, e un antistar. Pentru că pune sub lupă vanitatea şi impertinenţa divelor din circuit. Pentru că, într-o eră în care se abuzează de pumnul strâns, e reconfortant să vezi o jucătoare atât de puţin demonstrativă cum este ea. Nu e intimidantă şi nu e o actriţă pe teren. Este, în schimb, neobosită, concentrată şi mobilă.”

„Trebuie să ştii să îţi dozezi efortul şi să zici stop atunci când simţi dureri. Nu să te duci prosteşte şi să joci oricum, pentru că îţi poate fi mai rău pe termen lung.” Simona Halep, după ușoara accidentare care a determinat-o să abandoneze zilele trecute, la Roma.

Anul trecut, imediat după câștigarea turneului de la Sofia, înainte de a se adresa publicului numeros venit din România, a întrebat cu mult bun simț organizatorii: „Pot să vorbesc în română?”. Dacă urmărești filmulețul de mai jos, ai să vezi că pare indiscutabil mai înțeleaptă chiar și decât tatăl său!

Reclame

7 gânduri despre „Fata asta ar trebui predată la școală. „Cursul de Simona Halep”

  illusion a spus:
  Mai 17, 2014 la 9:54 am

  Materia s-ar numi „Cum să fii un om frumos” 😀

  Mala a spus:
  Mai 17, 2014 la 8:12 pm

  Un copil încă, dar un copil care a îmbătrînit o dată!
  O idee curentează din discursul omului modest şi timid: ”mereu singur”! Poate că e adevărat, celebritatea vine la pachet şi cu singurtătatea.

   drstoica a răspuns:
   Mai 17, 2014 la 9:39 pm

   E imposibil să le ai pe toate în același timp. Sportul, în ziua de azi, a devenit mai degrabă o afacere decât o competiție în sine, vizând perfecțiunea. Astfel încât, ca să faci performanță, e nevoie să renunți la orice alte plăceri firești ale vieții… Chiar sunt niște sacrificii. Dar fata asta și le asumă și, uite, deja știe că, după ce termină de jucat, nu mai vrea sport.

  Mirela a spus:
  Iunie 7, 2014 la 8:49 am

  Poate ca pentru ea nici nu a fost chiar efort, atata timp cat are chemarea asta si e facuta pentru tenis. De fapt o auzeam ieri intr-un interviu din decembrie trecut, cand spunea ca ea nici nu simte nevoia sa iasa in oras, la cluburi, etc, cum face fratele ei de exemplu. In schimb ea se simte bine pe teren, unde ar sta cu orele, fara probleme.

  Daca invinge azi, cred ca toata natia se va simti fericita. Ce bine ar fi…. Doamne ajuta !

   drstoica a răspuns:
   Iunie 7, 2014 la 10:01 am

   Este un efort. Dar un efort plăcut, pentru că nu o ia ca pe o povară, nu-și spune că e greu, ci că o face fericită. Ea apreciază mereu că se poate bucura de joc, nu vizează în primul rând să-și învingă adversarele, nu vorbește aproape niciodată despre ele. Iar dacă o face, vorbește frumos.
   Cât timp va gândi astfel, va fi o mare campioană! Vom ști pe parcurs dacă și când se va schimba…
   Să ne bucurăm pentru ea și să-i luăm exemplul, nu doar verbal, ci comportamental. Altfel, ne hrănim cu victoriile altuia și nu ne ajută. Tre’ să devenim întâi mândri de noi înșine, abia apoi de alții.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s