Praful… bravul soldat Svejk

Publicat pe Actualizat pe

Da, ma, iata ca se poate. In romaneasca realitate.

Eugen Gheorghe, un martalog iesit la pensie din armata, prin ’93, a fost tablagiu in rezerva, adica plutonier-major, pana anul trecut. Acum e general. Ge-ne-ral! Cu alte cuvinte, mare de tot. Cu pensie pe masura gradului.

Pai, nu se rasuceste Antonescu pe-acolo (maresalul, nu crinul) daca din 2010 il fac pe tablagiul asta cine stie ce comandant al fortelor armate galactice?

Oare daca n-am facut armata, eu as putea sa ma fac general cand ‘oi fi mare? 🙂

Priviti-l! Tablagiul de carton. Ce fata de erou are…

poza si informatia sunt de aici.

5 gânduri despre „Praful… bravul soldat Svejk

  inconstanta a spus:
  noiembrie 20, 2009 la 1:15 pm

  Se vorbeşte foarte mult despre faptul că românii, după căderea regimului comunist, nu şi-au găsit un sistem de valori, că nu mai au repere. Românii nu mai ştiu ce este bine sau ce este rău, ce este frumos ce este urât, ce trebuie să faci pentru a reuşi în viaţă, ce trebuie să faci pentru a fi respectat sau pentru a-ţi fi recunoscute meritele, ce este adevărat sau ce este minciună. Românii văd în fiecare zi că singura şansă este descurcatul, strecuratul, şpaga, relaţiile, alegerea bărcii potrivite.
  Acum cred că Oprescu, Iordănescu şi Onţanu sunt cazuri fericite pe lângă cazul Eugen Gheorghe (tablagiul ajuns general). Evoluţia lui a fost plutonier major – colonel – general. Domnilor subofiţeri, maiştrilor militari, ofiţeri inferiori şi superiori, domnilor generali priviţi şi vă minunaţi, gândiţi-vă ce aţi făcut în cariera dumneavoastră pentru gradul următor, gândiţi-vă şi minunaţi-vă.
  Este trist! Acesta este sistemul de valori propus de domnul Traian Băsescu. Acestea sunt valorile pe care le promovează. Este foarte trist!

  drstoica a răspuns:
  noiembrie 20, 2009 la 1:19 pm

  Si stii care-i problema? Ca fiecare presedinte, pana acum (in ultimii 20 de ani), a inaintat in grad mediocri, hoti, turnatori fara numar. Oare ce-l va opri pe urmatorul sa faca la fel, indiferent care-o fi el?

  adarus a spus:
  noiembrie 20, 2009 la 5:33 pm

  Poate dorinta de a fi altfel decat restul, ca sa incerc un raspuns la intrebarea de mai sus. Poate ca totusi mai sunt oameni care vor sa fie altfel, sa faca altfel. Dar nu stii, pana nu esti in situatia de a avea un alt presedinte.
  Cu privire la ge-ne-ra-lul pe care l-ai pus in subiect, cred ca nu el in sine merita discutat. Ci situatia. Sistemul de valori,asa cum spunea si @inconstanta. Daca esti in armata, racan, si stii al carui dos ori slit trebuie sa il pupi frumos, ai toate sansele. Asa ca si tu, poti ajunge ce vrei, daca te faci pupincurist. Al cui trebuie, desigur, nu poti pupa la intamplare, trebuie sa mergi tintit, pupa sa prinda de dosul omului potrivit. Domnul Gheorghe e un fel de Nuti, doar ca la masculin. Si sigur nu poate face ce face Nuti, nu tot adica. Valorile romanesti sunt pe baza piramidei inverse. Cu cat esti mai destept, cu atat mai rau, cu cat esti mai corect, cu atat mai dezastruos. Nu stii sa pupi, sa iti fie de bine. Nu stii, daca esti femeie, ori nu vrei sa suflii in trompeta potrivita, sa fii sanatoasa. Asta e societatea in care traim.
  Cat despre grade, linistit ai putea fi general si fara armata facuta. Cu conditia sa cresti mare si sa intelegi cum stau lucrurile.

  teonegura a spus:
  noiembrie 20, 2009 la 6:33 pm

  Pai doctore, ce vrei? Baselu s-a gandit ca fiecare caprar are in mana bastonul (portocaliu, e musai!) de maresal, asa ca…

  drstoica a răspuns:
  noiembrie 20, 2009 la 6:49 pm

  @ada: Nu, m-am razgandit; nu vreau pup, nu vreau general. 🙂

  @teo: Da, fiecare caprar-marinar are in mana… o ghici ce! 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s