Scrisorile caporalului Papusel

Publicat pe Actualizat pe

Il stiti pe caporalul Papusel? Face instructie saptamanala la Pro FM. Sambata si duminica dimineata, pe la al noualea cantat al cocosului.

De azi m-am gandit sa-i public scrisorile pe care mi le trimite fara sa stie ca nu sunt ma-sa, nu sunt tac-su. Nu-i corectez nimic in pagina. Vi le-arat fix asa cum le citesc si eu.

Mi-l si inchipui: mic, bondoc, cu mustacioara, cu vocea blanda pana la tembelism si cu un chistoc neaprins in coltul gurii. S-a lasat de fumat. De cand i-a promis Mihaela Radulescu nu stiu ce, omuletul a zis ca in viata lui nu mai pune buza pe tigara; cica e indragostit lulea. Lulea am zis? Asta se fumeaza sau doar se simuleaza?

Gata, doua puncte:

Draga mamica si draga tatica.

Ma numesc caporalu Burevista Papusel, fac armata de buna voie prin Bucuresti, la unitatea 404 Infanterie Stelara, si am primit permisiunea sa scriu acasa pe adresa dumnea-voastra din Berceni. Mai ave-ti adresa asta, nu? Sami ziceti, ca sa stiu daca va mai scriu si maine.

Data trecuta cand va-m scris m-ia raspuns o doamna care zicea ca ea nu cunoaste nici un caporal de productie romaneasca. Pe americani i-i prezentase cineva pe toti la Constanta, cate doi pe zi. Voi o stiti pe Constanta? Mama, tatica, ce militarie facea Tantica pe vremuri cu armata romana de la noi din cartier!… Acu sa reprofilat, a intrat si dansa in NATO. Sau invers.

Ce mai fac io? Pai ce sa fac?… Stau in unitate, fac tarash pe spate si citesc o carte. Cartea de bucate inventate de catre domnu bucatar Chisu – Singur Sub Dus. Mai tineti minte ca scosesera el o carte dasta de bucate? Acolo cica prepara dansu cele mai alese ciorbe cu maioneza din viata lor.

In rest ma odihnesc si invat sa trag cu pusca. Asta facem in primi 4 anii de armata. Dupa aia trecem la avioane, la parasute si executam sarituri. Sarim in aer ca profesionistiii: bomba, pac! bomba, pac! Sa ne obijnuim cu campu de lupta. Deocamdata ne obijnuim cu domnu comandant Steluta care striga la noi de nu se mai opreste: “Romani va ordon bateti campiii!” Iam batut, saraciii, de iam umplut de vanatai. De gropi era ei plini dinainte, nu neam mai chinuit saduce-m altele de pe carosabil.

In sfarsit, ne cheama la masa! Ma duc sa vad daca ne cheama la serioase…s-au ne cheama ca ieri, sa afle daca a mai dezertat cineva.

Il sti fai mamica pe domnu general Yoda? E, ala a dezertat ierii pana acasa, ca-l parasise nevasta acu’ 16 ani si el a aflat abia aseara de la Stiri-le Pro Tv.

Gata, la reve…bere tatica! Saru mana mamica!

Al vostru caporal, caporal Papusel, caporal saritor in aer cu parasuta.

3 gânduri despre „Scrisorile caporalului Papusel

  Cocolino a spus:
  septembrie 20, 2008 la 9:49 pm

  Iti ascult scrisorile astea in fiecare weekend…M-am indragostit de caporalul Papusel…nu ai vrea sa-mi dai un contact? 😀

  Dianette a spus:
  mai 9, 2014 la 12:08 am

  :))) Asta-i mai ceva ca Moromete…

   drstoica a răspuns:
   mai 9, 2014 la 9:34 am

   Ăsta-i băiat deștept, nu cu pauze! :)))

Ia descarcă și tu niște vorbe aici!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s