Egiptule, ti-am zis ca vin!

Publicat pe Actualizat pe

Pe vremuri, egiptenii credeau si faceau o multime de lucruri ciudate, ne-europene. Pe parcurs, arabii i-au tot inlocuit pe egiptenii autentici, iar asta se cunoaste; lenea, mizeria si saracia au atins, in ziua de azi, cote alarmante.

In antichitate, unii faraoni, pentru a se proteja de muste, tineau langa ei sclavi in pielea foarte goala, ale caror trupuri erau bine unse cu miere ca sa atraga micile si deranjantele zburatoare. Va dati seama ce se acopereau bietii oameni de muste vii si pofticioase.

Antibioticele au inceput sa fie folosite pe la inceputul secolulului 20, parca. Asa ca egiptenii antici apelau la mancaruri mucegaite pentru tratamente dintre cele mai diverse. Bagau in ei inclusiv paine bine mucegaita pentru a trata infectiile de mai multe feluri.

Egiptenii incepeau sa se imbrace abia pe la varsta cand tiganii sunt de mult cu virginitatea pierduta. Din cauza caldurii, copiii de pe malurile Nilului puneau haine pe ei doar cand ajungeau sa fie considerati adolescenti. Oare Cleopatra tot pe la 16-18 ani a-nceput sa se imbrace? Mmm!… 🙂

Bine, astea-s treburi de demult. Marti ma duc sa vad ce-a mai ramas din batranul si frumosul Egipt. Inca din octombrie 2008 planuiesc sa-l vizitez pe Ramses. Initial, programasem vizita de revelion sau imediat dupa. Am inlocuit cu Ungaria si Austria (nu mi-a parut rau deloc), dar acum sunt hotarat. Bilete, tot in buzunar, sper sa fie frumos. Am prins un „last minute” uai, la 5 stele si-am lasat destinatia gandita initial pentru altadata. Am inteles ca Marea Rosie nu-i ca asta Neagra. Au pastrat-o curata si nevatamata.

800px-Hurghada,_main_street_of_the_bazaar_in_El_Dahar_at_night,_during_Ramadan,_Egypt,_Oct_2004poza e de pe wikimedia.org .

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s