Papusel – Scrisoarea a III-a. Dar nu de Eminescu

Publicat pe Actualizat pe

M-am intors azi de la Pro si in sfarsit am gasit cutia postala captusita cu o noua scrisoare de la caporalul Papusel pentru neamul lui. In plic erau si doua fotografii. Scrie pe spatele uneia ca i le-a facut o trecatoare draguta prin unitatea lor de Infanterie Stelara si prin patul lui de militar forever.

Ca de obicei, am dat scrisorii copy/paste si iat-o fix asa cum a reusit caporalul s-o astearna pe hartia de impachetat salam:


Draga mamica si draga tatica.

I-o tocmai ma-m intors din emisiune. Din misiune, pardon! Am participat 3 unitati pline cu militari: jandarmiii tanchistiii si panchistiii. Pe ultimii iam adunat din fatza lu Parcu Cismigiu.

Ne-a-m mobilizat exemplar si am facut 11 acte de eroism. Doua punte:

Am ajutat doua batranice sa treaca strada. Ultima na prea avut viteza si na trecut decat pin la jumate. Deacolo a trecut-o unu pe capota, pana in gardu cimititirului.

Dupe aia am dat de mancare la porumbei. N-aveam la mine decat praf de pusca. Zici ca erea Revelionu si dedeam cu petarde, asa facea porumbeiii aia de frumos bai tatica!

Impreuna cu jandarmiii am asigurat paza la un mare combinat de petroale si uleiuri de floarea soarelui. Iam pazit pe unii in uniforme de tigani care nu stu unde zicea ei ca tre sa duca toata benzina aia cu care s-a umplut niste carute parcate langa poarta din spate.

A patra fapta buna a fost ca am arestat pe loc 24 de hoti inraiti. Era uni care se juca Hoti si Vardisti la Gradinitza Optuspe. Pacolo pin curtea lor de infractori pitici, da. Camarazi mei pusese pariu cu camarazi nostri ca no sa reusim sai arestam pe toti. Si asa a fost ca nam avut destule catuse.

Faptele 5-10 se incadreaza la acte de eroism extrem: ne-a-m dat cu scheibordu fara roate, cu patinele cu rotine – doi p-o patina – si am mers cu tricicleta cu spatele pe roata din fata. Aici a curs nitel sange, da ne-a-m descurcat ca asa en armata nu? Sa vezi ce se umplese infermeria de raniti…mama, mama! Sau: tata, tata!

Acu gata, ca in timp ce va scriam am ajuns la masa. E o ciorba buna de pufuleti cu salaaam!…Sa faci si tu fai mamicutza cand oi veni i-o acasa ca nu mai pot de pofta, i-mi vine rau!

Al vostru caporal de vro douaj cinci, douaj trei de ani incoace, caporal Papusel, caporal pofticios.

Un gând despre „Papusel – Scrisoarea a III-a. Dar nu de Eminescu

    bela a spus:
    octombrie 25, 2008 la 9:46 am

    Mai scrie mai scrie! 🙂

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s