EU ne baga in… UE

Publicat pe Actualizat pe

Elena Udi, fruntea turismului romanesc, a brandat ROMania ca pe tarlaua ei portocalie. ROMania, pentru ca asa sta scris pe noul logo de tara.

Acum, toata lumea dezbate facatura, dar cainii latra, caravana trece. Ce daca s-au cheltuit aproape 900.000 de Euro pe un rahat de brand?! Pardon, pe o frunza de brand. Gresit: frunza aia nu e downloadata de pe net cu 0,33 USD. E downloadata de la Adam si Eva, ca si prima Elena Udi din istorie tot cu frunze se loga. Adica se loguia. Ca de logat avea grija Adam. 🙂

Zic unii ca asta mica ar fi gresit agentia, alegand niste spanioli puturosi care nu se pricep nici cat negru sub unghia Elenei la brandarea unei tari cu oameni in ea si o gradina. Care nu-i a Carpatilor; e a Domnului, sa fim seriosi!

De fapt, explicatia poate fi mult mai simpla. Lenuta a mers ea prin lume, a pus ochii pe niste spanioli care faceau branding pentru aprozare si le-a zis: „Ma.” Ea zice „ba coae”, da’ mie mi-e rusine sa scriu cum zice ea. Asa. „Ma, astia! Io am in buzunar aproape 900.000 de Euro. Ma scapati de ei?” Aia cand au auzit, au slabit 10 kile. „DA, DA, DA!” „DA’ fiti atenti! i-a luat Lenuta deoparte. Voi imi dati mie factura de 900.000, iar eu va dau voua doar 10%.” Aia s-au umplut imediat de tristete, dar au acceptat. Ce mama naibii! E buna orice suma pe degeaba.

Si uite-asa au dat ei copy/paste la un logo de pe net, cu 0,33 USD, folosindu-l fara drepturi exclusive, fara mesaje unice, clare si reprezentative pentru Romania. De altfel, autorul grafic al frunzei respective, un neamt, cica ar fi vandut-o de 1000 de ori pana acum. 🙂

Gata, eu nu ma mai lungesc, ca mi-e o greata de femeia asta portocalie… Cica suntem in criza, avem nevoie de somaj cat mai mult, sa ni se taie pensiile, luati-ne tot ca sa scoatem tara din cacat! Care tara? Gradina asta de zarzavat a unor zarzavagii pe care nimeni nu-i trage la raspundere, indiferent de culoarea lor politica??

Iata un fragment din Financiarul. Foarte elocvent.

Logo fara drepturi de proprietate intelectuala

THR&TNS (agentia minune, nota mea, a redactiei 🙂 nu numai ca nu s-a deranjat sa deseneze un logo original pentru brandul de tara al Romaniei, dar intra in conflict cu drepturile de proprietate intelectuala. Frunza care se regaseste in noul logo de tara achizitionat de Ministerul Turismului face parte dintr-un set aflat la vanzare pe site-ul agentiei foto Shutterstock, sub codul 12372523. Iar drepturile de proprietate intelectuala asupra imaginii cu numarul 12372523 apartin de fapt unui anume Dietmar Höpfl. Shutterstock este o agentie care intermediaza vanzarea imaginilor. Iar creatorii pastreaza dreptul de proprietate asupra imaginilor proprii. Agentia vinde dreptul de folosinta a imaginilor, dar nu si dreptul de proprietate. Pentru a putea cumpara o imagine de pe shutterstock.com, clientul trebuie sa fie de acord cu termenii de utilizare.

Prin licenta, Shutterstock ofera cumparatorului dreptul de utilizare si reproducere a imaginilor „personala, nonexclusiva si nontransferabila”.
In partea I, litera 2, alineatul n, scrie negru pe alb: „In cazul in care creezi o opera derivata sau care contine una sau mai multe imagini, toate drep turile asupra acestor imagini vor ramane in pro prietatea Shutterstock sau a creatorilor imaginilor”. Prin urmare, THR&TNS nu putea sa vanda Minis te rului Turismului drepturile de proprietate intelectuala asupra logoului, pentru simplul motiv ca imaginea frunzei din logo ii apartine lui Dietmar Höpfl.”

Si acum-acum-cum-um… doamnelor si domnilor-lor-lor-or!… Cu dedicatie-catie-ca…tie… pentru clasa politica romaneasca, sa traiasca-ca-ca-ca! 🙂

6 gânduri despre „EU ne baga in… UE

  denysa a spus:
  iulie 30, 2010 la 5:12 pm

  La ei nu e criza, ei nu au nevoie de bani. Mai bine astia 900.000 euro ii investea in turism. Dar ii investea pe bune, nu numai din gura. Si de unde a scos atatia bani? Mi-e greata, efectiv.

  drstoica a răspuns:
  iulie 30, 2010 la 5:27 pm

  Si cate astfel de „investitii” or continua ei sa faca fara sa le stim noi…

  Dan a spus:
  iulie 30, 2010 la 6:31 pm

  Cele mai excitante înjuraturi care se pot exista. Cu ele, rezultatul este garantat. Violul se transforma în consens. Ca Bula: am convins-o!!

  drstoica a răspuns:
  iulie 30, 2010 la 7:23 pm

  Dar vezi ce bine joaca fata? :))

  Dan a spus:
  iulie 30, 2010 la 8:42 pm

  Convingator! Dar efectul e ezact pe dos…

  drstoica a răspuns:
  iulie 30, 2010 la 8:57 pm

  Filmul e, oricum, de vazut, are farmec. Asfalt Tango.

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s