Mr. Nobody. Un nimeni de vazut

Publicat pe Actualizat pe

Filmul e din 2009. Cu Jared Leto, un tip care si-a facut bine treaba de fiecare data cand regizorii l-au distribuit in vreun rol principal ori secundar. In Requiem for a Dream, in Lord of War…

E vorba despre un copil care vine pe lume alegandu-si niste parinti simpli si cu bun simt. Creste, se face de 9 ani, parintii i se despart si, de-aici, viata lui se muta in mai multe dimensiuni. Povesti diferite, pana ce ajunge la 118 ani, intr-un viitor ultra tehnologizat, in care oamenii au devenit nemuritori, nu mai fac sex si traiesc prin toata galaxia. Nasol. 🙂 Mr. Nobody continua sa creada ca are 34 de ani…

Nu va povestesc filmul, fiindca merita vazut. In principiu, Nemo Nobody traieste 3 vieti paralele. 3 vieti care se intrepatrund. Romantism si nefericire cu carul. Iar la 118 ani, cand un reporter il intreaba: „Stai ca nu am inteles nimic; de fapt, care dintre ele a fost viata ta adevarata?”, mosul raspunde sec: „Toate”. Nu intelegi cum de s-a putut, dar il crezi pe cuvant. Sau… mai exista o ipoteza, nu ti-o spun, tre’ sa vezi singur.

A iubit cate o fata in 3 dimensiuni diferite. Fetele s-au cunoscut candva. Ii faceau cu mana in grup cand trecea mandru pe langa ele, la 9 ani.

Nici nu stii cum sa zici ca se termina filmul asta: cu happy end sau dimpotriva? Dragoste, chin, haos, umor, neimplinire. Drama grava.

Mi-a placut foarte tare secventa de inceput, cu porumbelul si frunza la care el pofteste. Imi venea sa-l iau acasa. 🙂

Daca vrei sa vezi variate fete ale iubirii intr-un singur film, ti-l recomand. Frumusele si provocatoare foc Juno Temple si Diane Kruger in rolul Annei, la diferite varste. Foarte convingator Jared Leto. Dar mult mai putin in rolul batranului. Cat sa faca si machiajul ala dintr-un tip de 38 de ani, care arata oricum de 30? Scenarist si regizor e Jaco Van Dormael, un belgian despre care nu stiu nimic altceva.

10 gânduri despre „Mr. Nobody. Un nimeni de vazut

  Zâna Bună Rău a spus:
  aprilie 7, 2011 la 8:34 pm

  Eu nu mai pot cu capul, doctore! Când păcatele mele vezi toate filmele astea? Când mai dormi? Am impresia că ești obosit și trebuie să pleci în vacanță!

  drstoica a răspuns:
  aprilie 7, 2011 la 8:37 pm

  Neaparat! Unde-oi vedea cu ochii. :))

  habarnam a spus:
  aprilie 9, 2011 la 11:50 pm

  Au, ce ciudatenie de film misto! Si-n coloana sonora, asa la prima auditie, am identificat un Otis Redidng, dureros de frumos. Cu fasii de suflet parca-l ascultam. N-am plans, n-am ras. Am stat fascinata. L-am vazut dintr-o bucata. Interesant SF. :))

  habarnam a spus:
  aprilie 9, 2011 la 11:51 pm

  *Redding

  drstoica a răspuns:
  aprilie 10, 2011 la 12:00 am

  @habarnam: Exact asta e: o ciudatenie de film misto. 🙂 E SF cat sa justifice vietile paralele si iubirile frumoase, dar deloc implinite.
  Otis Redding – „Four Your Precious Love”. 🙂

  Dar mie mi-a placut foarte tare si tema muzicala originala a filmului, scrisa chiar de fratele regizorului, Pierre Van Dormael.

  habarnam a spus:
  aprilie 10, 2011 la 1:25 pm

  Da, da, „Four Your Precious Love”. Multumesc:)). Dar de la el pe primul loc e „These Arms of Mine”. Si vecinii de pe vremea aia, tot pe asta l-au ales, ca n-au prea avut incotro. Au rasuflat usurati cand mi-a trecut. A urmat perioada heavy metal. Abia atunci l-au apreciat la adevarata lui valoare:)))
  A, da, suna bine si tema muzicala.

  drstoica a răspuns:
  aprilie 10, 2011 la 1:53 pm

  :)))) Megadeth ruuuulz!!! :))

  m4ri4n a spus:
  aprilie 12, 2011 la 11:03 pm

  Nobody e un film despre alegeri, e un film ca un vis pentru ca nu respecta logica firescului.

  drstoica a răspuns:
  aprilie 12, 2011 la 11:18 pm

  @m4ri4n: Despre alegeri neregretate, dar nefericite… Sau invers: nefericite, dar neregretate…

  […] care majoritatea ar spune: “panaramă de om”. Interpretat de Jared Leto, tipul din Mr. Nobody sau din Requiem for a Dream, alte filme care mie mi-au plăcut foarte […]

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s