Care-s mai tari: nemtii sau germanii?

Publicat pe Actualizat pe

Alin Buzarin publica in Gazeta Sporturilor un editorial cu care se baga in cacat nemtesc pana la gat. „Liebe Freunden de la Kicker”. Un text dedicat meciului Unirea Urziceni – VfB Stuttgart. Si-i trece prin cur si prin ciur pe jurnalistii germani de la Kicker care au scris, ulterior partidei, un articol intitulat: „Zum nicht unverdienten Ausgleich”. In traducere buzarineasca: „Egal nemeritat”. Atentie: tot editorialul se bazeaza pe aceasta afirmatie a nepotilor lui Goethe. Am pus si printscreenuri ca sa nu care cumva sa corecteze „meseriasul” si sa las impresia ca noi, astialalti, batem campii ca nebunii.

Fiindca cititorii online, un pic mai trecuti pe la scoala decat Buzarinul gazetar, ii atrag respectivului atentia asupra unor greseli inacceptabile pentru unul care se considera trimisul lui Dumnezeu la ziar.

Buzarine. Ti-o fi, ma, si tie macar 10 grame de rusine? Ca iei bani ca sa traduci din germana ca Iliescu din engleza. Hai, scoate articolul de pe site/blog sau corecteaza-l, pentru ca aia care te critica pe acolo sa para ulterior niste fraieri, da?

Uite ce scriu vizitatorii blogului tau de pe site-ul gsp:

Explorish: “Zum nicht unverdienten Ausgleich” inseamna “egal ne-nemeritat”.

Octav Dumitrescu: „Citeste si tu mai cu atentie, caci “zum nicht unverdienten Ausgleich”, adica negarea negatiei, inseamna ca “nu a fost un egal nemeritat”, adica, mai clar, a fost un egal meritat. Asa ca succes la limba germana!”

Cosmin: „Subscriu la parerea lui Ionescu. In articolul scris, expresia “nicht unverdienten Ausgleich” se traduce prin “egal care nu e nemeritat”.”

Dylan: „Lasand la o parte raspunsul pripit bazat pe o traducere eronata, titlul articolului este si el gresit din punct de vedere gramatical, deoarece pluralul substantivului “Freund” este “Freunde”. “Freunden” se foloseste doar in cazul dativ.”

poza gsp buzarin

buzarin comentarii

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s