Pre. dicat, gatire, zervative. Alte exemple? :)

Publicat pe Actualizat pe

Uitandu-ma la poza asta, destinata iubitorilor de Jocuri Olimpice 🙂 , mi-am adus aminte de inceputurile mele intr-ale gazetariei.

Abia terminasem liceul. Pana sa incep facultatea, mi s-a oferit ocazia sa scriu intr-un ziar tip magazin. Pe atunci nu puteai cataloga o publicatie drept tabloid sau quality sau mai stiu eu cum, pentru ca nici nu aparusera termenii. Ziarele erau politice sau pline cu de toate, un fel de salata informativa.

Inca din clasa a 12-a aveam o fundatie de tineret, legalizata, plina de membri activi si nebuni, pusa pe tot felul de fapte mari. Mici, da’ mari. Organizam o multime de evenimente sportive, culturale, distractive… tabere de creatie, un festival al tineretului, spectacole de teatru, bairamuri… ce sa mai, eram ocupati. Numa’ nebuni de maxim… 22 de ani, cred. Niciunul nu terminase inca facultatea. Era o perioada cand cultura, munca din pasiune, distractia si gagicareala se impleteau excelent! Nu exista sa ceri bani pentru fiecare serviciu prestat in nu s’ ce domeniu.

Printre altele, ni s-a oferit ultima pagina in ziarul de care vorbeam, Cheia Succesului. Si care azi nu mai exista. 🙂 Ii ziceam „Pagina de Maciu-Piciu”. Asa-mi venise mie, toata lumea ma intreba de ce. 🙂 Inainte de asta, scosesem cateva editii ale unei publicatii proprii, cu bani de la sponsori, in numar limitat de exemplare. Foarte limitat. 🙂 Vreo… doua-trei sute per editie, parca.

Si am fost, la un moment dat, la un concurs de Miss pentru studente. A castigat o bruneta, Madalina. Voluptoasa, dezghetata, diferita de pitipoancele din ziua de azi. Zic: hai sa-i iau un interviu! Si m-am intalnit cu fata. Mi-a povestit despre cum a visat ea sa devina Miss, despre ce tare profa de nu stiu ce va ajunge in viata si despre colectia ei impresionanta de prezervative! „Moama, asta-i belea!” mi-am spus si am retinut informatia picanta. 🙂 Pe vremea aia, prezervativele erau intr-un fel prohibite (din punct de vedere al adultilor), erau tabu. Nimeni nu vorbea cu voce tare despre asa ceva. Iar fata nu mi-a spus despre colectia ei ca ar fi una secreta. Mi-a aratat variate modele si culori. N-am indraznit sa folosim niciunul, eram prea timid.

Si am scris articol in ziar. Vreo 3 luni incontinuu, dupa aia, m-au cautat tac’su si frac’su peste tot ca sa-mi bage mintile-n cap! Ca fata si sora lor nu ar face asa ceva, n-are cum, e cuminte, asa le-a zis. Ca am inventat ca s-o fac de ras in toata Romania. Ca numai needucatii folosesc prostii de-alea absolut nesimtite. Prezervative.

Nu m-au prins, eram iute de picior. 🙂 De fapt, directorul ziarului imi lua apararea. Era misto ziarul, dar dupa vreo 3 experiente de-astea extreme, m-am lasat. Si m-am apucat de radio.

Apropo: voua va plac Jocurile Olimpice? 🙂

27 de gânduri despre „Pre. dicat, gatire, zervative. Alte exemple? :)

  Dan a spus:
  martie 26, 2011 la 5:55 pm

  Cum sa nu încerci tu niciunul? Când ai sa ajungi pe la 60 ai sa-ti dai cu pumnii în c…ap pentru fiecare ocazie „care-ai avut-o si care-ai perdut-o!”.

  drstoica a răspuns:
  martie 26, 2011 la 5:59 pm

  Tu ma inveti la… prezervative?? 🙂

  Crisss a spus:
  martie 26, 2011 la 7:11 pm

  Super tare ! Lasa ca este bun si radio 🙂 , iar de iute 😛 .. hmm este de retinut 😀

  drstoica a răspuns:
  martie 26, 2011 la 8:10 pm

  @Crisss: E, n-am renuntat definitiv la presa scrisa. Doar ca am revenit atunci cand m-am simtit mai pregatit. 🙂
  Iute ca ardeiul, da. :))

  habarnam a spus:
  martie 26, 2011 la 8:35 pm

  Aveau idei pre.concepute oamenii pe vremea aia si acum se poarta…Durex. :)) Si eu fac colectie de chibrituri, se pune? :))

  drstoica a răspuns:
  martie 26, 2011 la 9:12 pm

  @habarnam: Pre.cis ai dreptate! 🙂
  Se pune, se pune. Eu nu mai am nicio colectie. Ce-mi recomanzi? 🙂

  crisss a spus:
  martie 26, 2011 la 9:26 pm

  Esti tocmai bun pentru gustul meu 😀 ,ma impac bine cu ardeiul 🙂 )

  habarnam a spus:
  martie 26, 2011 la 10:27 pm

  De ce nu de pre.zervative? De dragul vremurilor bune. :)) Dar vezi sa nu-ti strici colectia cu una, cu doua :))

  sophie a spus:
  martie 26, 2011 la 10:30 pm

  Ai pre.dispozitie sa sari peste pre.ludiu? Ca nu am pre.dilectie pentru asemenea specimene. Pre.vad sa nu te mai iubesc ? :))

  drstoica a răspuns:
  martie 26, 2011 la 10:31 pm

  @Crisss: Si mie tot picant imi place. :))

  drstoica a răspuns:
  martie 26, 2011 la 10:32 pm

  @habarnam: Tre’ sa ma gandesc la ceva mai original, sa ma dea la ziar, nu asa… :))

  drstoica a răspuns:
  martie 26, 2011 la 10:34 pm

  @sophie: Oo, nu! Pre.ludiul e pre.abinevenit! Pre.cum ziceam, pre.fer tot ce pre.figureaza o poveste pre.mianta! :))

  crisss a spus:
  martie 26, 2011 la 11:19 pm

  Oare de ce nu ma mira ? :).Picant si fierbinte -buna combinatie 🙂

  diana a spus:
  martie 27, 2011 la 12:00 am

  Imi permit a intreba cati anisori ai?

