Vicky Cristina Barcelona

Publicat pe Actualizat pe

Dupa ce s-au imprastiat Globurile care-ncotro, m-am bagat la vizionari pe banda. Sa pot paria si eu macar inainte de Oscar pe unii sau pe altii.

Vicky Cristina Barcelona. Ultimul film semnat Woody Allen. Cu Rebecca Hall ok, Scarlett Johansson blonda, Penelope Cruz ca lumea si Javier Bardem credibil.

4 nominalizari la Golden Globes si un singur premiu adjudecat: Best Motion Picture – Musical or Comedy. Mult.

Doua gagici prietene vin de peste Ocean la Barcelona. Bine, ele vin si la Oviedo, insa Barcelona e in titlu, deci ea conteaza cel mai mult. La Oviedo are totusi loc actul sexual care da startul ineditului din film.

Ziceam doua gagici: Vicky si Cristina. Una cica stie ce vrea de la viata, cealalta stie ce nu vrea. Una aproape maritata, alta disponibila. Si aici intervine artistul Juan Antonio. Boem, obsedat de ex-sotia Maria Elena (Penelope Cruz) si indragostit ori de cate ori se iveste ocazia. Nu neaparat de o singura femeie. Asa ca le serveste succesiv ori simultan pe toate cele 3 tinere implicate in film: Vicky (Rebecca Hall), Cristina (Scarlett Johansson) si Maria Elena.

E un film casnic, dar nu te plictisesti. E amuzant.

O poveste marca Woody Allen, doar ca omul a facut lucruri mult mai bune in alte datzi. Oricum, sunt aproape fan W.A., e un mare meserias, nu se prea pierde in mediocritate.

Eu, personal, as da filmului nota 7. Nu-i cea mai buna comedie a anului, nici gand.

(Poza o am de pe site-ul celor de la Chicago Tribune.)

ffetV_C_Barcelona

Un gând despre „Vicky Cristina Barcelona

    dada a spus:
    ianuarie 24, 2009 la 11:09 am

    prefer mai degraba comediile cu BD, sunt peste incercarea lui Woody Allen, sa fim seriosi. dar ai vazut ca Penelope Cruz a fost nominalizata la Oscar? cred ca merita. poate singura din filmul asta, alaturi de Bardem, care merita cateva aplauze

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!