The King’s Speech. Logodrama :)

Publicat pe Actualizat pe

Am vazut , pana acum, toate cele 10 nominalizate la Oscar pentru „Best Picture 2011”. Pot sa spun ca „Black Swan” si „The King’s Speech” sunt cele mai tari! Asta cu discursul regelui are o incarcatura individual-emotionala atat de mare, incat drama logopedica a suveranului britanic ti se pare mai grava decat drama colectiva a celui de-al doilea razboi mondial.

Colin Firth e perfect! Regele balbait, enervant, intelept, familist, fricos… Regele George al VI-lea, primul din istorie venit pe tronul Angliei in urma abdicarii fratelui mai mare.

Si Geoffrey Rush isi face excelent rolul secundar, de prieten si logoped fara diploma al regelui cu probleme.

Vazand filmul, ai impresia ca actorul din rolul principal chiar e un balbait cotidian, un frustrat din cauza copilariei regale nu tocmai fericite. Se spune ca nu te nasti cu un astfel de defect de vorbire; il capeti in urma unor traume psihice la o varsta foarte frageda.

In primele 5 minute ale filmului, tensiunea iti creste garantat! E „vina” regizorului ca un simplu discurs te poate pune pe jar in felul asta. Apoi, nebunia ce urmeaza te cucereste cu o trasatura care nu stii daca e calitate sau defect: istoria personala a regelui e de o bizarerie rar intalnita.

Filmul are 12 nominalizari la Oscar, le-am numarat. 🙂 Doua dintre ele apartin actorilor de care ziceam mai sus. Nu cred ca pelicula se va alege cu prea multe premii, insa Colin Firth isi merita cu prisosinta macar Globul de Aur pe care l-a castigat deja.

Pe imdb, „The King’s Speech” are, astazi, nota 8.5. Pentru maiestria lui Colin Firth, pentru cat de convingator e si Geoffrey Rush, pentru ca e si aici vorba de o intamplare adevarata, pentru ca regizorul Tom Hooper nu are decat 39 de ani si e abia la al doilea lung metraj, eu cred ca filmul poate primi lejer nota 9. Enjoy!

9 gânduri despre „The King’s Speech. Logodrama :)

  Devoratoarea de muzica a spus:
  ianuarie 31, 2011 la 10:50 am

  Am de recuperat nu gluma daca tin un pic la telepatie. 🙂
  De curand am vazut unul din 2009 Agora ii zice,dar cred ca nici cu asta n-am nimerit aceeasi unda. 🙂

  drstoica a răspuns:
  ianuarie 31, 2011 la 11:55 am

  N-am vazut Agora, da’ tre’ sa-l vad, cred in recomandarea ta! 🙂 Imi place maxim Alejandro Amenabar! „The Others”, „Mar adentro”… Bun omul!

  Alexxa a spus:
  ianuarie 31, 2011 la 10:18 pm

  Chiar aseara l-am vizionat si eu, si mi-a lasat o impresie foarte puternica! Strasnic film, si mai ales strasnice cadre:O Directorul fotografic este un geniu:X !

  drstoica a răspuns:
  februarie 1, 2011 la 12:07 am

  Da, filmul asta isi merita toata atentia si aplauzele aferente.

  darklorelei a spus:
  februarie 1, 2011 la 9:21 pm

  doctore, tu iar ma faci sa vad un film! 🙂

  drstoica a răspuns:
  februarie 1, 2011 la 11:54 pm

  Am contract cu distribuitorii. :))

  Laura a spus:
  februarie 2, 2011 la 7:22 am

  Eu pe asta l-am văzut la cinematograf și a meritat. E foarte bun filmul, la început nu mi-a venit să cred că o să ma uit la un film în care un rege se chinuie… știm noi de ce. Dar, modul în care regizorul a construit totul e genial. Am vărsat chiar câteva lacrimi de fericire la sfârșit. Implicarea a fost totală, de ambele părți. Merită, așa cum zici, 9. 9+

  drstoica a răspuns:
  februarie 2, 2011 la 10:09 am

  Da, daca stai sa te gandesti putin, subiectul nu reprezinta deloc o chestie spectaculoasa. Doar ca tot filmul e facut foarte bine, iar Colin Firth a devenit unul dintre actorii mei preferati cu rolul asta. 🙂 Merita, in continuare, roluri mult mai bune decat a avut pana acum in cariera.

  Alexandra Vasilescu a spus:
  martie 1, 2011 la 12:45 am

  CONGRATULATIONS FOR THE ACADEMY AWARDS AND THE OSCAR ‘ S KING GEORGE VI !
  THE KING ‘ S SPEECH IS A SYMBOL OF CULTURE IN MASS – MEDIA !
  THE ACTOR COLIN FIRTH HAS A GREATEST TALENT ON THE STAGE !
  THE MOVIE HAS MORE INTERESTING SUBJECTS !
  THANKS FOR ALL @ @ @ !
  Alexandra Vasilescu

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s