  diana a spus:
  martie 27, 2011 la 12:36 am

  Mi-am amintit,eram micuta,tata primise in bascalie de la un amic,un pachet,cutie,de prezervative.Eu le-am umflat ca pe baloane,le-am legat cu ață si le-am scos la joaca prin curte 🙂 Iti inchipui reactia mamei )))

  […] te rog, tăcut cum eşti în frumuseţea ta, ajută-mă nu doar să te simt ci şi să te şi […]

  Dan a spus:
  martie 27, 2011 la 11:23 am

  Pre.supun ca iar deranjez. Pre.cum vad si Sophie e ocupata cu diverse pre.parative. As dori sa stiu: un pre.ot se pune, ca stiu eu unul pre.gatit?

  drstoica a răspuns:
  martie 27, 2011 la 12:09 pm

  @Diana: N-ai mai dat si la alti copii, sa va jucati impreuna? C-asa-i frumos. :))

  drstoica a răspuns:
  martie 27, 2011 la 12:14 pm

  @Dan: Pre.simt ca se pune. Pre.lungirea acestor discutii, sub pre.lata ocrotitoare a unui blog care se pre.tinde sanatos, nu poate fi decat ca un pre.miu pentru mine. Pre.simt ca-mi place mult. Nu stiu ce-ar zice pre.fectul dac-ar vedea.

  sophie a spus:
  martie 27, 2011 la 3:39 pm

  Pre.vad un final al idilei. Pre.fer sa traiesc in pacat. Am pre.conceptii ;)) despre casatorie. Pre.cum ar fi pierderea libertatii, ceea ce pre.supune o serioasa pre.cumpanire a deciziilor. Oricum este pre.coce sa ne pronuntam, pre.zenta ceruta a unui pre.ot nu ar fi decat o pre.cipitare a situatiei inexistente:)). Caci eu sunt mai degraba o pre.curmatoare decat o pre.cursoare si pre.fer sa pre.intampin decat sa vindec :)) Pre.fixul varstei mele nu permite continuarea discutiei, ca, cica, sunt ‘fomeie’ serioasa. Si nu doresc sa pre.judiciez imaginea nimanui sub aceasta pre-lata a acestui serios blog.
  :))

  drstoica a răspuns:
  martie 27, 2011 la 7:32 pm

  @sophie: Pre.cis te-ai speriat! Pre.statia ta lingvistica e pre.ste asteptari. :)) Asadar, pre.acuvioaso, eu zic sa-i dai inainte, pre.cum te mana gandul. Postarea asta pare pre.destinata cartilor de psihiatrie, dar eu n-am idei pre.concepute. Se pre.figureaza o noua incercare de-a ta? :))

  sophie a spus:
  martie 27, 2011 la 8:38 pm

  Pre.zumtie eronata, doctore, io mi-s neinfricata, am incercat ‘decat’ sa pre.vin, deoarece te pre.tuiesc, fapt de care Dan se pre.valeaza. Dan crede ca sunt pre.vizibila desi eu pre.zic ca e un pic deranjat de primavara asta. Desi, e si el pre.zent in inima mea ca si tine si multi altii. Si-acum gata, ca am de terminat o lucrare, trebuie sa termin documetatia pentru acreditarea unor activitati si mi-e greu sa nu raspund pre.zent, cand cineva ma striga :))
  Pre.statia mea e obisnuita , pre.simt ca asteptarile tale au fost fara pre.tentii.
  😀

  drstoica a răspuns:
  martie 27, 2011 la 9:27 pm

  Da, ai facut o pre.legere cu pre.stanta. A.pre.ciez! :)) Ai pre.dat o lectie, a fost o pre.dica pre… pardon, per.fecta! 🙂
  Spor la treaba, in general, cu pre.dilectie la ceea ce pre.supune lucrarea ta! 🙂

  Numele Trandafirului a spus:
  martie 27, 2011 la 10:45 pm

  Imi place sportul f mult.. Ma tenteaza sa fac Facultatea de Educatie Fizica si Sport

  drstoica a răspuns:
  martie 27, 2011 la 11:45 pm

  @Numele Trandafirului: Si mie imi place foarte mult sportul. Ma tenteaza sa stau in tribune la fiecare meci de fotbal, baschet, handbal… 🙂

  iri a spus:
  martie 30, 2011 la 10:11 pm

  hei, o colectie de prezervative spune foarte mult despre cum e omul respectiv, ce-i place, ce aspiratii are, cine ii sunt prietenii etc. e un subiect ft bun de discutie, de socializare, exact ca si jocurile olimpice

  drstoica a răspuns:
  martie 30, 2011 la 10:43 pm

  @iri: Corect, Iri. Tie ce marca, ce culori, ce arome iti plac? Hai sa analizam! 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s